(VIDEO) Klaus Iohannis dă o temă urgentă Guvernului

Președintele Klaus Iohannis cere Guvernului să elaboreze un proiect de lege, care să fie adoptat până la finalul acestei sesiuni, și care să vizeze modificarea legislației electorale pentru votul din diaspora. În acest sens, președintele spune că, dacă e nevoie, va convoca o sesiune extraordinară a Parlamentului.

„Solicit Guvernului să elaboreze urgent un proiect de lege care să fie adoptat de Parlament până finalul actualei sesiuni parlamentare, prin care să propună măsurile administrative adecvate începând de la alegerile prezidențiale din toamna acestui an. Solicit partidelor și formațiunilor parlamentare să depună toate eforturile pentru ca proiectul lege să respecte pe deplin standardele de conduită electorală și exigențele în materie, astfel încât situațiile de scrutinul din 26 mai să fie evitate. Dacă situația o va impune, voi cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru discutarea în regim de urgență a proiectul care urmează fie supus dezbaterii, astfel încât proiectul de lege să fie adoptat înaintea următoarei sesiuni parlamentare”, a afirmat Klaus Iohannis, miercuri la Cotroceni.

Iohannis a anunțat și măsurile care ar trebui incluse în acest proiect de act normativ.
„Am trimis azi (miercuri n.r.) o scrisoare premierului și președinților celor două Camere în care sunt prezentate detaliat soluțiile gurpului de lucru al Adminsitrației Prezidențiale. Aceste măsuri vizează debirocratizarea în secțiile de votare, dotarea corespunzătoare a secțiilor de votare, modificarea procedurilor de urmat la închiderea secțiilor, introducerea votului anticipat pentru alegerea președintelui României, exitinderea votului prin corespondență la toate celelalte tipuri de alegeri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

26 de Comentarii

  1. Ăsta vrea vot fara CI sau Pasaport ca identitate? Vot de-a valma sa iasă un ghiveci precum gandirea lui si a celor din juru-i! Dar v-ati dat seama,pare a fi inregistrat materialul pentru televiziuni.

  2. Solicit guvernului să elaboreze un proiect de lege, pe care îl voi reclama la ccr imediat, dar imediat…

  3. Sub sloganul ” punct si de la capat „, profesorul de fizica ne tine o lectie de … educatie cetateneasca pe tema alegerilor (primordiale fiind cele prezidentiale), someaza guvernul sa promoveze un proiect de lege (numai dezbaterea publica a acestuia dureaza minim 30 de zile), iar parlamentului i-a trasat sarcina de a-l dezbate si adopta pana la sfarsitul acestei sesiuni (30 iunie) sub „sanctiunea” promovarii unei sesiuni extraordinare, deci, reducerea vacantei parlamentare, a lui nu !

  4. De la suveranisti pentru Iohannis numai placute suedeze fara numar, fara numar…

  5. @parere… Malaimare e acum pe plaja, in Florida, impreuna cu ravasitoarea lui, admirand cuplurile de poporicani.

  6. lenesul si marele corupt peste Romania, se vrea imparat.Mucles, nesimtitule!

  7. Nu guvernul, ci Parlamentul trebuie sa rezolve treaba asta si nu ” urgent „, pentru ca nici Joianis nu s-a omorat cu firea sa promulge legi necesare pentru tara. Nu se sperie nimeni de crizele de andropauza ale sasului. Diasporezii sa faca bine sa vina in tara, daca vor sa voteze. Daca si-au pus palma-n c.. si s-au carat, impozite si asigurari de sanatate nu platesc in tara, n-au niciun drept sa impuna un candidat, mai ales un individ care lucreaza impotriva romaniei.

  8. JUDECATORII SUNT INDEPENDENTI SI PROCURORII…..NU…JUSTITIA ESTE IMPARTIALA SI EGALA DAR NU INDEPENDENTA
    Înfăptuirea justiţiei ARTICOLUL 124
    (1) Justiţia se înfăptuieşte în numele legii.
    (2) Justiţia este unică, imparţială şi egală pentru toţi.
    (3) Judecătorii sunt independenţi şi se supun numai legii.

