Julian Assange va fi judecat pentru spionaj

Mike Pompeo, secretarul american de Stat al SUA, a declarat că Marea Britanie îl va extrăda în Statele Unite pe Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, unde va fi judecat pentru spionaj.
„Deja am depus cererea și va fi extrădat în Statele Unite pentru a fi judecat”, a declarat șeful diplomației americane pentru o publicație ecuadoriană.
„Nu pot comenta mai mult, dar guvernul meu este de părere că este important ca acest bărbat, ce a reprezentat un risc pentru lume şi i-a pus în pericol pe militarii americani, să fie sancționat de justiţie”, a adăugat secretarul de Stat.
În urmă cu o săptămână, cu ocazia unei vizite în Ecuador, Alan Duncan, ministrul britanic de Stat pentru Europa și America, a dat asigurări că Assange nu va fi extrădat într-o țară unde există riscul să fie condamnat la moarte.
Fondatorul WikiLeaks, actualmente închis în Marea Britanie, este acuzat de spionaj în Statele Unite, care a solicitat extrădarea sa. Audierea cererii de extrădare a lui Assange în SUA era programată să aibă loc la finalul lunii februarie 2020.
Justiția americană permite aplicarea pedepsei capitale pentru o serie de infracțiuni grave, inclusiv spionajul, potrivit site-ului Death Penalty Information Center.
Julian Assange a beneficiat de azil politic în Ambasada Ecuadorului la Londra începând din 2012, însă a fost expulzat din reprezentanța diplomatică în aprilie 2019, iar în acest moment este închis într-un penitenciar britanic.
Guvernul din Ecuador susține că a primit garanții scrise din partea Marii Britanii că Assange nu va fi extrădat într-o țară în care ar putea fi torturat ori condamnat la moarte.
Fondatorul WikiLeaks se teme să fie extrădat în Statele Unite, unde ar putea fi pus sub acuzare pentru publicarea unor documente clasificate ale autorităţilor americane privind conflictele din Afganistan şi Irak.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

10 Comentarii

  1. Acest criminal belicos (Pompeo) este, alaturi de celalalt asasin (Bolton, unul dintre artizanii invaziei criminale a Irakului) unul dintre cei care, pe zi ce trece, se apropie de aruncarea in aer a butoiului cu pulbere iranian. Cit despre Assange … ha ha ! pina si un avocat stagiar le-ar da peste bot pentru asemenea aberatii ! Care „spionaj” ba boilor ? Faptul ca Assange a scos la lumina toate crimele de razboi, abuzurile si violurile comise de Armata Rosie/Alb/Albastra „eliberatoare” ?

  2. Lumea nu va evolua si nu va fi mai dreapta,fara de astfel de sacrificii si riscuri .Cunoscind adevarul ne vom schimba in bine.

  3. Vor trebui sa dovedeasca daca a lucrat platit eventual, in favoarea unui inamic al SUA. Poate ca acuzarea are asemenea dovezi. Avocatii vor incepe cu definirea activitatii de spionaj de care este acuzat. Stirile pe care le-a difuzat Assange au cauzat indiscutabil mari daune intereselor SUA si unoar activitati cu caractere secret, dar pentru o acuzatie de spionaj e nevoie de mai mult, de o activitate voluntara in favoarea unui inamic. Condamnat insa va fi, pentru ca se vor gasi destule capete de acuzare si in afara de spionaj.

  4. Da, asa e, ai observat ca n-are basca ? Pai asta la amerloci inseamna pe putin 30 de ani la Alcatraz ! Ca Abu Ghraib, unde se tineau balurile mascate ale marii armate eliberatoare, s-a inchis …

  5. Il judeca pentru ca a spus adevarul , nu pentru spionaj!
    De aceea al 2-lea ISUS le va nimici minciunile cu „sabia adevarului”!

  6. Dupa justitia japoneza, cea canadiana, acum urmeaza cea britanica, la supunerea oarba celei americane. Rusine totala. Voma!! Celalt post nu mi-a fost editat de catre cenzura ziarului!

  7. Libertatea de gandire si expresie, Democratie, etc. – Niste vorbe de dansii inventate….
    In realitate nimic nu s-a schimbat din vremurile cand Hannibal era urmarit peste mari si tari, pana la nimicire de catre Imperiul Roman ! Acum a mai cazut o masca de pe chipul sulemenit al „celei mai mari democratii”….
    Trist, foarte trist !

  8. Parerea mea estge ca arestarea luiJullien Assange marcheaza de fapt infrangerea definitiva a libertatii presei , renuntarea definitiva la libertatea cuvantului Este , de fat, inca o lovitura dura data democratiei (adica principiului puterii majoritatii ) si inca un pas facut in favoarea exclusivismului elitist si a celui anglo-sax .
    Jullien Assange este un „ziarist simbol” , un ziarist al adevarului ,care a refuzat orice compromis cu minciuna , cu falsul- riscandu-si pana si sanatatea , viata si libertatea individuale. Reactia palida si rusinoasa a presei occidentale , a ziaristilor romani (care-si zic liberi ) fat de arestarea si batjocorirea celui mai de seama reprezentant al lor , ne ijmndica clar ca lupta a fost pierduta !Pacat !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.