(VIDEO) Djokovic, campion după un meci nebun cu Alcaraz!

Novak Djokovic, locul 2 mondial, l-a învins dramatic în finala turneului Masters de la Cincinnati pe Carlos Alcaraz, liderul ATP, scor 5-7, 7-6(7), 7-6 (4).

Sârbul a revenit de la 5-7, 2-4, a salvat minge de meci, pentru ca apoi să rateze, în decisiv, 4 mingi de meci.

Nole a câștigat astfel al 39-lea turneu ATP 1000 din carieră. Campionul sârb a stabilit și noi recorduri cu această ocazie.

REZUMATUL PARTIDEI

A fost ca o revanșă după ultimul act de la Wimbledon, unde sârbul a pierdut în cinci seturi.

Alcaraz l-a învins în semifinalele turneului american pe polonezul Hubert Hurkacz, scor 2-6, 7-6(4),  6-3.  Spaniolul a salvat o minge de meci în setul secund.

Djokovic a trecut în penultimul act de germanul Alexander Zverev, 7-6(5), 7-5.

La feminin, tânăra americană Coco Gauff, locul 7 WTA, a învins-o duminică pe Karolina Muchova, numărul 17 mondial, scor 6-3, 6-4, în finala Western & Southern Open, şi a câştigat al doilea său titlu pe hard al verii şi al treilea din acest an. Cori a eliminat-o în semifinale pe poloneza Iga Swiatek, liderul WTA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Author

19 Comentarii

  1. Răzbunarea că fi crunta! Carlito și-a luat nasul la purtare! Va fi spulberat!

  2. Asa ai spus si inainte de Wimbledon. Ala micu joaca lejer pentru afirmare iar pensionaru joaca chinuit cu gandul la bani.

  3. Poate mai ia Editat sârbetele! Pute de increzut, antipatic si prost.

  4. De acord cu „Balacioc”, increzut, antipatic si prost…?!

  5. aha,aha:
    -cum a terminat Betty Szőcs la ping/pong?
    in caz de castig aia sare pe masa!
    🙂

  6. Nole, un adevarat gentleman !
    Bravo !
    Va ramine in istoria tenisului, No 1, pentru generatii de acum inainte, in ciuda celor care ar vrea ca toti sa se comporte ca o turma de oi !
    Si intepati pe deasupra.
    Nole nu este intepat, nici la propriu nici la figurat.
    E un om normal.

  7. Nole s-a descătușat psihic. A câștigat, dar greu. E cu benzina pe terminate!

  8. Pauzele lungi si dese, cheia marilor succese.Mai un doctor, un masaj , o pastila, „un tulburel”Cine a vazut meciul stie despre ce vorbesc.

  9. Un campion apune, altul se naste! Este concluzia meciului de ieri. Daca era un meci de 4 sau 5 seturi batranul Gioko era terminat.

  10. Daca mai vine o campanie de intzepare, mai joaca Nole inca cinci ani lejer.

  11. Înțeleg că multor români nu le place Djokovic. Oare de ce? Pentru că un jucător dintr-o țară nesemnificativă (economic, istoric, politic) reușește, prin muncă, perseverență, talent, încăpățânare, mentalitate, să depășească statutul de marionetă alocat de presa occidentală oricărui sportiv care nu se înregimentează intereselor stăpânilor. Djokovic este și un vehement promotor al drepturilor jucătorilor din afara topului 100 ATP. Mulți gheboși morali de pe aici susțin că Djokovic joacă pentru bani. Toți jucătorii se înscriu în această formulă. Puțini sunt cei care știu despre rolul de sindicalist al lui Djokovic (ceea ce nu convine intereselor ATP), de donațiile generoase făcute de acesta, despre banii direcționați pentru atenuarea diferitelor urmări ale dezastrelor naturale (incendiile din Australia, cutremure – Haiti, inundații, pandemie – Bergamo), despre implicarea fundației sale în construirea de școli, spitale. Cocoșații de serviciu, care nu au strop de demnitate, așteaptă doar să mestece lozincile, etichetele, abțibildurile puse de stăpâni. Românul (majoritatea) nu suportă, din statutul său de slugă, înălțimea, verticalitatea. Demnitatea altuia e văzută ca o amenințarea la balta lui morală. Demnitatea altuia îl decupează din mocirla lui, înfățișându-l în goliciunea micimii lui. El are nevoie de pigmei pentru a se putea compara. Depășirea e o amenințare la balastul din care e făcut. Și atunci, de ce ar iubi un jucător care și-a învins provincialismul, istoria, apartenența, locul alocat?

  12. Felicitări Djokovic ! Ești cel mai mare campion in ? iar neomarxistii crapă de ciudă pt asta ,i-ai atins rău cu vaccinul și caută să se răzbune … mă bucur că am trăit să te văd jucând

  13. De acord cu cele scrise de Subiectiv. Am fost de multe ori in Serbia si acolo multi sarbi sunt de admirat ca munca, ambitie, corectitudine si solidaritate. Dar au si ei uscaturile lor ca fiecare natie.

  14. Pentru că, Carlito e un copchil răsfățat, nu-l văd bine in viitor! Succesuri!

  15. Sirbul este gena puternica best of the best ever iar acest fatalau de spaniol nu o sa ajunga nici o data la performantele lui Nole ,occidentul nu mai produce sportivi ,in schimb produce multi drogati ,pedofili ,fatalai si alte anomalies umane

  16. FELICITARI NOLE, AM VAZUT MECIUL ,SUNT VETERAN, AM TRAIT EPOCA LUI ILIE NASTASE,ION TIRIAC,ACUM TRAIESC IN PERIOADA DECADERI FIINTEI UMANE ,ASTEPT SA APUNA SARBUL IN TIMP UTIL,SA SE RIDICE ALTI TENISMENI MAÍ CIVILIZATI.SUCCES NOLE,PERSEVERENTA SPORTIVA ADUCE NOI RECORDURI SPORTIVE

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.