Danileț, băgat în corzi de secția pentru judecători a CSM

Secţia pentru judecători a CSM a stabilit, în şedinţa de miercuri, 13 martie, că există indicii că judecătorul Cristi Danileţ a încălcat Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor.

Secţia a stabilit, cu o majoritate de 5 la 4, că există indicii că Danileţ a încălcat art. 9, alin (2) al Codului: „Judecătorii şi procurorii trebuie să se abţină de la orice comportament, act sau manifestare de natură să altereze încredere în imparţialitatea lor.”

În acelaşi timp, Secţia a stabilit că nu există indicii cu privire la încălcarea art. 17 al Codului deontologic: „Judecătorii şi procurorii sunt datori să se abţină de la orice acte sau fapte de natură să compromită demnitatea lor în funcţie şi în societate.”

DECIZIA secției de judecători a CSM poate fi citită AICI!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. o majoritate 5/4 este absolut dubioasa ,deci este comanda politica. pot sa inteleg 8/1, 1/8, 2/7,etc, dar in materie de legislatie lucrurile ar trebui s fie mai clare.

  2. Avem parte numai de circari! Ce Danilet, circarul national este Pielenu, marele sociolog prof.dr.doc honoris pauza in statistica si probabilitati. Ne decreteaza in acesta seara ca, Victoras ai grija de copii va primi un 6-7% din voturi la europarlamentare. O sa ne spuna circarul national ca Victoras a fost masurat inainte sa dea mana slugarnic cu Coldea. Huuo liberalul omului cu maimuta jigarita! Daca Victoras va primi in bot max.3% sa nu-mi spui mie cutu! Marele PNL nu va primi mai mult de 10% cu bataie, iar USR+plus va primi un 13% maxim maximorum. Resturile nu conteaza. Evident ca PSD va primi in jur de 40%!

  3. Mey, acum după toată tărășănia, Io* poci să-l înțeleg pe danileț. E și el ca mine, așa, un fel de zicălaș de vorbe nesăbuite și nu se poate abține!
    Dar, satisfacția mea mare vine dintr-o împlinire indirectă. În 2015, când eram cu pancarta în fața Palatului de Justiție din Suceava, am postulat o vorbă mare:
    „AZI AM FOST EU (abuzat, nedreptățit, persecutat) MÂINE PUTEȚI FI ORICARE DINTRE VOI!”
    Acum cântă sufletul în mine!
    Să nu uiți, danileț!
    Să nu uitați niciunul dintre voi cei care credeți că „vouă nu vi se poate întâmpla asta!”

    În 2014 am fost Io*
    Azi puteți fi oricare dintre voi!
    AM ZIS!
    (yupiiiiiiii!)

  4. Cum de suporta ceilalti (unii) judecatori o asemenea hahalera oportunista printre ei , le-a luat Dumnezeu mintile , sunt asa de santajabili , n-au sange in instalatie , ce se petrece ? De la astia vrem noi oare o judecata corecta , in baza legii , care sa inspire incredere si respect ? Mascariciul asta nu-i decat grauntele de rahat , care strica tot aluatul !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.