Klaus Iohannis dă „sfaturi” economice Guvernului

Președintele Klaus Iohannis a atras atenția Guvernului să nu sacrifice viitorul economic al țării, „vânzând doar iluzii statistice” oamenilor.
„România are toate atuurile pentru a deveni un hub de inovare regional. Prin circa 6% din PIB, sectorul digital autohton este un motor important al performanțelor economice și al inovării, recunoscut, ca atare, și în afara granițelor țării. Produsele digitale românești sunt competitive în Europa și în Statele Unite ale Americii. Companiile IT din România au înregistrat creșteri puternice în ultima decadă. Start-up-urile s-au dublat, iar activitatea în domeniu acumulează creșteri anuale consistente. Toate acestea ne bucură, dar trebuie valorificate la scară națională. Atrag atenția Guvernului, în mod răspicat, să nu sacrifice viitorul nostru economic vânzând oamenilor doar iluzii statistice, care se vor dovedi deșarte în anii următori, așa cum România a simțit deja anularea creșterii economice, în anii de criză”, a afirmat Klaus Iohannis, în mesajul transmis la evenimentul Innovation Labs 2019 – Demo Day, prezentat de către consilierul prezidențial Cosmin Marinescu.
Șeful statului a precizat mediul de afaceri din România este afectat de măsurile „hazardate” ale Executivului, care nu au nicio minimă fundamentare.
„Pentru ca acest lucru să se întâmple, mediul de afaceri trebuie să beneficieze de predictibilitate și încredere. Din păcate, mediul de afaceri românesc a primit din partea Guvernului măsuri hazardate și intempestive, fără consultare și fără o minimă fundamentare, mesaje adverse pentru investitorii străini și lipsă de respect pentru antreprenoriatul românesc. În aceste condiții, cu atât mai mult meritați felicitări pentru îndârjirea de a crește, prin voi înșivă, nu datorită politicilor guvernului, ci în ciuda acestora, în ciuda constrângerilor financiare ori instituționale, ca un adevărat sector capitalist, care trăiește și se dezvoltă global. Digitalizarea scăzută a economiei și a administrației publice arată că lucrurile trebuie schimbate rapid. Guvernul nu a făcut nimic în această privință, deși suntem pe ultimul loc în Europa, inclusiv ca decalaj de acces la lumea digitală între mediul urban și cel rural”, a mai spus președintele Iohannis, potrivit comunicatului Administrației Prezidențiale.
Klaus Iohannis a precizat că este esențială sprijinirea întreprinzătorilor.
„Sunt foarte multe de făcut la capitolul competențe digitale. Nu putem îmbunătăți situația fără ca sistemul de învățământ să integreze eficient educația digitală și educația antreprenorială. Universitățile noastre trebuie să devină inovative și antreprenoriale, dedicate provocărilor viitorului. Există companii românești cu înaltă competitivitate pe piața externă și este esențial să sprijinim întreprinzătorii care dezvoltă companii și produse de vârf, care pot să facă salturi valorice în segmentul de profil. Merită să îndrăznim să visăm și la «unicorni», având deja exemplul unei povești de succes, pe ai cărei autori îi felicit!”, a completat președintele României.
El a mai afirmat că e-government este soluția eficientizării relației cetățeanului cu instituțiile statului.
„Sunt pe deplin convins că e-government este o soluție de interacțiune eficientă a cetățenilor cu autoritățile statului, de stimulare a dezvoltării economiei digitale, dar și de reducere a birocrației și a corupției, care împiedică România să se dezvolte sănătos. Îi cunoaștem pe cei care nu luptă, cu adevărat, cu birocrația și corupția. Aceștia nu își doresc dezvoltare sănătoasă pentru România, ei doar caută să perpetueze o economie de clan, bazată pe favoruri și pervertirea legilor în folos personal”, a conchis Iohannis.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

16 Comentarii

  1. Să-i spuna cineva afonului astuia ca nu are NICI O ATRIBUTIE PE PARTE GUVERNAMENTALA/ECONOMICA ! Efectiv nu e treaba lui prin CONSTITUTIE! Nu l-am vzut pe timpul guv.Cioloș sa faca asemenea elucubratii și fanfaronade! Să-și vada de treaba lui! Tursimul si naveta București-Sibiu și retur .

  2. Măscăriciul imbecil să dea lecții la furat case. .La asta se pricepe. ..facem pipi pe toate rahaturile pe care le scoate din gură!

  3. Cel mai slab profesor de fizica din Sibiu da sfaturi economice guvernului.

  4. Da iluzia pentru care v-au votat atâția fraieri și vă susțin atâția renegați că “dacă sasul e mare este și bun de președinte peste români” nu o amintiți? Culmea este că datele statistice vin de la instituții de afară și tot le mințiți.

  5. Da bă neamț de Ferentari, ca să eficientizeze economia, Guvernu ar putea să facă șmenuri ilegale cu case săsești cum a făcut familia Iohanis și banii să-i plaseze la bursa din New York.Sau să dea meditații ddupă orele de program..

  6. Cate firme a condus priceputul la toate de isi permite sa dea lectii economice? In economia reala nu e ca la intocmit acte false ca sa iei case cu japca. E putin diferit.

