Dragnea, ori, ori: „Dumnezeu cu mila”

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, referitor la sentința pe care o așteaptă luni în dosarul angajărilor ilegale, că a refuzat să plătească o parte din prejudiciu, pentru că asta ar înseamna să recunoască o vină pe care nu o are. Totodată, Dragnea spune că dacă va „rezista” completul de judecători la presiuni va fi achitat, „dacă nu, Dumnezeu cu mila”.
„Sunt oameni care vorbesc de instituții, presiunile sunt inimaginabile, sunt tot cei care merg prin țară la proteste cei care merg la proces. Presiunea către judecători vine și de la instituții. Dacă judecătorii din complet vor rezista, nu poate să fie decât achitare. Nu este nicio probă care să mă incriminze. Avocații au spus: domnule, primul complet care te-a condamnat nu există oficial pentru că orice complet care se formeză trebuie să aibă o hotărâre a Colegiului de conducere de la Înalta Curte, care se publică în Monitorul Oficial. Aia nu există. A plecat o doamnă judecător, a venit judecătorul Epure care a și susținut condamnarea, nu a fost nimic aleatoriu, nu există un document, avocații au spus e clar cauză de nulitate”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.
„Presiune e foarte mare, îmi aduc aminte la fond cum Rareș Bogdan pronunța numele judecătorilor în emisiune și spunea să nu care cumva să nu dați condamnare. Nu s-a mai sesizat nimeni cu influențarea justiției. Este o speță rușinoasă nu e nicio probă. Dacă judecătorii sunt lăsați liberi, o să fiu achitat, dacă nu, Dumnezeu cu mila”, a mai spus liderul PSD.
Acesta spune că a refuzat să achite o parte din prejudiciu, pentru că nu e vinovat.
„Am fost întrebat de avocați dacă doresc să plătesc o treime din prejudiciu și am pus nu, cu orice risc. Nu e vorba de bani, dar nu pot, nu pot să îmi bat joc. Era 30.000 de lei, dar și dacă e vorba de un leu, de ce să îl plătesc dacă sunt nevinovat? Asta ar însemna că tot ce spun e minciună”, a spus liderul PSD..
Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seară, că are încredere în sistemul judiciar își va arăta independența și într-o speță de „mare profil politic”, cum a etichetat-o pe cea a președintelui PSD, Liviu Dragnea, în cazul căruia instanța supremă se va pronunța pe 27 mai.
Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a anunțat, luni seară, la capătul unei ședințe de aproape 7 ore, că va da verdictul în dosarul lui Liviu Dragnea pe 27 mai, la o zi după alegerile europarlamentare. Procurorul DNA a cerut aplicarea unor pedepse spre limita medie, nu spre minim, așa cum a apreciat instanta de fond și a solicitat condamnarea și pentru acuzațiile de fals și instigare la fals, pentru care inculpații au fost achitați în prima instanță.
Unul dintre avocații președintelui PSD, Marian Nazat, a solicitat achitarea lui Liviu Dragnea pentru instigare la abuz în serviciu și constatarea încetării procesului penal pentru instigarea la fals intelectual. Procurorul de ședință a depus concluzii de respingere a apelurilor pentru 8 din 9 inculpați.
Pe fond, Liviu Dragnea a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

10 Comentarii

  1. Circulă povestea fiului de milițian, ajuns între timp băiat de prăvălie care a descălecat în ciorapi flaușați la București. Capitala l-a primit iar el, ca păduchele, s-a oploșit într-un partid. Acolo n-a făcut mulți pureci așa că s-a reorientat, a mirosit și a declarat în presa teleormăneană că oriunde dar numai la PSD nu: decât acolo mai bine mă întorc la cârciumă. Celor de la PSD li s-a făcut milă și l-au primit așa cum primești tu în casă un cerșetor ca să-i dai de mâncare. Când colo ce să vezi? Cerșetorul a găsit actele proprietarului și nici una nici alta și-a trecut casa pe numele lui: PSDragnea după care i-a violat și nevasta. Tovarășii întru prosteală Dan Vâlcov cu ortacul întru milogială Olguța Codrin au fost numiți rapid aprozi de rang înalt. Ce s-au zis ei? Dacă este așa de ușor să confiști pe cel mai mare partid înseamnă că poți șmangli și țara și dacă poți șmangli și țara înseamnă că poți fura un întreg continent. Europenii când au văzut obrăznicia i-au somat: – Raus! Out! Românii la rândul lor vor avea curajul ca să o facă?

