Focar de COVID şi la DSP

Șase angajați ai Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brăila s-au infectat cu virusul SARS CoV-2, iar autoritățile au declarat focar de COVID-19. Unul dintre cei infectați este directorul DSP, iar activitatea instituției este afectată.

Săptămâna trecută trei salariați de la DPS Brăila au aflat că s-au infectat. Imediat, în interiorul DSP au fost luate mai multe măsuri, activitatea instituției desfășurându-se mai mult on-line.

Zilele trecute, la DSP Brăila au mai apărut încă două cazuri, iar joi, directorul Gabriel Ciochină a ajuns la spital, acuzând simptome ușoare ale bolii. Testul făcut la spital a confirmat faptul că directorul este a șasea persoană din DSP Brăila care se infectează cu virusul SARS CoV-2.

De la începutul epidemiei, 2.689 de brăileni s-au infectat cu virusul SARS CoV-2, iar 115 au murit.

Un focar uriaș a fost înregistrat, vineri, la Sibiu, în rândul beneficiarilor de servicii de la Căminul de Persoane Vârstnice din oraș.

Direcția de Sănătate Publică Sibiu a identificat vineri un focar de COVID-19 în cadrul Căminul pentru Persoane Vârstnice Sibiu.
„Focarul a evoluat cu un număr de 60 de cazuri până în prezent. Toate cele 60 de cazuri sunt din rândul beneficiarilor”, au transmis reprezentanții autorităților sanitare.

Aici a fost demarată o anchetă epidemiologică.

O echipă medicală se află la căminul din Sibiu pentru evaluarea stării de sănătate a tuturor pacienților.

Epidemiologii au identificat, vineri, un focar de COVID-19 şi la Curtea de Apel Craiova. Cinci persoane au fost testate pozitiv în ultimele 24 de ore.

Potrivit raportului epidemiologic transmis vineri, la Curtea de Apel Craiova au fost înregistrate cinci cazuri de COVID-19.
Alt focar a fost depistat la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova, unde cinci angajați sunt bolnavi.

În total, în ultimele 24 de ore, în județul Dolj au fost diagnosticate pozitiv 130 de cazuri de COVID-19, cu 40 mai multe decât la raportarea precedentă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. Voi ati auzit ultima minciuna marca hArafat? A anuntat numele unui spital din Bucuresti pentru covit dar spitalul, nu mumai ca nu exista, nici cel care este pus la dispozitie nu este amenajat sau utilat conform standardelor tratarii covit! Bai panaramele naibii, habar nu avetice exista in curtea voastra!, ce incredere sa mai ai in niste tabele care reprezinta pentru masele de cetateni, doar un plan intre marii caposi pentru executari.ro, dar acceptat acesti terorizanti ai natiunii romane! Acestia se obliga sa il duca la finalizare!, ceva de genul „cincinalu’n 4 ani si jumatate”!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.