Atacuri în cascadă ale useriștilor: Iohannis, „pervers”, „pe arătură”!

Reacții dure din tabăra pluseriștilor la solicitarea lui Klaus Iohannis ca ministrul Justiției „să explice public de urgență” cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat. Eșalonul doi din USR PLUS a pus tunurile pe aliatul Iohannis.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, a afirmat că Iohannis acționează „pervers, în stil pesedist”.

”Rușinos! Schamlos (în limba germană). Președintele Iohannis care a numit-o pe Elena Giorgiana Hosu în fruntea DIICOT este responsabil direct din punct de vedere moral și politic de trântirea dosarului 10 august. Pervers, în stil pesedist, domnul Iohannis îl roagă pe actualul ministru al Justiției să lămurească povestea clasării dosarului 10 august”, scrie pe Facebook Emanuel Ungureanu.

El adaugă că președintele Klaus Iohannis „mai bine mergea la ski zilele acestea”.

Deputatul USR Mihai Polițeanu a lansat și el un atac la președinte.

„Cred că lumea o ia un pic pe arătură, inclusiv Președintele:
Hai să ne oprim în a da senzația că un politician, fie el și ministrul Justiției, poate sau trebuie să influențeze mersul unui dosar în Justiție;
Putem critica decizia unei instanțe, da, dar nu putem presa politic pentru o anumită soluție;
Ca Președinte, eventual, poți lua la întrebări Procurorul general cu privire la nelucrarea, tergiversarea unui dosar sau a mai multor, fără, însă, a indica o soluție. În cazul specific al dosarului 10 august, în mod clar principala instituție vinovată pentru lipsa unei anchete efective este DIICOT;
Însuși Președintele Iohannis a numit-o procuror șef DIICOT pe Giorgiana Hosu, în ciuda protestelor publice;
Dacă tot vrem soluții, hai să discutăm despre soluții realiste pentru viitor: de exemplu, reformarea Legii adunărilor publice, pe care Jandarmeria vrea s-o îngroape. Avem un proiect de lege excelent in Parlament pentru a face acest lucru. Hai să trecem împreună, cu sprijinul USR PLUS, PNL și UDMR, această lege;
Agentul guvernamental al României de la CEDO să nu se mai comporte ca un politruc, așa cum a fost cazul în dosarele Revoluției sau Mineriadelor, și la momentul în care dosarul 10 august va ajunge pe masa Curții Europene.
Și eu sunt supărat pentru soluția de clasare a dosarului privind represiunea protestelor din 10 august 2018. Și am reacționat negativ și critic cu privire la performanța dezastruoasă a DIICOT în acest caz.
Însă, ca politicieni, trebuie să fim responsabili. Ministrul Justiției nu are ce căuta în drumul unui dosar penal.
Stelian Ion a avut o reacție corectă și pertinentă, a scris Polițeanu joi pe pagina sa de Facebook.
Raluca Prună, fost ministru al Justiției în Guvernul Cioloș, a aruncat și ea săgeți către președinte.
„Am un gust foarte amar citind cum Președintele cere ministrului justitiei sa identifice cauzele clasării dosarului 10 august.
Misterul s-ar putea găsi in modul de redactare a actului trimis la instanța (adică infirmarea clasării după un mega scandal public). Autorul actului este șeful DIICOT de la acel moment, G. Hossu. Numita cu mare aplomb in functie de Președinte, in ciuda multelor riscuri cunoscute la momentul numirii și care au și dus la demisia doamnei.
Pana nu apare motivarea, in care sper ca judecătorul sa explice, pentru ca tot poporul sa înțeleagă, ca nu poate face dreptate judiciara când este limitat sa se uite la legalitatea și temeinicia actului cu care a fost sesizat de șeful DIICOT, cred ca institutiile statului ar trebui sa tacă. Mai ales când au făcut din independenta justitiei o tema de campanie. Si dacă tot vor sa facă ceva ar putea, in așteptarea motivarii deciziei judecătorului, sa șteargă pe jos, in camera și fără public ca nu mai e campanie, cu ministerul de interne”, a scris Prună pe Facebook.

