DNA, mână în mână cu SRI

Şeful DNA, Crin Nicu Bologa, spune că şi în această perioadă, procurorii au primit informaţii de la SRI. Potrivit conducerii Direcţiei, furnizarea de informaţii a fost efectuată fără „a încălca decizii ale CCR şi fără a avea protocoale”.

Şeful DNA, Crin Nicu Bologa, spune că, şi în această perioadă, procurorii au primit informaţii de la SRI.

„În toată existenţa DNA şi cred că nu numai în DNA, s-a căutat o colaborare onestă şi loială cu celelalte instituţii ale statului. Pot confirma că fără a încălca decizii ale CCR, fără a avea protocoale şi doar în baza prevederilor legale, am primit informaţii şi de la alte instituţii ale statului, cele implicate în culegerea şi strângerea de informaţii”, a spus şeful DNA, Crin Nicu Bologa, într-o conferinţă online cu jurnaliştii.

Întrebat dacă au fost şi deschise dosare în baza informaţiilor de la serviciile de informaţii, conducerea DNA a spus că, în general, informaţiile furnizate ajută anchetele, însă nu a dat mai multe detalii.

De multe ori, sigur că informaţiile furnizate – în general vorbesc acum – au ajutat la instrumentarea unor cauze penale pentru instituţiile de parchet. (…) Dacă procurorul de caz apreciază că informaţiile sunt suficiente pentru a întocmi un dosar penal, atunci face acest lucru. Întotdeauna, procurorul verifică dacă să meargă sau nu mai departe”, mai explică Bologa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

6 Comentarii

  1. Ar trebui sa fii imbecil ca sa crezi ca SRI, plus liota de alte servicii stringatoare de date si informatii nu ofera marfa din plin numitilor beneficiari, conform legii, in Romania. La nivelul conducerii se stiu foarte multe, in detaliu. Problema e ca nu se face nimic serios. Sa dea DNA acele procese cu condamnare (nu cu achitari, cum facea Luluta) in cazurile de mare coruptie, nu in gainarii imitate dupa metodele si la dorintele americanilor, si o va iubi poporul sincer. Si pe ea, Directia, si SRI-ul, si pe oricine ne va dovedi ca jaful, smenul, japca, ciubucul si averile facute din nimic de tot soiul de „jmecheri” dispar din tara asta, cu legea in mina, nu la ordinul te miri cui. Dixit!

  2. Prin asta se recunoaste ca Romania se poate numi Securistan! Halal de justitia „corecta”!

  3. Maine, poimaine aflam al cui nepot este si varul asta al Lulutei. Desi poti jura ca au aceeasi mama (vitrega).

  4. mi se pare firesc ca DNA sa primeasca informatii si de la serviciile de informatii, in dosarele aflate in lucru!

  5. pai de la cine sa ia DNA informatii, daca nu de la serviciile de informatii?? Hai ca suntem in tara prostilor care scriu prin ziare ce le tuna…

  6. Ce mare veste că DNA primește informații de la SR!? Păi de la cine altcineva? Foarte bine!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.