Gimnastele noastre de aur: „Niciodată nu e prea târziu să îţi urmezi visul”

România a terminat, duminică, concursurile de senioare şi junioare de la Campionatul European de gimnastică feminină cu un bilanţ de 14 medalii, din care opt sunt de aur. Larisa Iordache a obținut două medalii de aur, după trei ani de pauză.

Bilanţul medaliilor tricolore la CE de la Mersin:

Senioare

Aur – Larisa Iordache (bârnă şi sol)

Argint – pe echipe, Larisa Iordache (sărituri), Silviana Sfiringu (bârnă)

Junioare

Aur – pe echipe, Ana Bărbosu – individual-compus, plus patru în finalele pe aparate

Argint – Maria Ceplinschi (individual-compus şi sol)

Bronz – Andreea Preda (bârnă)

Nota iniţială a Larisei Iordache acordată la sol, 13.050, a fost contestată de antrenorii României, şi s-a transfomat în 13.450, cu 0.350 peste adversara din Turcia, care era considerată campioană europeană în prima fază.

România a cucerit după 28 de ani aurul pe echipe la junioare, iar aurul în toate probele la un Campionat European reprezintă un nou record pentru România, la junioare şi senioare. Larisa Iordache a revenit într-o mare competiţie după trei ani de pauză, în care a suferit trei intervenţii chirurgicale.

La cea de-a 33-a ediţie a CE, de la Mersin, care s-au încheiat duminică, au luat startul gimnaste din doar 14 naţiuni, iar între marile absente, care au renunţat la participare în principal din motive pandemice, se numără Rusia, Franţa, Marea Britanie, Italia sau Olanda.

La Mersin a avut loc şi Campionatul European masculin, încheiat în 13 decembrie, şi la care România a bifat o singură medalie – aur la juniori (sărituri).

În concursul seniorilor pe echipe, România nu a mai luat medalii din 2012, la masculin, respectiv din 2014, la feminin, atunci când câştiga aurul continental.

În 2018, la ultima ediţie, concursul feminin pe echipe a fost câştigat de Rusia.

Reacția Larisei

Gimnasta Larisa Iordache a transmis, duminică, după ce a câştigat patru medalii, din care două de aur, la Campionatele Europene, că ”niciodată nu este prea târziu să îţi urmezi visul”, făcând referire la cei trei ani de pauză din motive medicale. Iordache le-a depăşit pe Cătălina Ponor şi Nadia Comăneci în clasamentul all-time european, însă Nadia Comăneci continuă să fie lider la aurul continental după 41 de ani.

„O poveste lungă spusă în câteva cuvinte… Pentru că niciodată nu este prea târziu să îţi urmezi visul şi să visezi la ceea ce îţi doreşti cu adevărat, doar trebuie să ai un impuls, pentru ca puterea din interiorul tău să iasă la suprafaţă. În momentele în care mulţi mi-au spus că nu voi reuşi şi începusem să cred şi eu asta, după atâta pauză cu greu mai speram la o revenire, însă ai nevoie de nişte oameni care să creadă în tine. Aşa cum au făcut-o antrenorii mei de la bun început. Nu au renunţat niciodată să creadă în mine, să mă susţină exact aşa cum am eu nevoie. Şi să îmi dăruiască bunătatea şi dragostea lor faţă de gimnastică. Iar pentru toate astea vreau să le mulţumesc! Sunteţi cei mai tari, vă iubesc!”, le-a transmi Larisa Iordache antrenorilor Lăcrămioara şi Cristi Moldovan.

Ea a mulţumit şi familiei, iar colegelor de echipă le-a spus că este mândră de ele, chiar dacă medalia pe echipe nu a fost culoarea la care au sperat (argint – n.r.): ”Important este să credeţi în voi, să munciţi mult şi să mergeţi mai departe cu multă încredere. Să luptaţi mereu până la capăt şi să faceţi cu drag acest sport, care nu este uşor, dar este foarte frumos. Vă iubesc”.

Minunata Ana 

Românca Ana Bărbosu (foto) a câştigat medaliile de aur în toate cele patru finale pe aparate – sărituri, paralele, bârnă şi sol, la Campionatele Europene de gimnastică artistică pentru junioare de la Mersin (Turcia).

Ana Bărbosu încheie Europenele de junioare cu şase medalii de aur, celelalte două fiind obţinute cu echipa şi la individual compus.

La sărituri, Ana Bărbosu s-a impus cu o medie de 13,975, după note de 14,250, respectiv 13,700. Pe locul secund s-a clasat Valentina Gheorghieva (Bulgaria), cu 13,800, iar a treia a fost Daria Liska (Ucraina), cu 13,350. Maria Ceplinschi s-a clasat pe cinci, cu 13,175 (13,450 la prima săritură, 12,900 la a doua).

În finala de la paralele, Ana Bărbosu a câştigat cu 13,450, fiind urmată de croata Sara Sulekic, 12,400, şi de turcoaica Derin Tanriyaşukur, 12,050, în timp ce românca Iulia Trestianu a ocupat locul 7, cu 10,550.

Ana Bărbosu a obţinut aurul la bârnă cu 13,100, aceeaşi notă ca şi a doua clasată, unguroaica Greta Mayer (nota de execuţie a fost mai mare la româncă), iar pe locul al treilea a terminat Andreea Preda, cu 12,700.

La sol, Ana Bărbosu a ocupat primul loc, cu 13,250, urmată de Maria Ceplinschi, 12,900, şi de Greta Mayer, 12,750.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

6 Comentarii

  1. Aste sunt adevaratele vedete, nu parasutele si cocalarii! Felicitari fetelor!

  2. Felicitări! Nici un post de televiziune (care au luat bani de la guven si latră toata ziua aiurea )nu discuta despre performanta gimnastelor

  3. Iarăși pe banii noștri?!
    Așteaptă și asta pensia specială.
    De fapt, o are asigurată.

  4. De copiii de 10, cu bursă de 375 de lei pe semestru, nu scrie-ti!
    Put urât, de, de la țară..

  5. bravo fetelor,voi ce ne mai aduceti zambetul si mandria de a fi roman!felicitari!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.