Președintele Klaus Iohannis i-a cerut joi ministrului Justiției „să explice public de urgență” cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat.

„Solicit ministrului Justiției să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat. Românii au tot dreptul să știe cine sunt cei vinovați de actele de violență împotriva manifestanților pașnici. Lucrurile nu se pot încheia aici și de aceea am cerut ministrului Justiției și ministrului de Interne să găsească soluțiile pentru ca adevărul în legătură cu 10 august să fie aflat, iar cei responsabili să răspundă”, a transmis Klaus Iohannis.
Tribunalul Bucureşti a respins cererea DIICOT privind dosarul „10 august”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Ioana Radu 8516 Articole
Author

44 de Comentarii

  1. Ce-a trantit, bre? Dosarul fabricat pe vorbe? Dosarul a continut si intregistrari video si poate tot ce s-a putut vedea! Ungureanu asta, viseaza ca plavanul, ambii numai ura, dezordine si orice care sa fie in spiritul ilegalitatilor!

  2. Puradeii de sekuristi de la u-sri sunt ce mai perversi. Asta nu inseamna ca #Muiannis n-ar fi. Pana la urma u-sri face parte din gashca lui de loazeri…

  3. Ce misto,hai ca e tare! Un ciudat din haita lui Sabin Gherman aka Tradatorul de Tara sare la jugulara lui Iohannis!S-a activat gruparea revizionistilor..

  4. Uneori perversitate se-întâlnește si la animale. Neavând calități care sa-l recomande ca facand parte din specia umana, nivelul lui de perversitate situandu-se la cel al regimului animal, Jhonny nu poate fi considerat decât un sconcs care emană gaze urât mirositoare pe care unii, inclusiv cei din USR le asociază cu parfumul Channel.
    Ps.Recomand laturii lgbtiq-ista a securității, usr si laturi iliberare a liberalilor sa foloseasca masca pentru gaze in preajma sconscsului antinațional. Filtrul din carbon e obligatoriu. Cele două categorii sociale, sus amintite, fiind antinaționale, suntem convinsi ca vor inhala si din parfumul canepii si inului neomarxist datator de halucinații prostocratice si limbaj libertin cu accente de neputința fizica si extaz mediatic.

  5. Domnul Emanul Ungureanu prin prestații îmi amintește de un episod șocant trăit prin anul 1967 în cofetăria “Violeta” din centru Timișoarei, cofetărie elegantă și frecventată de lumea bună cam scumpă pentru studenți. După o dupămasă de biblioteca politehnicii unde poposeam după cursuri, după cină la Cantina 3, cu un coleg și prieten ne simțeam mari cu un cafe frappe la Violeta. La un moment dat a intrat un tânăr și trecând spre o masă liberă a salutat pe cineva dintru-un grup de la o masă cu: -Mama ta mai fură? La care cel de la masă a răspuns: -Tatăl tău mai caută prin gunoaie?

  6. Am vazut in ultimii ani manifestatii ilegale dezamorsate de fotele de ordine din Germania,Franta,UK,Italia sau Spania mult mai dur,cu raniti sau chiar morti,dupa tunuri de apa ,gaze si/sau bastoane,dar procese impotriva fortelor de ordine asta nu am vazut!

  7. USR o adunatura de gunoaie securiste, cu un Werner sa le cante-n strune.

  8. Suplinitorul si acoliti lui mai bine ar tacea, fiindca sunt instigatori in destabilizarea ordine sociale si denigrarea unor institutii care au fost scoase si sunt scoase la inaintare pentru toate aberatiile tutilor ce-si zic politicieni. Ori jandarmeria este buna sa faca planul la amensi de „pandemie” si sa le asigure spatele cand e in interesul lor, ori justitia e corecta cand judeca cu jumatati de masura pentru ei si biciul lui Dumnezeu cand e vorba de adversari ce trebuie scosi din competitia debila numita lupta politica, ar fi fost corect oare ca jandarmeria sa se lasa dezarmata si scuipata de liberalo-rezisti iohanisi „revolutionari” acelui august?