  2. Ori la Jilava, ori la Rahova!
    De preferinta, alaturi de Radu Mazare, puneti de-un mic PSD la puscarie, faceti schimb de impresii Brazilia-Madagascar!
    PSDul VIPurilor condamnate la Ani grei, sper!!!

  3. @Adidas: Cotidianul pastreaza SECRETUL: Partidul lui Timmermans a CASTIGAT alegerile europarlamentare in Olanda, conform unui EXIT-Poll Ipsos!
    https://www.euractiv.ro/eu-elections-2019/partidul-lui-frans-timmermans-a-castigat-alegerile-in-olanda-exit-poll-14604
    Dragnea, tu si slugile tale din Parlamentul European(alde Gabriela Zoana, Dan Nica, Maria Grapini, Norica Nicolai!) il plangeati pe Timmermans ca nu va trece pragul!
    Sictir, javra ordinara!
    Bravo, Timmermans, sper sa CONTINUI Politica fata de clica de infractori de la Bucuresti, sa ne scapi de acesti escroci!

  4. Victor Ponta începe ziua în forță, după victoria lui Timmermans: „Se pare ca olandezii nu se uită la Antena3 și nici nu dau 2 bani pe ce spune Rovana Plumb”.

    Liderul Pro România V. Ponta își începe dimineața în forță, cu un nou atac la PSD.
    Acesta reacționează vineri dimineață după victoria lui Timmermans, precizând ironic că „olandezii nu se uită la Antena 3 și nici nu dau 2 bani pe ce spune Rovana Plumb”.

    „Alegerile Europarlamentare incep cu vesti foarte bune pentru social democratii pro europeni(inclusiv pentru ProRomania) – si cu vesti proaste pentru iresponasbilii demagogi si ridicoli care s-au cocotat in fruntea PSD!

    1. Social Democratii lui Frans Timmermans au castigat Alegerile din Olanda(se pare ca olandezii nu se uita la Antena3 si nici nu dau doi bani pe ce spune Rovana Plumb)

    Editat
    2. Noul cantec comunisto-fascist despre PSD si ce rau este “Timmerman” a ajuns in presa europeana – prin promovarea facuta de Codrin ( sluga lui Vadim- devenit recent slugablui Dragnea dar si Secretar General al PSD)

    Partidul Laburist din Olanda, formațiunea lui Frans Timmermans, candidatul social-democraților europeni(PES) la funcția de președinte al Comisiei Europene, a obținut primul loc în alegerile pentru Parlamentul European din Țările de Jos, comform unui Exit-poll IPSOS.

  5. @lili
    bai gutzane, lasa injuraturile si concentreza-te pe date, link-uri, poate bagi si poze. aproposito, atata te zbati babane, c-o sa-ti plesneasca dracu vreo vena sa ramai stramb. si-ar fi pacat, ca esti baiet tanar, cu potential

  6. Cum votează cel mai sărac sat din țară. VIDEOREPORTAJ din inima Teleormanului: „De bine, de rău măcar ăștia ne-a mai dat ceva…”

