Dosarul Caracal, mișcare de ultimă oră

Procurorii DIICOT anunță că au disjuns dosarul Caracal și au transmis către Secția de anchetare a magistraților cauza care vizează neglijență în serviciu, în privința apelurilor pe care le-a efectuat Alexandra la 112. La Caracal, DIICOT urmează să fie scanate gropile cimentate și pereții.

În perioada 20.08.2019 – 26.08.2019, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu polițiști specializați din cadrul Poliției Române, delegați în cauză, au efectuat mai multe audieri, atât la sediul Poliției Municipiului Caracal cât și la sediul DIICOT- Structura Centrală.

Totodată, procurorii de caz au dispus, prin ordonanță, expertizarea tehnică a autoturismului aparținând inculpatului Dincă Gheorghe, precum și a altor mijloace de probă ridicate cu ocazia percheziției domiciliare.

La data de 26.08.2019 procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus disjungerea cauzei și declinarea competenței de soluționare în favoarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, sub aspectul comiterii infracțiunii de neglijență în serviciu, prev. de art. 298 C.p., cu privire la apelurile telefonice inițiate de victima M.A.M. către Serviciul Unic de Urgență 112, respectiv cu privire la respectarea procedurilor specifice în astfel de situații, având în vedere faptul că pe rolul acestei unități de parchet există deja un dosar penal având un obiect similar.

La data de 23.08.2019 a fost finalizată activitatea de scanare a solului din curtea imobilului inculpatului, urmând a fi efectuată, cu un alt dispozitiv specific, activitatea de scanare a zonelor cimentate și zidite.

De astăzi, 26.08.2019, continuă percheziția domiciliară, în baza unui nou mandat emis de către Tribunalul București pentru o perioadă de 15 zile„, se arată într-un comunicat transmis de DIICOT.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

9 Comentarii

  1. Ma uit cu atentie la gradul de animalizare si LASIATE al latrailor care-si apara privilegiile LOR si pe ale celor pe care-i reprezinta : Si Dumitru Coarna , si Christian Ciocan , si Tudorel Butoi , si Pavel Abraham – toti fac pe prostii si evita in mod ridicol sa raspunda la intrebarile ESENTIALE , sa clarifice in mod onest si transparent problemele puse in discutie. Ba dimpotriva au inceput sa Blufeze si sunt extrem de deranjati ca se fac declaratii publice incomode, ca se discuta , ca se isterizeaza , ca nu se tace , etc. Mai au un singur pas de facut: Sa treaca la amenintari in mod deschis la adresa Presei , a victimelor si a poporului. De ce? Pentru ca sunt organizati in cadrul unui aparat de represiune , pentru ca au impresia ca pot ameninta cu pulanul si cu armele … TOATA problema lor este ca ar putea pierde privilegiile porcesti aflate in abrupt contrast cu restul categoriilor sociale din Romania !

  2. La STS NU a fost DOAR neglijenta :
    Serviciul 112 a fost folosit chiar pentru TRAFICUL de MINORI/MINORE ! La apelul Alexandrei s-a aplicat un “Mod de Operare” impus tacit dispecerului – Vedeti ca operatoarea STS care a vorbit cu Alexandra a INCALCAT LEGEA si nu a anuntat Salvarea cu caz de VIOL – asa cum ar fi fost prioritar! A incadrat doar ca “sechestrare de persoane” si a anuntat direct MAFIA de la Politie !Operatoarea inca nu a fost pusa sub urmarire penala? De ce ? Pentru ca va da in vileag metoda care i-a fost impusa pe cale ierarhica!

    „Medicul din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Olt care în seara de 25 iulie 2019, când polițiștii o căutau pe Alexandra, era de gardă spune că în MOD VOIT a fost OCOLITA Ambulanța, care putea interveni în curtea lui Dincă în orice moment. Cum a fost posibil.” Editat

  3. De ce timp de 4 saptamani NU au fost cautate cele doua fete?
    De ce Dinca nu este supus la un test POLIGRAF RIGUROS SI TRANSPARENT??
    De ce nu sunt desecretizate convorbirile telefonice dintre Alexandra si Militianul Pistol??
    De ce a fost aruncata acum 2 sapt. CA TESTARE a reactiei publice informatia ca cenusa si oasele gasite(plantate) in padure ar fi ale ALexandrei??

  4. Alex Cumpanasu a obtinut astazi din partea lui Bogdan Licu accesul Fam. Macesanu la transcriptul convorbirilor cu militianul Pistol! Sa vedem ce contine acel text si daca a fost Contrafacut sau Date Esentiale au fost omise…Cum se poate dovedi veridicitatea si integritatea acelei convorbiri daca nu exista o inregistrare?? Cumpanasu ar trebui sa ceara si test Poligraf pentru militianul Pistol.

  5. Da. Corect. Urmatorul pastrebuind sa fie declinarea competentei DIICOT în favoarea unei procuraturi „obisnuite”, din subordinrea Procurorului General.

  6. Da. Corect. Urmatorul pas trebuind sa fie declinarea competentei DIICOT în favoarea unei procuraturi „obisnuite”, din subordinrea Procurorului General.

  7. Sa nu uitam că Dincă ,a spus de la început că nu le-a omorit pe fete. După ce a fost bătut ,ce sa vezi …. ?!?!,,,le-a omorit pe toate fetele disparute din zona . De ce nu au dorit să-l pună la poligraf ? ? ? .pt că acolo se va vedea că nu le-a ucis pe cele două fete . Și încă ceva : testul poligraf ,trebuie făcut în prezența avocatului ,in caz contrar trebuie reluată cu MARTORI.

  8. Daca Securitatea si anexele sale continua sa sfideze ratiunea si bunul simt se va lasa cu violente sociale de nestavilit. Nu vor putea sa isi bata joc de noi toti tot timpul!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.