  9. mai mine ai vedea pe cine ati pus director la Autoritatea pentru administrarea activelor statului(AAAS). lupul paznic la oi!

  10. Oare ce i-a intrat, excelenței sale, cel mai iubit preș. în ochi? Oare o fi PSD-ul ăla mic, mic, micuțî cum și-l dorea, închipuia dânsul, prin mult clamatele alegeri anticipate. Acum a pornit pe cai mari să corecteze legile justiției, să poruncească instanțelor judecătoresti, supărat că nu a reușit lovitura de stat din 10 august 2018, prin care miza să scape/salveze ȚARA de „ciuma roșie”. Ticăloșie, numele tåu este: Klaus Werner Iohannis!!

  11. procurorii au ajuns la austriecii de la OMW și americanii de la EXXON și BSOG care au organizat, orchestrat și finanțat această acțiune de destabilizare socială în scopul creării condițiilor favorabile modificării Legii offshore.

    Cum nu au vrut să-l deranjeze pe cel mai iscusit slugoi americano-austriaco-german, au preferat să strângă din dinți și să claseze dosarul.

  12. Ce-au reproșat PSD neamestecul politicului în justiție și independența puterilor în stat, exact acest lucru fac ei USR, PNL și Iohannis.

    Iohannis președinte îndeamnă la încălcarea indepenței justiție. Și USR încurajează abuzul.

  13. @Emile! ce faci draga?! Ai prins glas? Sper ca nu scrii urat despre USR, cu botnitza pe gurita

  14. E un fel de a spune că „am prins glas”. Numai că nu am botnița la gură, ci la k*r.

  15. userist si eu te-am votat dar de unde erea sa stiu ca esti conserva pesedista?

  16. Ungureanu lucreaza pentru Soros. Se constata mai nou ca useristii forteaza mediatc asimilarea PNL-ului cu PSD-ul sugerand perfid chiar refacerea USL. Este un scenariu pur securist pentru a se autoevidentia USR si PLUS ca fiind adevarata dreapta romaneasca ce merita a guverna tara. Poate ca vor forta alegeri anticipate sperand pe securistii lor care ii vor face majoritari la procente cu tableta norocoasa.

  17. QX MAI BINE JANDARMERIA SE LĂSA SCUIPATA DE SECURIȘTII ȘI HULIGANII CARE AU LUAT CU ASALT FORȚELE DE ORDINE CA SĂ INTRE ÎN CLĂDIREA GUVERNULUI ÎN 10 AUGUST 2018. DAR CE E MAI GRAV ESTE CĂ ACEI SECURIȘTI ȘI HULIGANI DIVERSIONISTI AU AZVÎRLIT CU PIETRE, CU BUCĂȚI DE BORDURĂ, CU BARE DE FIER, CU FECALE DE OM ÎN FORȚELE DE ORDINE LA UNII DIN JANDARMI LE-AU SPART CAPUL, DECI ACEȘTI SECURIȘTI ȘI AGITATORI AU FĂCUT ISPRE SCANDAL ȘI VIOLENȚĂ CA SĂ PROVOACE FORȚELE DE ORDINE IAR ACEȘTIA AU CĂZUT ÎN PLASA SECURIȘTILOR DIVERSIONISTI ȘI AU RĂSPUNS LA PROVOCAREA LOR CU FORȚA, CU GAZE LACRIMOGENE, CU TUNURILE DE APĂ, LE-A DAT APĂ LA MOARĂ SECURIȘTILOR ȘI PROPAGANDISTILOR CRIMINALI ȘI TRĂDĂTORI SĂ ȚIPE CA DIN GURĂ DE ȘARPE CĂ I-AU GAZAT,CĂ I-AU OMORÂT ÎN BĂTAIE CU MIZERABILULȘI FASCISTUL DE JOHANIS ÎN FRUNTE CARE URLA CA UN DEMENT ȘI TÎMPIT CĂPSD-UL I-A GAZAT PE PROTESTATARII CARE AU MANIFESTAT PAȘNIC ÎN 10 AUGUST 2018 CARE MANIFESTAȚIE NUMAI PAȘNICĂ NU A FOST CĂ DOAR A VĂZUT TOATĂ ȚARA CUM AZVÎRLEA CU PIETRE, CU BARE DE FIER, CU BUCĂȚI DE BORDURĂ, CU FECALE DE OM ÎN FORȚELE DE ORDINE. AICI NUMAI BUNUL DUMNEZEU ȘI MĂICUȚA DOMNULUI MAI POATE SĂ FACĂ DREPTATE CĂCI CU JUSTIȚIA SECURISTA STALINISTĂ DIN ROMÂNIA NU VA MAI FI NICIODATĂ DREPTATE. BUNUL DUMNEZEU ȘI MĂICUȚA DOMNULUI SĂ AIBĂ MILĂ DE NOI PĂCĂTOȘII ȘI SĂ NE DĂRUIASCĂ POCAINTA DE PĂCATELE NOASTRE ȘI DE NECREDINTA NOASTRĂ AMIN.

