Klaus Iohannis, criticat și de Deutsche Welle

Decizia președintelui Klaus Iohannis de a refuza orice fel de dezbateri cu contracandidații săi nu vine cu vești bune pentru actualul ocupant al scaunului de la Cotroceni. Candidatul liberalilor, criticat dur de Der Spiegel, a intrat acum in vizorul jurnaliștilor de la Deutsche Welle, care punctează refuzul șefului statului de a sta față în față cu competitorii săi.

În realitate, ar fi trebuit să atârne greu multiplele lui nefăcute din ultimii trei ani. De pildă dispreţul lui manifestat faţă de democraţie prin refuzul de a-şi confrunta contracandidaţii în dezbateri publice. De pildă modul josnic în care a validat demiterea unei nevinovate ce binemeritase din partea naţiunii, ca Laura Kövesi, doar ca să-şi salveze propriul fotoliu. Ori, de pildă, mai grav, repetatele şanse nejustificate acordate de Iohannis partidului-stat, ca vârf de lance al unei cleptocraţii pesediste dezlănţuite în contra statului de drept şi a instituţiilor sale, între care şi preşedinţia. Pe care PSD a anemiat-o, cu complicitatea CCR şi a noncombatului prezidenţial în aşa un hal, încât nu e clar pentru ce mai e nevoie ca preşedintele să fie ales direct de popor, spre a se bucura de maximă legitimitate.

Chiar şi numai din acest motiv succesul lui Iohannis e părelnic. Iar probabilul său triumf, în scrutinul de balotaj, va fi o victorie problematică a unui rău ce-i drept net mai mic, într-o istorie plină ochi de rele mari, care, graţie nemeritatei guri de aer date agramatei agresive şi iresponsabile din fruntea răului maxim, PSD, vor continua să-i bântuie pe români. Care nu s-au priceput mai bine” , scrie Deutsche Welle, citat de stiripesurse.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

20 de Comentarii

  1. 1.Cititi:”Petre M. Iancu, un gornist la Deutsche Welle”(Cotidianul 8 iulie 2019)sa va dati seama ce zdreanta de om a scris ce a scris la DW
    2.Cititi”După ce ne-a jignit în „Der Spiegel”, Keno Verseck îşi bate joc de România şi în „Deutsche Welle”(Cotidianul 16 august 2012) sa va dati seama ce zdreanta umana scrie in Der Spiegel despre Iohannis si alegerile prezidentiale din Romania

    Acesti doi „publicisti germani(!)”nu merita nici flegme,sunt sub-umani..

  2. Ziarul german nu este mulțumit de prestația nazistului, care pe alocuri a mai respectat si deciziile ccr.Eu zic sa trimiteți ceva tancuri, ca doar ati mai fost in tara asta prin ’40, niște idioti #rezist va asteapta cu bale la gura.

  3. Gollum ,
    esti peste tot si f informat !
    Si neutru , nevoie mare !
    Sefu’ te aoreciazà !
    Cueînd o tresà în plus !

  4. CRED CA AVORBI DESPRE CASTIGAREA ALEGERILOR PREZIDENTIALE IN PRIMUL TUR DE NAZISTUL KLAUS IOHANNIS ESTE O MARE GRESEALA. Pe facebook sunt sute de distribuiri a unui articol care scrie despre amendarea prof.de istorie Ioan Scurtu DE CATRE JUDECATORI CORUPTI PROiOHANNIS pentru ca acesta a spus adevarul despre aparteneNta la hitlerism a FDGR. Mai mult decat atat eu la randul mei am fost cenzurata, blocata pe facebook pentru ca am distruit si am scris despre ceea ce i s-a intamplat profesorului Ioan Scurtu. Nu am gresit cu nimic, doar am facut uz de libertatea de exprimare si dreptul international de a-mi arata dispretul constitutional fata de hilersim si nazismul/iohannist. CITAT” Strigator la cer. Profesorul universitar doctor, Ioan Scurtu a fost condamnat, definitiv de Tribunalul București, la plata de 6000 de lei către Forumul Democrat al Germanilor din România, deoarece a publicat un articol, în care reliefa aberația că FDGR s-a declarat, printr-o decizie judecătorească, continuator al Grupului Etnic German, organizație paramilitară pro-nazistă din perioada celui de-al doilea război mondial. Mai mult, reputatul istoric a avut curajul să precizeze să declare că această organizație a fost declarată criminală după al doilea război mondial, printr-un decret semnat de Regele Mihai, în urma deciziilor luate de comunitatea internațională împotriva colaboratorilor criminali ai lui Hitler! Pe 27 noiembrie a.c. domnul profesor va împlini 78 de ani!” http://www.ancheteonline.ro/2018/11/cum-a-fost-executat-istoricul-ioan-scurtu-pentru-ca-a-spus-adevarul-despre-originile-grupului-etnic-german/

