Fostul Episcop al Huşilor scapă de arest

Corneliu Onilă, fostul episcop de Huşi a fost eliberat din închisoare, printr-o decizie de vineri a instanței supreme, urmând să fie pus sub control judiciar.

Înalta Curte a respins arestul preventiv şi pentru fostul arhimandrit Sebastian Jitaru, dar acesta este deja încarcerat pentru şantaj.

La data de 22 mai, cei doi preoți au fost arestați, printr-o decizie a Curţii de Apel Iaşi.

În noul dosar, Corneliu Onilă și Sebastian Jitaru sunt cercetați de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași pentru agresiune sexuală. Conform unui surse din anchetă consultate de MEDIAFAX, în referatul cu propunerea de arestare se vorbește despre trei victime minore, iar una dintre ele a fost abuzată de ambii preoți.

Dosarul în care Jitaru și Onilă sunt cercetați pentru agresiune sexuală a fost redeschis în anul 2019, după ce, anterior, acuzațiile fuseseră clasate de anchetatori.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. INSTANTE MILOSTIVE! DERBEDEUL ASTA IN STRAIE DE POPA AR FI TREBUIT LA BULAU!AVEA ACOLO MATERIAL!

    • Se fasaie si dosarul asta facut la ordin de niste procurori.

  2. E perfect de plasat la catedra, ca cadru didactic(caco intentionat), sa predea lectii de educatie sexuala! La cata seriozitate exista in legislatia aplicata cat si in anchete, va fi scos perfect curat, omul perfect bun de specializat elevii in cursuri sexuale! Mai baga si el un lemn in prospaturi si totul e super! ‘Reati ai dracului cu legislatia voastra dementilor!

  3. Cred ca justitia a considerat ca actele sexuale intre preoti si minori sunt liber consimtite!!! Rusine!

  4. Deh, biserica este mai tare ca statul si justitia.Asa le trebuie credinciosilor ce toata ziua pupa mana si poalele popilor si toate icoanele si moastele! Mai multa moderatie nu strica.

  5. Are instrumentarul sfintit,asta e misterul!Lucreaza numai cu Duhul Sfant,ala face toata treaba,multumind calugarii..
    Sa spuna renumitul cantaret al Rebrisoarei,cetateanul Pomohaci daca a patit ceva,dupa ce a dat dezlegarea la sugiuc..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.