  18. un felcer handicapat despre un profesor suplinitor de fizika NOI E POLITICIENI

  19. Pervers este caraghiosul asta ratacit in politica de securitate. Emanuel vrea de fapt sa-l faca scapat pe Iohanis. Este greu sa crezi ca organizarea si mobilizarea acelui ‘miting’ nu a fost puse la cale fara stiinta si poate chiar cu aprobarea tuturor celor de la butoanele puterii. Sentinta curajoasa data de TMB confirma indirect ca ce s-a intamplat pe 10 august a fost o clara incercare de lovitura de stat. Lucrurile pot lua o intorsatura spectaculoasa daca cei din PSD nu ar fi devenit si ei tradatorii romanilor. Nu intamplator Verner si toate slugile sale acuza brusc cu sonorul la maximum decizia justitiei care-i nemultumeste si-i incrimineaza indirect pe autorii reali. Se simt Verner si slugile sale cu musca pe caciula? Se pare ca da. Vor o alta sentinta pe dos care sa-i scoata macar moral din culpa. Desi o noua actiune juridica ar trebui inceputa impotriva lor ca prezumtivi autori ai loviturii de stat esuate. Omul Vulpii aflat in fruntea sereiului de ce a tacut si tace. Stie multe inclusiv despre diaspora ce a fost inexistenta, exceptand cativa indivizi de-ai lor.

  20. Dublu standard. Iohannis da ordine ca ministrul justitiei sa interfere si sa schimbe decizia unui procuror. Practic e trafic de influenta si interferenta in justitie. Va dati seama daca isi dadea cu parerea unul de la PSD ce scandal iesea!

  21. ne vor spune adevarul despre marele om, pt ca sigur stiu ceea ce noi nu stim, altfel n-ar fi asa de indrazneti sa-i aminteasca in ce fiml a jucat sau poate juca daca…

  22. ‘Adevărul și politica sunt mereu în antiteză’, KWI este ‘obligat’ să înghită multe atacuri (reale, sau, mimate) pentru a-și menține ‘haita’ la ‘ciolanul puterii’. Off-topic : cei ‘15.000 de specialiști’ sunt ‘unu și unu’, evenimentele o dovedesc.

  23. pupila lu iohannis spune tot:
    -face abuz de opioide,probabil de la umarul beteag de ski.
    e o problema de securitate nationala!

  24. O adunătură de incompetenți. Cică Bolovanis și gașca de partide (pnl, usr, +) vor justiție independentă. Pe naiba. Ei vor subjugarea justiției în interes politic și personal.

  25. Uite cine critica: un Politeanu sluga javrei de Macovei(fa-mi o poza sa vada mama ca sunt cu Macovei) si un gargaragiu de Ungureanu, amindoi din gasca securistilor penali!!!!!!!!

  26. Spre deosebire de slugile sale pe care le-a trimis sa participe la luptele din piata, neamtul SH este acum in loja. S-a dat lovit desi toti l-ar fi vrut pe Geaca Rosie langa ei. Ghinion! Fraierul de Citu a fost acolo. Spera sa fie primul care intra in cladirea guvernului.