    Necșești, comună din Teleorman la vreo 40 de km de Alexandria, e considerată de Statistici drept CEA MAI SARACA din țară, însă nu toti sătenii sunt de acord cu datele de pe hârtie.
    „Cum să fie? Dacă ținem 30 de inși la ajutor social, jumate din comună”, spune supărat un tânăr care recunoaște că nu va merge la vot. „Vor merge ceilalți”.
    Altul spune că va vota „DA” la Referendum și o apără pe Kovesi.
    „Dacă-i dai Justiției în cap, ai terminat cu toți de aici”. Dar de Dragnea ce părere are? „Un băiat de nota zece. A facut ceva…”. Oameni nu prea mai sunt în sat, populația e îmbătrânită, iar copiii au plecat care cum au putut pe afară pentru un trai mai bun.
    „Ei știe că noi votăm cu PSD-ul”, spune un bărbat cu toți copiii plecați prin Spania și Anglia. „Nu le place ce se întâmplă în țară, că altfel nu plecau”, recunoaște însă bărbatul.
    Editat

  7. Marea greseala a pesedistilor a fost sa-i puna la butoane pe cei care aveau cele mai multe voturi, fara sa ia in seama ca respectivii au obtinut acele voturi fiindca au candidat in zone slab expuse la democratie si s-au trecut primii pe liste, deci practic n-au avut concurenta nici in interiorul organizatiilor locale, nici de la alte partide. A face o alegere luand in calcul un singur criteriu este o greseala rudimentara, de amatori.

  8. Dragnea, lasat „singur” cuc, pe drumul spre Jilava!

    „Dragnea, reproşuri la adresa colegilor din PSD: M-au lăsat singur.
    L. Dragnea a făcut o declaraţie surprinzătoare joi seara la Antena 3 după ce a fost întrebat de ce românii nu văd „realizările” guvernării PSD, el plângându-se de faptul că a fost lăsat „singur”.
    Intrebat de Mihai Gadea de ce romanii nu vad „realizarile” guvernarii PSD, Dragnea a pus faptul pe seama „lipsei de comunicare” a reprezentantilor guvernului. Mai mult, el le-a reproşat celorlalţi lideri PSD reţinerea de a ieşi public pentru a arăta ce şi cum astfel încât toată lumea să vadă creşterea economica „solidă” din perioada guvernării PSD. „Haideti sa discutam cinstit, eu am fost lasat singur doi ani si ceva de zile, toata lumea s-a ascuns. Eu le-am cerut colegilor sa iasa la televizor, sa spuna ce am facut, nu pentru lauda, dar ca sa stie omul de acasa. (…) S-a dorit sa nu se vada ca Romania a intrat pe un ritm de crestere foarte solida”, a acuzat liderul PSD.
    Editat
    Uite „MINCIUNILE guvernarii PSDragnea:
    https://partidulpromite.ro/category/promisiuni-electorale/partidul-social-democrat/

    https://www.youtube.com/watch?v=o16xlQCuWM8

    D-aia NU au vorbit despre „realizarile guvernarii PSD”, au facut fix #NIMIC!

    Evident ca sluga Antenista NU i-a pus in fata Programul de guvernare si NU i-a amintit de celebra Virgula!
    Dragnea: „Sunt Roman nascut la tara, sanatos, nu facut in eprubeta, eu NU MINT”!
    Sictir!

  9. Ambasada Danemarcei despre campania electorală: „Posibil ca de Luni să fie mai RACOARE.”

    Ambasada Danemarcei la București ironizează situația liderului PSD, Liviu Dragnea.
    Într-o postare pe pagina oficială de Facebook, Ambasada arată că Duminică va fi o zi fierbinte, iar Luni s-ar putea să fie răcoare.

    ”Casual Friday

    – Care-i prognoza?
    – Va fi o duminică fierbinte.
    – Şi după?
    – Posibil să fie mai răcoare.”, arată Ambasada Danemarcei.

    Înalta Curte de Casație și Justiție ICCJ va pronunța, LUNI, 27 mai, Sentința DEFINITIVA în dosarul angajărilor fictive de la Teleorman, dosar în care Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.”

    Oare cum va fi?!
    Racoare?!!!!!!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.