Liviu Dragnea: Pensia specială nu trebuie să mai existe

Liviu Dragnea a declarat că a renunțat la pensia specială de parlamentar, precizând că aceasta este o problemă sensibilă care trebuie abordată „frontal”. Liderul PSD a adăugat că pensia specială trebuie eliminată.
„Eu am renunţat la pensia specială de parlamentar. E o problemă sensibilă, trebuie să o abordăm cu curaj şi frontal. Această pensie specială nu trebuie să mai existe. Trebuie să o eliminăm”, a afirmat Liviu Dragnea, marți, la Adevărul Live.
Partidele de Opoziție a inițiat mai multe proiecte legislative pentru eliminarea sistemului de pensii speciale. Unele inițiative au fost respinse, iar altele se află în procedură parlamentară.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

18 Comentarii

  1. Ba daca scoate pensiile speciale, daca da o lege sa nu se mai taie un vreasc pentru austrieci, daca mai da si o lege sa nu se mai vanda teren cetatenilor straini, mai ca l-as vota si presedinte. Da visez eu 😀 Sunt interese prea mari. Dar poate, cine stie… Sama bazez pe Sica, sau pe Hunor 😛

  2. Pensia speciala a fost si este o hotie facuta in baza unei legi smecheresti , aprobata aiurea , pentru a se putea bucura de ea toti cei care au facut-o si , desigur , si cel care apromulgat-o ! Nu toti din tara asta sunt batuti in cap ca sa nu poata intelege cat de perversa si DISCRIMINATORIE este ! Legea pensiilor trebuie sa fie UNA in tara asta bazata pe vechimea in munca , grupa de salarizare , contributia fiecaruia la fondul de pensii ! Sunt multe de spus ! Spune PSD : „Romania merita mai mult respect ! ” . Cum domnule Dragnea ? Cu astfel de legi strambe si ticaloase ? Despre ce respect vorbiti ?

  3. In sfarsit o idee buna,dar nu numai pensiile speciale de parlamentar,ci toate cele cu indicativul speciale si pentru care inivizii nu au contribuit cu nimic.Insa cred ca e doar gargara electorala ce da bine la prostime,daca se voia ,se elimina demult acesata inechitate sociala.Sunt destui care vor pune botul la asemenea afirmatie,care va avea finalitate la calendele grecesti….

  4. Asta da stat democratic care dupa moartea tinerilor din ’89 pentru libertate si-a pus tortionrii in functii supreme! Vadim a fost omorat ca s-a luat la tranta cu sistemul fiindca il cunostea din interior! Hainele vargate nu s-au lipit de Basecu fiindca a facut uz de inalta tradare si a vandut Romania la straini pe doi lei. Romanii au ajuns sa se manance intre ei mai rau ca cainii din cauza ultimilor doi presedinti care in loc sa uneasca poporul l-a dezbinat in interes personal. Toti cocotati in varf trebuie sa-si riste viata pentru popor nu pentru interese personale meschine. Dragnea are dreptate! Ce jerfe pe campul de lupta dupa 1989 a facut zarzarica ca sa primeasca o pensie cu adevarat nesimtita de 26.000 ron net/luna? Pentru militarii romani care mor pentru tara aiurea statul roman plateste o pensie medie 3600 ron/luna iar pentru magistratii care fac jocuri politice(urzeala tronurilor) o pensie medie de 16.000 ron/luna! Felicitari popor roman pentru ca ai conducatorii pe care ii meriti!

  5. La un pas de alegeri se trage cu toata munitia, inclusiv cu rahat.Bravo dragnea sper sa dai cu bumerangul…

  6. „Eu am renunţat la pensia specială de parlamentar”!!! La ce a renuntat dansul??? Care pensie, chiar si speciala? A fost intr-una din institutiile in care se iese la pensie de 50 ani? „De forta”? Ca altfel la 56 ani nu este pensionar si, daca este sa gandim nu sa inchitim gogosi, nu prea avea la ce renunta! Si eu am renuntat la 2 iahturi de lux si o insula in Pacificul de Sud …ca tot nu le eveam! 🙂

  7. Pensiile SPECIALE TREBUIE REDENUMITE. Trebuie numite pensii de CONDITII GRELE cei care au lucrat in turnatorie si au inghitit gaze toxice si praf, sudorii care au ighitit gaze toxice, cei de la vopsitorii, cei din centrale nucleare si mine …. Acestea sunt o parte din pensii speciale. Problema este ca cei din aceste sectoare nu traiesc sa mai iasa normal la pensie….si de aceea trebuie sa iasa mai devreme macar cu cativa ani.Altfel contribuie doar la pensie pentru altii…

  8. In aceasta chestiune,L.N.Dragnea a inceput foarte bine,dar va sfarsi foarte prost!Nu mai depinde de el….

  9. SICTIR, javra ordinara!

    FIX la fel a PROMIS acest infractor in 2016:
    „Dragnea PROMITE ca Anuleaza Pensiile speciale ale parlamentarilor, daca nu exista constrangeri constitutionale.

