Florin Iordache: Am văzut plicuri cu droguri!

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, marţi, referindu-se la protestatarii de la mitingurile partidului său, că a văzut că „la anumite manifestări au fost plicuri cu droguri, oameni la care există suspiciunea că într-un fel sau altul au fost motivaţi”.

„Cred că s-a ajuns prea departe. Modul în care se protestează este dreptul cuiva şi al meu şi al dvs de a ne exprima. Dar cred că s-a ajuns prea departe. Atunci când o formaţiune politică are un anumit miting şi vine şi încearcă să convingă cetăţenii şi cei care îi vor vota, cred că avem decenţa să putem avea o manifestare civilizată. Nu m-aţi văzut nici pe mine, nici pe colegii mei, nici din PSD, nici din ALDE, că am îndemnat oamenii la ură, la proteste din acestea foarte vocale. Înclin să cred că aceste proteste şi aceşti oameni care adresează invective, care au un comportament anormal cred că ar trebui să se oprească, pentru că nu poţi să ai un dialog cu dumnealor. Faptul că adresează injurii, faptul că jignesc, faptul că îi jignesc prin comportament pe cei care merg la miting şi vor să asculte anumite luări de cuvânt nu le dă dreptul să urle, să deranjeze, să aducă injurii”, a spus Iordache, la Parlament.

„Cred că dna Carmen Dan (ministrul Afacerilor Interne – n.r.) are dreptate, trebuie să aflăm dacă aceşti oameni sunt cumva plătiţi, cine îi plăteşte, de ce îi plăteşte. Nu numai Ministerul de Interne şi alte instituţii trebuie să vadă ce resorturi au aceşti oameni. Am văzut şi eu un comportament anormal ce îi mână la limita legii. A adresa injurii, a perturba o anumită manifestare autorizată, un miting autorizat al unui partid, indiferent ce partid, este anormal. (…) Nu are nimeni dreptul să încalce un drept constituţional de a merge la o astfel de manifestare şi de a te manifesta în afara regulilor şi în afara Codului penal”, a adăugat Florin Iordache.

Acesta a spus că la anumite manifestări „au fost plicuri cu droguri”. „Este un comportament anormal, cred şi eu că am văzut că la anumite manifestări au fost plicuri cu droguri, oameni la care există suspiciunea că într-un fel sau altul au fost motivaţi. Acest comportament anormal îmi lansează suspiciunea că aceşti oameni, dacă nu au fost plătiţi de cineva, au alte resorturi pentru astfel de comportament”, a completat Iordache.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunțat marți, la Oradea, că structurile de poliție și de jandarmerie identifică persoane și ”vizualizează imaginile” pe care le dețin de la mitingurile PSD pentru sesizarea Parchetului, motivând că s-a depășit planul contravențional și s-a trecut în cel penal.

„Aș putea spune chiar că, dacă facem o statistică, din anii ’90 nu au mai fost cazuri în care să întâlnim manifestaţii şi contramanifestaţii în acelaşi loc”, a spus Carmen Dan, cu privire la contramanifestațiile de la mitingurile PSD, marți, într-o conferință de presă susținută la Oradea, după o ședință cu șefii inspectoratelor din subordine.

Ea a spus că nu este dispusă să tolereze niciun fel de violență, atrângând atenția că de la violență verbală la cea fizică este doar un pas.

”Nu cred că există nicăieri în Europa, pentru că tot vorbim de niște alegeri parlamentare de nivel european, o viziune în care să se încurajeze violența și modul acesta de exprimare agresivă în campaniile electorale. Eu vreau, și fac și pe această cale un apel, să conștientizeze cei care gândesc că în acest fel se pot manifesta, că de la violență verbală la violență fizică este doar un pas. Iar eu nu am de gând, prin structurile care mă reprezintă să încurajez, sub nicio formă, acest lucru. Tocmai de aceea, legea manifestațiilor publice vorbește foarte clar în sensul interzicerii unor manifestări suburbane tocmai pentru a se evita orice risc în planul violenței”, a spus Carmen Dan.

Aceasta a anunțat că structurile de poliție și jandarmerie din subordine fac în acest moment o evaluare, că identifică persoane și ”vizualizează” imaginile, în sensul sancționării infracțiunii de tulburare a liniștii și ordinii publice, și a anunțat că va sesiza Parchetul, pentru că s-a depășit ”planul contravențional” și s-a trecut în cel penal.

