Liber la vânarea cormoranilor!

Legea care permite vânarea cormoranilor a fost promulgată, spre mulţumirea fostului ministru al Agriculturii, Petre Daea. Perioada de vânătoare pentru cormoranul mare este între 1 septembrie – 28 februarie.

Fostul ministru al Agriculturii spune că va fi o cantitate mai mare de peşte în crescătorii şi ape şi nu vede de ce organizaţiile de protecţie a faunei ar avea vreo problemă.

„Mă simt confortabil că atât Parlamentul şi preşedintele au făcut un demers juridic necesar. Astăzi, cormoranii mănâncă mai mult peşte decât românii. Fermierii, piscicultorii au armă de apărare împotriva acestoră păsări ihtiofage care distrugeau masa”, a declarat fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea.

Preşedintele Federaţiei de pescuit sportiv susţine că populaţiile de cormorani afectează, într-adevăr, apele, dar legea este una forţată, fiindcă nu există un studiu clar asupra populaţiei păsărilor atât de mult dispreţuite de către Daea.

„Nu s-a făcut un studiu asupra cormoranilor să vadă care sunt efectivele şi pe specie, că sunt mai multe specii de cormorani, deci eu am perceput această mănuşă aruncată asupra cormoranilor ca un mod de a acoperi slaba producţie care se face acum, în acvacultură în special, şi a justifica cantităţile mici”, a precizat Ştefan Popescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

11 Comentarii

  1. Nu minimalizați demersul lui Daea. În zona unde locuiesc o singură vidră a ras aproape tot peștele pe o porțiune însemnată din râu.

    • Unde sunt mistocarii cu capatele bruiate de manipulari care mai acum un an faceau misto marlanesc la comanda despre avertismentul lui Daea?

  2. la prigorii cand? Ne-au decimat albinele, mai ceva ca neonicotinoidele!
    Sau e necesar sa ii cumparam si stupi fetei lui Daia?

    • Dar- prietene, voi omorabilii emuli ai Moftului Roman, chiar nu va puteti depasi nivelul si modelul?! Demni urmasi ai pegrei mahalalelor dambovitzene de la 1900 , din primavara pana in toamna,oh tara trista plina de penibil si grotesc !

  3. a disparut in cea mai mare parte, datorita braconajului la curent.
    Politia si autoritatile locale acopera braconierii ce au distrus Delta si Dunarea!
    Asa o sa ajungem sa impuscam si pelicanii iar vinovatii principali ne dau lectii si legi.

  4. Locuiesc in Franta si pot sa va spun sigur ca, in acesta tara ca si in Italia si Spania (probabil ca si in Anglia), tari in care populatia autohtona nu maninca in general peste de balta (crap, caras, somn, platica, etc) romanii „de import” fac prapad la aceste tipuri de peste, braconind la greu. Se pare ca, dupa ce au golit aproape apele „publice” din Romania (ma refer nu la cele pe care au pus mina tot felul de jigodii si le-au privatizat), inclusiv si mai ales Delta, multi romani, in special „specialisti” in braconaj de prin zona Deltei, au gasit ca pe o afacere banoasa braconajul in alte state europene ! Sint adevarate filiere de trimitere a pestelui braconat (sute si mii de kg) in Europa de Est, de multe ori in conditii total improprii din punct de vedere sanitar.

    • Acolo sunt zeci de mii de tone de peste si noi vorbim de sute si mii de kilograme ciordite de niste fomisti?!?

    • Se spune „mut ca un peste” dar sint convins ca, daca ar mai putea vorbi (multi sint putin cam „fezandati” …) pestii de pe tarabele romanesti, cu un aspect mai mult decit dubios, ar face-o pe multe limbi straine ! Sint adevarate filiere organizate, cum scrie (presupune corect) colegul de mai jos ! (ps : am scris „sute si mii de kg” ? … scuze, ma gindeam de fapt la tone ! …)

  5. tot in cardasie cu autoritatile, de la frontiere, de la sanepid, de la fisc. Asta e poporul nostru. Unii jefuiesc si unii inchid ochii.

  6. Camarade, nu fi trist , se rezolva! Fii atent aici, studentule, Orban stie? Aduceti-i lui la cunosteala braconajul din Delta! Se rezolva ,nu mai trebuie sa cumparati stupine , sa declarati cormoranul specie in pericol si nici sa cautati pe Yellow Pages cine e ministrul mediului din Colonie !Daca nu rezolva Orban ,fiind foarte ocupat cu anchetarea lui Catzu, vorbiti cu Raluka.Ea este iubitoare si are naturelul sensiblue.

  7. Fii solemn măăă, ciumete. Dacă dai liber la vânat, atunci dă liber la vânat de braconieri.. Nu vezi, nu știi ce vede o lume intreagă, de cum se braconează in romania, la tot . Cum popa, polițistu și primaru se duc la impușcat orice, dar mai ales căprioare, cu gonaci câinii ciobanului,. Lumea vede, mai și zice, dar cine să le audă,.. Vă luptați cu cormoranii,. Cât de neam prost trebuie să fii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.