    Citeste mai mult: adev.ro/q0sto0

  5. Gollum doar stalinsitii si nazistii ataca jurnalistii ,ii insulta cu ura animalica nazist/iohannista.Baiete vin-o cu cointrargumente, daca le ai nu teroriza ziaristii si pe cei care citesc Cotiduanul.

  6. kLAUS iOHANNIS NU ARE CE TRANSMITE ELECTORATULUI ROMAN DEOARECE EL NU ESTE ALES DE ROMANI, CI ESTE IMPUS LA PRESEDENTIA TARII D ENAZISTII OCCIDENTALI SI DE ASASINII IN LEGE EXSOVIETICI CARE IL SPONSORIZEAZA. ttps://www.bursa.ro/un-asasin-in-lege-in-coasta-lui-iohannis-pe-axa-moscova-chisinau-bucuresti-25455526

  7. @adria nicol :mersi mămăiță,aprecierea ta mă onorează !Servim patria,tovarășa porucic!

  8. Concluzia este ca poti castiga si prin neprezentare. Eu cred ca dl KWJ va demonstra in urmatorii 5 ani ce nu a reusit sa demonstreze in primul mandat. Sunt sigur ca va munci 16 ore pe zi, o va mai rari cu concediile, cu plecatul 3 zile pe saptamana la Sibiu si , in general, cu activitatea de loisir. Sunt sigur ca va lupta pentru prestigiul Romaniei in lume si va fi un militant activ impotriva taierilor de padure. De asemenea, sunt convins ca va dona 5 din cele 6 case, agonisite prin meditatii obositoare, unor oameni care au nevoie de ele. Sunt sigur ca va lamuri si problema caselor retrocedate.

  9. Deutsche Welle e de fapt o vuvuzela a PNL. Ori publicatia, ori jurnalistul e in primul rand o foaie de mizerabila propaganda anti-PSD. Inca doua-trei etichete si Veorica aparea ca terorista. Interesant e ca jurnalistul nu vorbeste de interpretarile abuzive ale Constitutiei marca Iohannis. Altfel, ,,democratia” din Rimania a fost facuta si mai putreda cu largul concurs al PDL, aflat acum la guvernare.

  10. Nemții e parșivi. Chipurile își critică vătaful dar îl dau cert învingător. Chiar și dacă competitorul are șanse infime să câștige nu trebuie exclus. Sunt destule cazuri în istorie când imposibilul s-a produs. Nimeni nu dădea vreo șansă Armatei Române desculțe că va învinge „spărgătorul de fronturi” Mackensen, la Mărășești!

  11. @Gollum,, „gornistul”, ete Peter Moscu, care se ascunde sub numele Petre M. Iancu, si este progenitura lui Iancu Moscu, mare propagandist si realizator de jurnale propagandistice bolshevice din ani ’50, iar progenitura simte „chemarea” de a apara „reprezentanta” ciumei rosii, urmasii bolshevicilor! Apropos, ati vazut-o pe Veorika dupa anuntarea rezultatelor, cocoana in rosu din spatele Veoricai este una de 80 de ani, fost membru a CC a PCR si propagandista a lu ‘”plumbuitu”?! Despre ce vorbim…despre „restauratia” din anii ’50, anii analfabetzilor care „taiau si spanzurau”?!