    „Am dat in lucru sa vada daca nu cumva ne opreste vreo prevedere constitutionala. Daca NU avem o constrangere constitutionala, va fi una dintre masurile care va sigur ca va fi FOARTE Sustinuta”, a spus Dragnea, la intrebarile ziaristilor.

    Dragnea, care a demisionat din actualul Parlament pentru a nu primi pensia speciala, dupa cum sustine acesta, a precizat ca Demisia sa trebuie privita ca un „semnal” in special pentru parlamentarii noi”.

    „Nu vreau ca eu sa beneficiez de prevederile legii pentru indemnizatii speciale. Nu voi mai accepta ca presedinte al PSD ca in acest parlament sa se initieze sau sa se adopte acte normative prin care se stabilesc privilegii sau beneficii grase pentru parlamentari”, a spus Dragnea, care a sustinut ca si la finalul noului mandat de parlamentar va proceda la fel si va demisiona la final.

    El i-a criticat pe R. Turcan, T. Basescu si Nicusor Dan pentru faptul ca NU procedeaza similiar: „Ar fi putut sa faca acelasi lucru si sa arate ca nu sunt ipocriti”.
    https://www.hotnews.ro/stiri-politic-21484541-liviu-dragnea-promite-anuleaza-pensiile-speciale-ale-parlamentarilor-daca-nu-exista-constrangeri-constitutionale.htm

    SICTIR, mincinos ordinar, l-ati auzit in 2 ANI si JUMATE sa FACA ceva in acest sens?
    #NIMIC, doar MINCIUNI, rusine!

    https://partidulpromite.ro/category/promisiuni-electorale/partidul-social-democrat/

    https://www.youtube.com/watch?v=o16xlQCuWM8

  10. Lili iar ai stat cu Angi la tras pe nas?Azi este sărbătoare toanto sau la voi calendarul începe cu sfânta CUCUVEA și se termină cu sfântul Ciordhauser6.Când vei da colțul la intrare se pun multe întrebări despre viața pe pământ la tine va fi foarte complicat cu răspunsurile .Să nu zici că nu ți-am spus

  11. PSD este mama si tatal sistemului criminal al pensiilor speciale …nelegale , neconstitutionale si crunt discriminatorii !!! CEL mai mare afront adus poporului roman ; impartirea pensionarilor in bogati si saraci , fericiti si nefericiti ! PSD nu va renunta niciodata la acest system groaznic de mituire electorala ! Se uita in ochii tai , si te minte !

  12. …hotuleeeeeee tu trebuie sa renunti la tot ce ai furat , azil la gherla 20 ani si mai vorbim…

  13. Cine il mai crede pe acest mitoman.Fapte nu vorbe de ai ademeni pe cei slabi de inger.Emite imediat (pana la alegeri)OUG si public-o in MO ca sa te credem.

  14. Liviule, nicio pensie speciala nu trebuie sa mai existe in Romania. Este cea mai rusinoasa batjocura nationala pe care o suporta poporul roman. Cum ati putut sa acceptati asa ceva ?!. Atentie mare Liviule ca se impune maxima urgenta in desfiintarea pensiilor speciale pentru viitor si impozitarea celor aflate in plata cu 90 %.

  15. @Alcibiade. Braila : Te crezi jmecher , n’asa ? Il intrebi pe Livache ,, Cum ati putut sa acceptati asa ceva ? ” ? Adica cineva a impus si nevinovatul PSD , mititel , gingas si nevinovat , a fost nevoit sa accepte ! Nu zau ? Cine tipa pana acum cateva saptamani ca si primarii trebuie sa capete pensii speciale ? Nu iubitul tau PSD ? Vezi ca cineva mai sus , IOAN , a formulat foarte bine situatia : ,, PSD este mama si tatal sistemului criminal al pensiilor speciale …nelegale , neconstitutionale si crunt discriminatorii !!!”.

  16. @parere- munca in conditii grele trebuie rasplatita corespunzator de angajator. dupa pensionare s-au terminat conditiile grele, dece trebuie sa plateasca statul, adica noi toti, obligatia angajatorului?

  17. Toti cei 9 judecatori de la Curtea Constitutionala, care nu au vrut sa-l ajute pe Dragnea,
    amanand la misto judecarea spetei cu completele de 3 judecatori ne-speciale , toti cumuleaza salariile cu
    niste pensii speciale de te doare mintea.
    De asemenea dintre cei 5 judecatori care il vor condamna definitiv pe 27 mai ,
    una se pensioneaza la 1 iunie si inca vreo doi pana la sfarsitul anului.
    Toti ceilalti din Ro abonati la pensii speciale sa le multumeasca astora 14 🙂

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.