  9. Daca as fi de la PSD, as face un proiect in care as baga EXACT MASURILE care s-au luat de catre GUVERNUL personal al LUI JOHANIS. Ca, pe alea, Johanis nu le-a criticat. S-ar micsora substantial si nr sectiilor de votare, deci s-ar economisi bani.
    Ce n-a precizat Johanis este daca el va fi la munte, sau la Sibiu, atunci cand va convoca sesiunea extraordinara in Bucuresti.

  10. ,,!ODÃ SASULUI MEU,,,! ÎN FRUNTEA TÃRII STÃ UN NEAMT,E PLIN DE IEL PLIN DE NESAT-NAINTE DE-A URCA PE TRON,PE LA SIBIU IEL FU BARON.CU RÎNJETE ELECTORALE,DE VIORICA,VASILICA SI PSD,RÎDEA,SARCASTIC,DAR,PLIN DE BALE.UMBLA PRIN SATE ,PAS CU PAS CERSIND UN VOT PENTRU UN SAS,.ROMÂNII FRAIERI SI NNAIVI,SARACI,MIZERI DAR SI BETIVI,CREZÎND ÎN MARELE NETOT,S-AU DAT D-EA DURA PÎN LA VOT.AU ASTEPTAT SÃ VADÃ PASUL,CE CU RÎNJALA-L SPUSE SASU.TRECURÃ ANII DE DOMNIE.PE COTRA CANDIDATI ÎI BAGÃ LA PUSCÃRIE.AL NOSTRU SAS,MAI VREA UN PAS,SI-A SCOS IAR RÎNJETU-N TAIFAS,COLINDA ORASE SI COLINE,CERSIND UN VOT DE LA ,,!PROSTIME!,,PE CARE ÎI FURÃ CU AI LUI SECURIME. DE-L VETI VOTA,SÃ NU UITATI,CÃ..PÃDURILE SI MUNTI IAR V-AU FOST TÃIATI, SI UITE ASA ÎNALT GERMANU,FÃCU PACT SI CU DUSMANU,SI IAR VA DAT TEAPÃ CU ECRANU.
    VOTATI SASU,O SÃ VÃ FIE. !BINEEE,

  11. Alegerea lui Ciolos drept presedinte al grupului Renew Europe al PE il scoate din joc pe Iohannis (daca intentia acestuia ar fi reala) sa acceada in fruntea Consiliului European, acesta este adevaratul motiv pentru iesirea intempestiva de astazi a lui Iohannis .

  12. asta vrea ca de maine sa-l voteze vasalii!

  13. Mai simplu și mai ieftin:sa voteze numai ambasadorii „partenerilor strategici”

  14. Dreptul la vot este un drept fundamental al omului la fel ca dreptul la viata. Pentru incalcarea unui drept fundamental trebuie sa sesizam ONU !

  15. daca PSD-istii ar mai avea un dram de ratiune in activitatea lor, ar trebui sa-i ceara presdintelui sa vina el si „expertii” lui cu un proiect de lege, care sa fie adoptat, fara nici o modificare, in regim de urgenta, astfel incat toate nemultumirile minunatei diaspore sa i se „sparga in cap” la urmatoarele alegeri ! ..sa spuna Iohannis cate jdemii de sectii de votare sa avem / cate jdemii de persoane sa se deplaseze din tara pentru comisii / cate jdemilioane de euro sa se aloce pentru organizarea si desfasurarea votului etc etc

  16. Hotul asta de case, un infractor habar n-are ce vorbeste! Mai bine ne povestea despre frauda la alegeri!

  17. Absolut de acord! Si sa se ceara o modalitate de preinscriere la vot la o misiune diplomatica pentru a se cunoaste numarul potential exact de alegatori. Altfel vor fi prea putine, prea multe sau nu acolo unde este necesar. Cred ca este nevoie de o asumare fie la nivel parlamentar de catre toti, fie de catre Autoritatea Electorala. Ceea ce scrieți este corect: de unde se vor lua membrii si mai ales presedintii sectiilor de vot, cati bani se vor cheltui si care vor fi exact limitele responsabilitatilor ambasadelor deoarece nu toate statele permit organizarea pe teritoriul lor a zeci sau mii de secții de vot (de ce mii??? pai 2 milioane impartite la 1000 alegatori pe sectie inseamna 2000 de sectii!!!). La Munchen sunt peste 80 mii de romani, ca sa fii „on the safe side” tre sa ai 80 de sectii!!! cu 6 membri….480 de persoane, aproximativ 350 mii de euro costuri. Daca nu credeti…intrebati cat costa o sectie intr-o ambasada nu intr-un loc unde tre sa platesti locatia…in rest multe idei bune si minte!