  12. „Paradesostarea care îl bântuie pe Klaus Iohannis!
    Totuși, pe 4 noiembrie 2014, Klaus Iohannis aborda problema de pe altă poziție. Atunci îi solicita de zor premierului în funcție Victor Ponta să accepte participarea la o dezbatere electorală. Mai mult de atât, Iohannis îl soma în mod public pe candidatul Partidului Social Democrat „să renunţe de urgenţă la asemenea tertipuri şi să aibă curajul să îşi asume o confruntare de idei corectă”, în care niciunul dintre candidaţi nu porneşte cu “un avantaj ilegitim”.

    „Constat că domnul Victor Ponta îşi menţine aceeaşi atitudine arogantă cu care ne-a obişnuit şi în ceea ce priveşte organizarea unei dezbateri electorale atât de necesare şi aşteptate de către toţi românii interesaţi să afle proiectele celor doi candidaţi rămaşi în cursa pentru Palatul Cotroceni. Domnul Ponta şi-ar dori ca dezbaterile să aibă loc într-un format stabilit de către echipa sa, cu moderatorii şi temele sale preferate.”

  13. Cum poate ziaristul sa o jigneasca in halul asta pe D-na Dancila ?Hal de exprimare „graţie nemeritatei guri de aer date agramatei agresive şi iresponsabile din fruntea răului maxim, PSD, vor continua să-i bântuie pe români.”Cum e posibil asa ceva?

  14. Mai sunt vreo doua ziare,prin cuba si coreea de nord care au aceeași poziție.

  15. Cand spui „Klaus Iohannis, criticat și de Deutsche Welle” vorbesti despre atitudinea asumata de publicatie cand de fapt, este vorba de un roman neaos care-si permite cu badaranie sa jigneasca o doamna votata de aproape 3 milioane de romani si care sper sa castige detasat turul 2.

  16. O noua culme a mizeriei acestui post teuton de radio finantat si de Filiala Comintern CIA, care il ataca pe nazistul legendat in patria noastra PENTRU CA NU A INCALCAT DESTUL CONSTITUTIA!!! In perfecta traditie kgb-ista cand facea liste
    cu anticomunistii care i se adresau increzatori in farsa anticomunista a postului, liste transmise Directoratului de la Moscova!!! Ce ma irita e ca autorul articolului a cazut asa usor in plasa acestui atac, ca de altfel si comentatorii…

  17. Fiecare dintre cei doi candidati are STILUL PROPRIU,si e o obraznicie ca prin articole platite cu bani grei,se plateste circa 40 de euro /articol in timp ce pentru o postare se da 10 bani,zic e obraznicie si tupeu de borfas sa ai asemenea ton.

  18. Păi dacă tot e Veorica o proastă, cum se vehiculează, de ce să se teamă de confruntare, să îsi arate valoarea ! ?

  19. Postul de radio Gavarit Maskva (Vorbește Moscova) pe care-l auzeam era la jumătatea anilor 50 când aveam numai un difuzor și radioficarea locală Baia Mare nu a transmis nici o dată asemenea porcării, nu a fost mizerabil față de români. Și eram în declarată luptă de clasă. Nu vorbesc de revista cred că a ARLUS “Veac nou” care nu era cu nimis inferioară revistei “Formula AS”. Este greu de crezut că un post oficial de radio german și o revistă de tradiție în presa mondială și istoria presei germane pot face asemnea comentarii alunecoase, părtinitoare, mincinoase și ipocrite urmărind de fapt tot discreditarea PSD și lăudarea dummkopf Iohannis cel ce se sacrifică să-i educe pe neducații de români. Când însă e vorba să se confrunte telvizat cu o colegă de breaslă domnul Iohannis se dovedește. un “…fecior de lele / și viteaz ca o muiere”.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.