Globurile de Aur. Oppenheimer, premiul pentru cel mai bun film

Povestea savantului J. Robert Oppenheimer şi a rolului său în construcţia primei bombe atomice a primit Globul de Aur la categoria cel mai bun film-dramă, în cadrul celei de-a 81-a gale a premiilor Globurile de Aur, desfăşurată la Beverly Hills, conform contului de X (fost Twitter) al evenimentului.

Filmul „Oppenheimer”, în regia lui Christopher Nolan, cu Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon şi Robert Downey Jr. în distribuţie, a confirmat statutul de favorit, câştigând şi premiile pentru regie (Nolan), actor în rol principal (Murphy) şi respectiv cel mai bun actor în rol secundar (Downey Jr.).

La această categorie au mai fost nominalizate filmele „Anatomy of a Fall”, „Killers of the Flower Moon”, „Maestro”, „Past Lives” şi „The Zone of Interest”.

Anul trecut premiul pentru cel mai bun film-dramă a revenit producţiei „The Fabelmans”.

Decernate pentru prima dată în 1944, Globurile de Aur recompensează cele mai bune interpretări şi producţii din industria cinematografică şi de televiziune, grupate în 25 de categorii.

 

După reforme adoptate pentru a răspunde acuzaţiilor de rasism şi corupţie, organizatorii Globurilor de Aur  au mizat pe duo-ul „Barbie” şi „Oppenheimer” pentru a reda strălucirea acestor premii, la ceremonia care a avut loc duminică seară, relatează AFP.

Considerate o trambulină către premiile Oscar, Globurile de Aur au fost subminate în ultimii ani de scandaluri şi de erodarea publicului lor.

Cu noi proprietari şi noi votanţi, aceste premii caută să se relanseze. „Globurile (de Aur) au parte de un nou început”, a dat asigurări pentru AFP producătorul premiilor, Glenn Weiss.

Boicotate de elita de la Hollywood şi lipsite de difuzarea televizată în 2022, apoi ocolite de mai multe celebrităţi anul trecut, Globurile de Aur vor să pună capăt trecutului nefericit.

Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA), aflată la originea acestor premii şi subminată de scandalurile de corupţie şi rasism, a fost dizolvată.

Noua organizaţie a diversificat juriul, invitând critici din întreaga lume. Suficient pentru a convinge postul american CBS să transmită duminică cea de-a 81-a ceremonie.

Prezenţa sau absenţa oaspeţilor va spune dacă Hollywoodul este într-adevăr pregătit să întoarcă pagina.

Organizaţia a sperat la un interes renăscut pentru covorul său roşu, după dubla grevă a actorilor şi scenariştilor care a paralizat industria timp de şase luni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

3 Comentarii

  1. Globul de Aur la categoria cea mai bună minciună. Este o fotografie celebră. Generalul Leslie Groves și Oppenheimer la la Ground Zero, turnul Trinity dupa câteva săptămâni mai târziu. Îți vine sa râzi cu hohote. Ei stau acolo, fără îmbrăcăminte de protecție, cu excepția pungilor albe de pânză peste pantofi. Se presupune că o bombă de 20 kt a explodat la 30+ de metri deasupra punctului în care ei se află, și totuși tot ce vedem este un mic morman de murdărie crăpată. Ar fi trebuit să fie magmă aerosolizată sau sticla (trinitit). Ni se spune că poartă papuci pentru a preveni lipirea trinititului de pantofi, dar nu se vede nici un trinitit. Doar lut crăpat, ca în orice deșert normal. În aceeași linie, este curios că bomba Trinity a fost cu plutoniu, precum acel Fat Man folosit la Nagasaki, dar bomba de la Hiroshima a fost o bombă cu uraniu, așa că nu a fost niciodată testată. De ce ai alege să arunci mai întâi bomba pe care nu ai testat-o, în locul bombei pe care ai testat-o? Comparați asta cu modul în care se efectuează ,,exerciții” pentru evenimentele falsificate. Îți amintești (înteleg ca unii nu au cum să-și amintească, fiindcă HABAR NU AU) cum au avut loc exerciții pe 9/11, simultane cu evenimentul real? La evenimentele 7/7 din Londra, exerciții identice aveau loc în aceeași zi, la fel Sandy Hook și majoritatea celorlalte „tragedii” pe care le-ați vazut recent. Există întotdeauna „repetiții” chiar înainte sau în timpul evenimentelor în sine. Testul Trinity, are această repetiție ciudată cu 2 luni mai devreme, cu o explozie convențională făcută să arate ca o explozie nucleară. De ce?

  2. Deci, înainte ca testul Trinity să fie derulat, o „repetiție” a avut loc cu 2 luni mai devreme. În această repetiție, 108 tone de explozibil au fost detonate în același loc. În mod curios, această explozie convențională a fost alimentată cu izotopi radioactivi și producători gama și ei admit asta. De ce 108 tone, mai degrabă decât 100, 109, 110 sau orice alt număr? Pentru că 108 este un marker in numerologie. În acceleratoare, protonul are o limită de creștere a masei de 108 ori. Acest număr este foarte important în hinduism”. Shiva are 108 nume. Există 108 Mukhya Shivaganas. Rozariile budiste au 108 mărgele. Numărul este, de asemenea, important în iudaism. Numărul 18 este asociat cu Chai (cuvânt ebraic care înseamnă „viață”), iar 108 este un multiplu mic al acestuia, fiind 6 x 18. 108 este, de asemenea, important în artele marțiale. Este un număr tetranacci, generalization of the Fibonacci numbers defined by the recurrence relation. Este hiperfactor al lui 3. Deoarece Oppenheimer era evreu și implicat în studierea religiilor orientale, probabil numărul 108 nu a fost un accident. Imediat după presupusa explozie, el a citat din Bhagavad Gita:
    ,,Dacă strălucirea a o mie de sori ar izbucni deodată pe cer, ar fi ca splendoarea Atotputernicului.”

  3. Construirea primei Bombe Atomice este cel mai bun Film ? Si dupa ca a dat Bomba Atomica in Japonia ? Este cel mai prost Film ! Nimeni nu are nevoie de Bomba Atomica !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.