  27. Mama, mama, ce era la gura schiorului daca vreun pesedist i-ar fi cerut socoteala ministrului justitiei cu privire la o decizie judecatoteasca.

  28. Domnule Doru Vigan nu știu cine este @Doru Vigan. Emile nu v-a răspuns. Vizavi de ce ce ne și mă îndeamnă Salvați România în doresc să nu fie doar cei de la tribună cu Hei rup, Hei rup! Cred că era și este necesar un partid al celor tineri și de vârstă medie spre a-și așterne bătrânețea. Dar un partid înseamnă doctrină: creștin democrată cu principiul deosebit al subsidiarității, liberală cu idea liber-schimbismului și că piața le drege pe toate, socialistă cu impozite progresive, școli și spitale. La guvernarea Merkel se vede coaliția creștin democrată cu socialiștii. Ecologiștii reveniți la succes nu au nici ei o doctrină la dimensiunea de societate. USR este tot doar slogane nu știi de partea cui sunt și nici nu se vede ce au realizat liderii efectiv pentru România. Noi ăștia, atenționați să nu ne legăm de USR, dacă am terminat o facultate nu ne-am mutat la SNSPA sau Aparare Carol I. Ingineri am proiectat, am pus în funcțiune și a mers, contabilii au contabilizat, dascălii și medicii au plecat la țară, Moldova, prima noapte au dormit unde i-a cazat primarul, și de mâine singuri, medicii având dezinfectorul erau în pită. Unde au bătut un cui prin țară liderii Salvatorii României? Domnul Bușoi a absolvit medicina, dreptul și Carol I, nu a practicat nimic și acum este la PE șef la Comisia de industrie, industrie, și cercetare!. Știu dânsul e PNL dar nu am găsit altă rimă. Scuze pentru lungimea textului.

  29. „Iohannis, „pervers” ?!? Pai o fi vorba de robotul Perversity, de la Cotroceni, care se pare ca a pierdut cam demult legatura cu Terra si, ceea ce e mai grav, cu realitatea !

  30. La guvernarea Merkel se vede continuitatea pactului Ribbentrop-Molotov(1939!) care a ciuntit Basarabia din trupul Romaniei Mari. Romanii raman ultimii din Europa cat timp nu-si vor trata cum trebuie dusmanii.

  31. E posibil ca Dancu(r) cel expert sa facă legatura între cele doua laturi sekuriste, psd + pdl.

  32. „era și este necesar un partid al celor tineri și de vârstă medie spre a-și așterne bătranețea”, iata mentalitate egoista cu ifose specifice locului. Mey, bănățane, asta e rostul politicienilor, să-și facă bătranețea usoara, lor înșile? Voi vorbiti de civilizație?

  33. Ce-i iohanniSSe? Ti-a sarit in ochi vreun scuipat al romanilor. Spala-te pe maini si poarta masca. Tradatorule!

  34. Jos … usr- … si impostorii lor … din tara … gerontoidului !!!

  35. Iar a aparut o postare la 10:53 sub pseudonimul de „Grig”! Desi i-am atras atentia de nenumarate ori sa nu-mi mai foloseasca pseudonimul, vad ca nesimtitul nu se lasa!!! Asa stand lucrurile, din doua una: ori e prost, ori e prost! Stiu ca sunt multi postaci de serviciu care doresc sa semene ambiguitate si confuzie, asta li se cere asta fac! Nu-mi ramane, draga „Grig”, decat sa ti-o trag ori de cate oro te prind! Daca altfel nu te potolesti……..

  36. Suntem o natie amorțită, fără reacție, genul sclavilor pe plantație!
    Practic ne-am pierdut identitatea națională, prin supușenia exagerată față Înalta Poartă (Uniunea Europeană), supușenie datorată tuturor celor din clasa politică care s-au perindat pe la conducerea țării.
    Dar ce se întâmplă acum cu gașca neomarxistă compusă din Iohannis, Cîțu, Orban, Barna, Cioloș, etc este de noaptea minții, încălcări grosolane a Constituției, ingerințe politice în sistemul judecătoresc…dormiți români, dormiți și faceți sluj la acești nemernici!!!