  18. AUZI LA ,,NEAMT,,DIASPORÃ SA VOTEZE 2 ZILE,SI NOI?ROMÂNI?DE CE NU SE VOTEAZA ÎN CURSUL SAPTÃMÎNI.SA FIE NEVOIE DE LISTE SUPLIMENTARE.SÃ FIE VOT MULTIPLUDE CE NU SE VOTEAZA CA AFARA,?DE CE TREBUIE LA SFR.DE SAPTAMÎNA?DE CE?GUVERNU ÃSTA ÎI BATUT ÎN CAP DABINELEA.TÃRGUCIANULE CE DRACU PÃZESTI.NU VEZI CA JOVENU DACA AR FI DUPÃ IEL,AR PUNE ROMÂNI. SÃ VOTEZE DUPA MINTEA LUI,ÎNCEPIND DE LA SFIRSITU ACESTEI LUNI.

  19. Sa se voteze si in cursul saptamanii si in vichend,atat in tara cat si afara dar fara liste suplimentare,ca pe listele suplimentare se fac cele mai mari fraude.Daca romanasii vor sa mearga la tzara la ei la mamici in vichend,sau la munte si la mare,au ocazia sa voteze oriunde se afla in listele permanente,inainte de a pleca,care unde si cand doreste.Diasporezii sa se treaca in liste si pentru alegerile din Romania asa cum se trec,sau sunt trecuti,si in liste pentru alegerile locale unde participa si ei pe acolo prin localitatile pe unde se afla pe afara.Marea problema este la cine numara si de ce transmisii prin si sub monopolul STS,cand sunt posibilitati de transmitere a datelor de pe procesele verbale de numarare a voturilor pe mai multe cai publice simultan prin e-mail,fax,etc.,(ca doar nu am ramas la vremurile telefoanelor cu fisa de 25 de bani si a telegramelor lui Pristanda),si,in plus,pe mai multe cai publice nu mai exista suspiciunea ca se modifica datele pe drum.

  20. Mama mea este psiholog. Imi spune ca figura si comportamentul plavanului, este tipica pentru un imbecil. Nu este numai parerea ei. Eu sunt arhitecta si am destul talent la desen. Daca ar fi sa fac portretul unui idiot congenital, el ar fi modelul perfect. Cum ati reusit sa alegeti presedinte o asemenea nulitate numai voi stiti. Pe langa ca este o nulitate in domeniul politic si lipsit total de inteligenta si viziune politica, dobitocul asta este mai rau decat un „capo” nazist al unui lagar de concentrare. PSD-ul daca nu se trezeste la timp, dobitocul national va sfasia Romania si vom ajunge la razboi civil.

  21. Alo tovarasu gradu, vezi ca seful matale nemijlocit a intrat in tremurici! Ce tot ii pupi in partea dorsala pe cei din diaspora in timp ce romanii adevarati sunt aici in tara nu „smecheri” pe plantaiile bogatiilor Europei! La data de 10.08.2018, diasporenii au avut bani sa vina in tara cu placute suedeze si sa bata jandarmii iar acum cand sa voteze la domiciliu nu au bani. Daca vor sa voteze in strainatate sa plateasca o taxa la ambasade pentru organizarea sectiilor de votare! Tradatorii care s-au saturat de Romania si si-au pus palma in fund , nu platesc taxe si impozite in Romania si vor sa fie spalati la fund de prostii ramasi si care muncesc in Romania! Huuo taradatorule de neam si tara!

  22. ” În acest sens, președintele spune că, dacă e nevoie, va convoca o sesiune extraordinară a Parlamentului.” Presedintele cui, ca a romanilor in niciun caz? Poate „presedintele” pedeleprelor! Asta se crede acum si „seful” Parlamentului, uitand ca este un hot de case cu acte false, un membru a unui „grup organizat de infractori”, spuse de un judecator, nu de mine! Cat despre aceste alegeri si referendum, nu pot spune decat ca s-a furat ca-n codru, la fel ca prietenii lui de la Schweighofer, a fost o mega frauda!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.