  7. Penibilitate dusa la extrem, pana acum a desfasurat o politica externa de tot rasul (MCV-ul ne-a fost ridicat si transferat Austriei, suntem in Schengen, iar fara votul nostru nimic nu se misca in Uniune), acum, vrea sa demonstreze ca si in plan intern se poate mai mult, pentru ca, nu-i asa, cresterea economica (statistic recunoscuta) din ultimii ani i se datoreaza .

  8. Corect, dle Presedinte Johannis!1

    „Bancul zilei: Totul merge „minunat” în România lui Dragnea!

    Dl Georgescu, pensionar în vârstă, cu studii la viata lui, dar FARA Pensie specială, bătea la uşile doctorilor.
    Ajuns la un spital se adresează unei surori de la fişier!

    – Am nevoie de un doctor specialist şi de ochi şi de urechi.

    – Nu avem un astfel de doctor. Dar, pentru ce vă trebuie?

    – Pentru că una văd şi alta aud!

  9. Dragi români, zise tov. kwi, am o veste importanta ptr. voi. Carul cu prosti nu s-a rasturnat la Caracal ci la Sibiu numai cā in car erea doar un fost profesor de fizicā care se pricepe si la economie si „justite”.

  10. @lili.Iar ai iesit la rampa.Te platesc stapanii bine,sau esti dusa cu capul daca nu vezi relitatile din aceasta tara.ORI consumi tot timpul DROGURI.Ce lectii poate sa dea acest MARE INFRACTOR si TRADATOR de tara???Poate ne spune si noua cum sa luam sase case din meditatii.El un prpofesor mediocru cum se vorbeste pe la colturle strazilor din SIBIU,nu avea pe nimeni la meditatii.Dar are experienta in furtul de case cu acte false,in traficul cu copii romani in calitate de translator si sofer,(in SIBIU se discuta ca ar fi primit 30.000 marci pentru serviciile aduse),in reabilitarea celei mai mari organizatii NAZISTE din ROMANIA -GRUPUL ETNIC GERMAN-,in retrocedarea catre FDGR-ul condus la nivel national de el ,bunuri ce au apartinut GRUPULUI ETNIC GERMAN in valoare de 16-18 miliarde de euro,in trimiterea sotiei la procuror noaptea ca hotii in calitate de martor,in „activitatea „de navetist a unui asa zis presedinte care nu se practica in nici o tara din lume,etc.,etc.Asa ca dragi romani mergeti la vot si votati acest PNL care continua sa-l sustina pe acest NEONAZIST.Da am fost un sustinator dupa LOVITURA DE STAT din 1989,a PNL avand in familie bunici si alte rude care erau sustinatori aprigi ai acestui partid istoric si pe care l-am votat pe timpul lui CAMPEANU si QINTUS,dar dupa plecarea lui CRIN ANTONESCU a ajuns pe mana unor neaveniti,care habar nu au de liberalism.Vor sa fure ce a mai ramas in aceasta tara.KLAUS WERNER IOHANNIS,incepe orice interventie cu infractorii din fruntea tarii.Dar nu vede ca cel mai mare INFRACTOR si care este in cea mai de sus pozitie din aceasta tara este el TRADATORUL.Dar la noi la romani exista un proverb:”HOTUL STRGA HOTII”.

  11. Constat că în UM unde lucrează cu carte de muncă lili se spun bancuri, dar numai despre Dragnea, care a furat , conform colegilor lui lili(nu sunt convins încă de ce sex este combatantul) voosiți în procurori și judecători,voturi! Mare dobitoc Dragnea; dacă fura flota, sau retroceda proprietăți ale unei organizații naziste ar fi fost acum protejat de CIA, serviciu globalist care are o franciză numită SRI în colonia americană România.

  12. Astazi ziarul de fata , ”Cotidinul ” , in articolul ,, Suma cu care se împrumută statul pe zi ” jurnalistul Cosmin Pan Matei zice ca musiu Teodorovici a afirmat ca Romania se imprumuta cu 72 miliarde lei ! Adica cu 197 milioane euro / zi ! ( Ma rog , mie imi ies alte cifre , da’ daca zice domnu’ Orlando ….. ! ). Sa intelegem ca este destept si competent Livache care zice ca ,, motoarele economiei duduie si degeaba incearca Iohannis sa le acopere …” ? Sau Livache are o duduiala in urechi pe care numai el o aude ?

  13. Bai, guvernule, ia ma lectii de la johanis. Asta a facut rost de 6(SASE) case doar din banii de meditatii. Asa ca, la cati bani aveti voi, guvernule, puteti sa dati fiecarui roman cate 6(SASE) case!

  14. Prostul prostilor, care nu mai stie ce intrbari a propus pentru referendum, da lectii de economie. El crede ca economia se reduce la luat spaga in plic la meditatii si fentarea fiscului nedeclarand sumele respective, sau inchirierea caselor ciordite cu acte false.

  15. Draga Lili este un articol despre unul STRACHE , nu comentezi nimic ? Poate ne impartasesti opinia ta argumentata , solida , profunda etc. , etc. ….Sine ira et studio ! Sunteti in stare ? Nu cred. Astept ….

  16. Na ca am trait sa o vedem si pe asta, un profesor mediocru de fizica este mare specialist in economie! Tot asa cum @lili este specialista in toate, in special in pupin…rism!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.