L. Dragnea: Sunt presiuni inimaginabile pe completul de judecată

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat că există o presiune imensă pe completul de judecată ce urmează să se pronunțe în dosarul său, acestea venind din partea sistemului, la comanda președintelui Klaus Iohannis.
„Dar ăștia sunt disperați să nu slăbească presiunea pe completul de judecată, pentru că sunt presiuni inimaginabile. Tot sistemul, la comanda lui Iohannis, cum a făcut și la fond, știu ce zic: SRI, Pahonțu, oameni din DNA”, a declarat Liviu Dragnea, la România TV.
Întrebat dacă are informații potrivit cărora președintele Klaus Iohannis ar încerca să influențeze completul de judecată, liderul PSD a completat: „Am visat eu”.
Legat de audierea persoanelor implicate în dosarul angajărilor ilegale, Dragnea a afirmat: ” Pentru cele două fete care s-au angajat la Direcția Copilului, amândouă au spus că eu nu le-am spus să se angajeze acolo. Au spus ca nu le-am spus sa nu meargă la serviciu. Doamna directoare a spus la fond ca nu m-a forțat omul ăsta nici să falsific, nu e nicio probă în dosar, fiind nevinovat total, la ce te poți gândi?”, a mai spus Dragnea.
Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seară, că are încredere în sistemul judiciar își va arăta independența și într-o speță de „mare profil politic”, cum a etichetat-o pe cea a președintelui PSD, Liviu Dragnea, în cazul căruia instanța supremă se va pronunța pe 27 mai.
Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a anunțat, luni seară, la capătul unei ședințe de aproape 7 ore, că va da verdictul în dosarul lui Liviu Dragnea pe 27 mai, la o zi după alegerile europarlamentare. Procurorul DNA a cerut aplicarea unor pedepse spre limita medie, nu spre minim, așa cum a apreciat instanta de fond și a solicitat condamnarea și pentru acuzațiile de fals și instigare la fals, pentru care inculpații au fost achitați în prima instanță.
Unul dintre avocații președintelui PSD, Marian Nazat, a solicitat achitarea lui Liviu Dragnea pentru instigare la abuz în serviciu și constatarea încetării procesului penal pentru instigarea la fals intelectual. Procurorul de ședință a depus concluzii de respingere a apelurilor pentru 8 din 9 inculpați.
Pe fond, Liviu Dragnea a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

4 Comentarii

  1. Dar este de domeniul evidentei ca Dragnea face presiuni extraordinare si amenintatoare asupra justitiei. Se indoieste cinevade asta cand banditul Dragnea schimba completurile de judecata ca pe ciorapii murdari ( extrem de magulitor pentru magistrati) dar in acelasi timp isi da singur legi (pentru ca poate) care sa-l absolve pe el personal de orice urmarire penala? Totul este la lumina, dragnea ameninta justitia cu moartea, altfel magistratii n-ar fi atat de terorizati.

  2. s-a plans vreun membru al completului de ceva presiuni asupra lui, sau dragnea fabuleaza ?

  3. Asta il caracterizeaza pe deplin,citez:” liderul PSD a completat: „Am visat eu””!

    Numai minciuni ordinare

  4. Asa e…
    „Mi-a spus mie un om de bine ca i-a spus lui cineva”….!
    Sictir infractor ordinar, doar analfabetii din satele uitate de lume iti mai cred minciunile aberante!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.