”Este motivul pentru care, în acest moment, atât structurile de poliție cât și structurile de jandarmerie fac o evaluare serioasă, cele care vor interveni, identifică persoane, vizualizează imaginile pe care le deținem pentru a putea face ceea ce dispune inclusiv Codul penal (…) atunci când reglementează infracțiunea de tulburare a liniștii și ordinii publice. Vor face demersul legal de a se sesiza din oficiu, de a sesiza Parchetul competent, deoarece cred că este evident pentru toată lumea că am depășit planul contravențional și am trecut în cel penal. Este motivul pentru care am solicitat rigoare în aplicarea legii, transparență și exigență totodată tuturor structurilor care au competențe în planul ordinii publice”, a anunțat Carmen Dan.

Ea a explicat că nu este nevoie să existe victime ale agresiunilor pentru deschiderea unei investigații penale și a spus că se așteaptă să aibă sprijinul procurorilor.

”Pentru infracțiunea enunțată, eu cred că trebuie ca toată lumea să conștietizeze că valoarea socialeă pe care o ocrotim este ordinea publică și eu nu vreau să ajungem să avem victimele agresiunilor pentru a fi necesar să deschidem o investigație penală. Sunt convinsă că și Parchetele vor gândi în sensul acesta și aștept să avem o bună comunicare instituțională”, a mai spus ministrul Dan.

”Asistăm la acutizarea unor atitudini agresive şi faptul acesta ne determină şi pe noi să tratăm cu toată exigenţa aceste abordări şi vreau să anunţ că vom fi foarte hotărâţi să sesizăm orice încălcare a legii de fiecare dată când vom constata că am depăşit acest plan al exprimării într-un mod civilizat, autorizat şi legal”, a conchis ministrul de Interne care a dat asigurări că jandarmeria va sprijini orice partid politic ”să-și desfășoare campania electorală în limitele legii.”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

12 Comentarii

  1. Florin Iordache :”simt enorm si vad monstruos”Acum intra si Flociordache la „tainuirea infractorului”daca Carmen dan ar fi serioasa!

  2. Trupele comsomoliste de protest, de sub comanda MARELUI ESCROC IMOBILIAR, sunt in TREPIDATII si au nevoie de TREPANATII.

  3. „Agenturile streine” i-au platit!
    Plicurile cu droguri erau roz, sau mov?
    Ce era inauntru, sunatoare sau pelin?

  4. ai vazut si hoarde de „legionari”, sau daca ai vazut „plicuri cu droguri” de ce nu ai anuntat imediat politia

  5. multi se imbata si cu apa rece, asa ca nu-i nevoie nici un fel de plic este necesar sa creada nu va amintiti vremea lui B&B a putut taia salarii/sporuri, impozitarea pensiilor, a crescut TVA si lumea era fericita, l-au votat in 2009, ii voteaza oamenii cu aceeasi incredere din placerea de a fi umiiti si tinuti in saracie, iubirea este oarba si pt. ea mereu unii vor asculta fara sa gandeasca, asa ca sa le dea Dumnezeu sanatate sa poata duce ce au creat in ziua in care ii va ajunge…

  6. Uite aici filmare la Iasi cu „batausii” „drogati” care protesteaza contra PSD, TOTI Oameni Tineri, Educati, scarbiti de analfabetii care ne conduc: Studenti, Actori, Coorporatisti, OAMENI cu Joburi care aduc Bani multi(NU traiesc din ajutoarele sociale DATE de PSD!), cu totul diferiti de sarmanii saraci adusi din satele si comunele prafuite si rupte de lume ale Moldovei:

    https://www.vice.com/ro/article/ywywej/mitingul-psd-de-la-iasi

    https://www.vice.com/ro/article/neaeaz/dragnea-si-iarba-mitingurile-politice-si-maneaua-psd

    https://www.vice.com/ro/article/vb9bwd/certuri-in-romania-din-cauza-politicii

    https://www.vice.com/ro/article/mb8b8x/ce-am-invatat-despre-psd-din-maneaua-lui-nicolae-guta

    Ciordache, erai TREAZ ca „ai vazut” plicurle cu droguri?
    Trist e ca aceste minciuni si manipulari jalnice chiar „prind” la votantii amarati ai PSD, privitori la RTV si A3!
    La Jilava meritati, TOTI, infractorilor, ati DISTRUS Vietile a Milioane de Romani, nevoiti sa PLECE in tari straine scarbiti de voi!

