La munte a venit iarna. Drumarii intervin cu utilajele

Meteorologii au emis vineri seară cod galben de ninsori și viscol, iar  pe Transalpina, la Rânca, dar și în Godeanu și de la Voineasa spre Valea Oltului, drumarii au fost nevoiți să intervină cu utilajele, notează stirileprotv.ro.

De asemenea, vineri noapte la Cheile Bicazului temperaturiile au coborât sub zero grade Celsius și au căzut fulgi mari de zăpadă.

Directorul ANM, Elena Mateescu, a avut o intervenție la B1 TV, unde a anunțat zonele în care va ninge în acest weekend.

„Într-adevăr, weekendul vine cu fenomene de iarnă. În această după-amiază, și pe parcursul nopții care urmează vorbim de zona Munților Banat și Vestul Carpaților Meridionali. Va ninge local însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, mai ales în zona înaltă. Vântul va fi de interes pentru că vitezele la rafală vor depăși 60-70 km/h și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate scăzută. Mâine dimineață, de la ora 08:00, până duminică, la ora 10:00, intră în vigoare avertizarea meteorologică de Cod galben ce vizează jumătatea estică a țării.

De la ora 14:00, de asemenea, până duminică, la ora 10:00, respectiv de la ora 18:00, de mâine, până duminică la ora 10:00 vorbim și de o avertizare meteorologică de cod portocaliu. De fapt, două, prima vizează intensificările susținute ale vântului, viscol, vizibilitate redusă sub 50 de metri, în special în Carpații Meridionali și de Curbură. Vorbim de rafale de 80-110 km/h, va ninge, va fi viscol, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Iar al doilea Cod portocaliu vizează sudul Moldovei, estul Munteniei, Dobrogea și bazinul Vestic al Mării Negre. Intensificările de vânt, în aceste areale, fiind de 85-90 km/h, iar în mod deosebit în bazinul vestic al Mării Negre, chiar peste 100 km/h. Din punct de vedere termic, mâine ne așteptăm la valori la nivelul maximelor între 2 până la 10-11 grade, duminică, de asemenea, între 2 până la 10 grade, pentru că începând de săptămâna viitoare să vorbim deja o ușoară încălzire, pentru că luni ecartul temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 4 până la 14 grade. Marți deja vom vorbi de 16-17 grade”.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. cand e cald de ce e cand e iarna, iar intra toti in vrie…n-ar fi mai bne sa puneti sub o cupola de sticla?

  2. Este normal,a venit iarna proștilor!…dacă vreți căldură plecați în africa!…

  3. Dar ce, sa înțelegem că e o greșală de drum a curenților de aer rece? Nu trebuia sa vina iarna in Romania? Ba, voi ăștia de la meteo, v-ați redus vocabularul doar la ceea ce înseamnă negativism și pesimism cu baza pe menținerea terorii in Romania?!

  4. Am fost in weekend la Brasov cu familia si am stat pana tarziu la un vechi prieten pe la Rasnov. Am ramas putin dezamagit sa vad ca nu se dezapezesc soselele si am ramas peste noapte la o cazare din zona Editat pana a doua zi cand in sfarsit autoritatile si-au facut treaba.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.