  37. Din punctul meu de vedere, Iohanis primeste salariul degeaba. E tinut acolo ca o marioneta. Bani cheltuiti aiurea de poporul roman pentru el si institutia lui, salariatii lui. Pacat de risipa de bani.El este un bugetar perfect. Week end uri prelungite, ziua trece, leafa merge.

  38. pustiule ”grig”, oricat de mic ai fi, parcă tot s-ar cere ceva judecată. Bă, monopolistule, caraghiosule, chiar nu realizezi ridicolul? De un nick te legi tu, fra iere țafnos ce esti? Asta e tot ce poti scoate din tine? Oi fi si tu vreun haștag…

  39. Vedeti ce pateste cel care incalzeste vipera in san? Te musca dupa ce sa incalzit cu privilegii nesimtite de ales al poporului(fara privilegii nesimtite la demnitari). Clanurile USR-Plus sunt cinstite si respecta legea cu privire la manipulare politicianista in interes personal?Pentru ei nu exista DNA ? Pentru cei care au manifestat legal in fata portilor de la Cpotroceni au si trimis jandarmii de frica,ca sai provoace,si gata sa trecut la anchetarea liderilor sindicali si sanctionarea lor.Pentru sarpele inacalzit la san cum se procedeaza? Se asteapta efectul ucigas al veninului sorosist?

  40. Vedeti ce pateste cel care incalzeste vipera in san? Te musca dupa ce sa incalzit cu privilegii nesimtite de ales al poporului(fara privilegii nesimtite la demnitari). Clanurile USR-Plus sunt cinstite si respecta legea cu privire la manipulare politicianista in interes personal?Pentru ei nu exista DNA ? Pentru cei care au manifestat legal in fata portilor de la Cotroceni au si trimis jandarmii de frica,ca sai provoace,si gata sa trecut la anchetarea liderilor sindicali si sanctionarea lor.Pentru sarpele inacalzit la san cum se procedeaza? Se asteapta efectul ucigas al veninului sorosist?

  41. @mentalitate de Dambovitza _ pai cam ai dreptate mai Dâmbovițene! Cat egoism pe Emile Banateanu, sa se gândească pentru bătrânețe, câta vreme pentru ziua de mâine nu va gândiți nici voi, coiotii tineri ai Securitatii Rezist! Cât egoism sa se gândească Emile la pensiile bătrânilor, iar la veniturile tinerilor de 40 de cotolani, care nu au apucat încă sa muncea o singura zi nu se gândește Emile? Lor ar trebui să li se asigure o pensie specială pentru aportul deosebit adus la instaurarea Guvernului Meu, la distrugerea Ciumei Roșii și a a EconomieibStatului. Nu e corect? Ma gândeam la ceva similar cu statutul eroilor morți și răniți la Revoluție, asa ar fi corect! Renta viajera de cel puțin 2000 euro, spatii comerciale gratis, asistenta medicala la Spitalele Securitatii pentru tot neamul lor cel neodihnit, scutire de impozite și taxe, doua pogoane de pământ pe membru de familie, în zone imobiliare cu potențial, cultul eroilor, medalii și decorații,trecerea lor în manualele de istorie, etc. Asta pentru cei puturoși, iar pentru cei activi funcții politice pe viata: senatori, deputați, prefecți, subprefecți, secretari generali de prefecturi și primarii, directori de direcții în ministere, cu delegarea tuturor atribuțiilor către subalterni, cum au făcut deja eroii noștri Drula, Vlăduț Voiciulescu, Nicușor,Clicotilda, Ciucu, etc. Numai așa am putea arata ca o tara civilizata! Vrem o țară ca afară!

  42. comenteaza 2 pupangii de Macovei, cine dreaq isi pierde vremea cu baba mincinoasa si betiva ? Muie Macovei, gaze si bastoane tuturor sustinatorilor ei !

  43. Traiasca lupta franco-germana pentru ciolan!Romanii si Romania unde sunt?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.