    https://adevarul.ro/economie/afaceri/de-nu-intorc-romanii-diaspora-intara-1_59d4fe545ab6550cb8cfef7c/index.html
    „Dintre românii care nu vor să se întoarcă în ţară(43% din românii emigraţi), 82% declară că principalul MOTIV e CORUPTIA şi 70% CLASA POLITICA. Dacă aceste probleme s-ar ameliora, împreună cu îmbunătăţirea sistemului sanitar şi reducerea birocraţiei, aceştia ar lua în considerare repatrierea. Din păcate, cei care NU vor să se întoarcă în ţara sunt cei în care s-a investit cel mai mult pentru educaţie în ultimii ani, ei având, mai mult decât media, studii superioare şi vârstă între 25 şi 45 de ani”.

  7. Ciordache, din penibil din penibil, stim ca te are Daddy vitamina la mana, dar ai putea sa mai taci dracului din gura din respect pentru parintii tai pe care i-ai facut de ras in ultimul hal, un amic concetatean cu ei mi-a povestit ca le e rusine sa mai iasa oamenii pe strada din cauza ta. Din nonsensul declaratiei tale ies bine protestatarii anti-PSD, tu erai printre protestatarii anti-PSD de unde intelegem ca acesti protestatari sunt foarte civilizati daca nu te-au luat la injuraturi si sunt si generosi lasandu-te si pe tine sa pui limba pe prafurile din plic, mai mult ne spui ca esti expert la prizat deoarece ai stiut imediat ce le-ai pus pe limba ca prafurile din plicuri sunt droguri! Mama ei de logica!

  8. A-propos de droguri:
    „V. Ponta, la Oradea, despre Dragnea: „Și satele noastre sunt mai frumoase decât satele din Franța… Cred că luase droguri… E mai mult decât minciună, e delir!”
    Ponta a declarat marți la Oradea, într-o conferință de presă, că declarațiile lui Dragnea legate de satele românești care ar fi mai frumoase decât cele din Franța și Germania reprezintă „un delir”.
    „Cred că luase droguri” a spus Ponta, preluând parțial chiar discursul președintelui PSD împotriva opozanților partidului.

    „Dezavuez tot ce se întâmplă în această campanie electorală legat de discuțiile pe marginea sectorului agricol. Am văzut, mai ales din partea domnului Dragnea… dle, curge lapte și miere în toate sectoarele, dar mai ales în sectorul agriculturii”, a spus Daniel Constantin, moment în care a fost întrerupt de Ponta.

    „Și satele noastre sunt mai frumoase decât satele din Franța… Cred că luase droguri. Sincer. Nu poți totuși să spui… Sigur că sunt sate frumoase și prin România, dar să spui că-s mai bogate decât în Franța sau în Germania… Eu am fost în Teleorman, la Saelele, de unde e Dragnea și unde le-au furat stația de autobuz și au făcut magazin. Oamenii-s foarte săraci. Problema e că n-au alternativă. Să spui că ai satele din Teleorman mai frumoase ca cele din Franța și din Germania, e mai mult decât minciună, e delir. Chiar am fost la Saelele”, a spus Ponta.

  9. Nu toti sunt niste aventurieri, iar nu toate tinerele precum acelea de care mai auzim la TV ca a ajuns in patul unui actor, mai sunt romanii care nu pleaca din Romania dupa cum afirma o personalitate: ”Cine are credinta ramane in tara”, Sunt concetatenii nostri, au plecat foarte bine, nu-i vom plange, sa fie fericiti si sanatosi acolo, au ales banul inaintea casei/gliei stramosesti. Biblia are versete si pentru ei. Este o selectie naturala. Cine reuseste sa traiasca in conditii modeste este un invingator si este pe calea invataturilor sfinte. Poporul l-a insostit 40 de ani prin desert pe Moise si asa a capatat tenacitate, incredere si rezistenta, iar azi poporul lui Israel este plin de vigoare si inteligenta. Vom trece si noi cei care iubim acest pamant si care ne-am crescut in respect copiii daruiti si ocrotiti de ispita strainatii de Dumnezeu. Legile vietii vor hotara daca oamenii plini de ura vor avea un viitor, noi doar va putem compatimi si ne putem ruga pentru voi.

  10. Nici nu-i de mirare cu ce zice Iordache. Ăștia de la grupul rezist intră în fibrilații dacă n-au drogu la mitinguri. A zis Pleșu că va interveni fi-su, drogatu, personal la Soros, ptr ca salariu în weed halucinogen să vină mai repede în Romînia.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.