Răsturnare de situație în cazul Liviei Stanciu

UPDATE Judecătoarea CCR Livia Stanciu nu mai deține calitatea de formator în cadrul Institutului Național al Magistraturii pentru anul viitor, aceasta informând INM că nu mai are timpul pentru această activitate, anunță instituția.

„Doamna judecător Livia Stanciu a informat recent conducerea INM cu privire la lipsa disponibilității de timp în ceea ce privește continuarea activității în calitate de formator în cadrul Institutului, dată fiind activitatea intensă în care este implicată în cadrul Curții Constituționale. Ca atare, conducerea INM nu a mai solicitat aviz de menținere a domniei sale în calitate de formator pentru anul următor de formare”, a transmis, joi, Institutul Național al Magistraturii (INM), într-un comunicat de presă postat pe site-ul instituției.

INM mai arată că, potrivit Statutului personalului de instruire al Institutului, pentru magistrații pensionați, conducerea Institutului Național al Magistraturii poate decide anual menținerea calității de formator.

Antena 3 anunțase miercuri seară că Livia Stanciu, fostă președinte al ÎCCJ, a fost dată afară de la Institutul Național al Magistraturii în urma deciziei Curții Europene a Drepturilor Omului că nu a asigurat un proces echitabil fostului primar de Râmnicu Vâlcea Mircia Gutău.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 14
Author

37 de Comentarii

  1. Nu se poate, nu pot sa cred! Cum adicatelea data afara de la INM? Eu credeam ca la INM se pregatesc pentru munca si viata viitorii magistrati asa cum vrea Europa. Dar de ce mai preda la INM cum se face dreptate la ordin in Romania fiindca viitorii magistrati au inteles ca se face dreptate europeana cu roba pe mana stanga si periuta de dinti in mana dreapta strigand „libertate te iubim, ori invingem ori murim” pe scarile tribunaleleor! Dar nu-i ajungea pensia nesimtita de fosta si salariul galactic de la CCR? Succesuri!

    • Poate nu mai ajunge ! Dar la un moment dat va plati inzecit ! Nu cred in jistia divina, dar totul ARE O LIMITA !

  2. Bestia trebuie arestata cel putin tot atata timp cat a stat nevinovat Gutau ! Pt. vietile distruse , la Targsor de urgenta ! Si Gutau nu e singurul , sa cumuleze toate arestarile celor dovediti nevinovati !

    • Gutau a fost condamnat la închisoare cu executare pentru luare de mită, in 2010, condamnare pe care nu a contestat-o niciodata. Sa nu facem din om un erou fiindca nu este. El chiar a recunoscut ca a luat mita. Ar fi bine ca in Romania sa avem cat mai putini primari ca Mircia Gutau.

  3. Si pe cand va fi data afara si din CCR si va sta in boxa inculpatilor impreuna cu Kovesi si Basescu? Locul acestor jeguri umane care au distrus destine pentru o ambitie a lor, este dupa gratii, si asta pentru multi ani!

    • Se stie ca scoaterea brusca la suprafata a MUMIILOR le produce masive „stricaciuni” care dovedesc ca nimic nu e peren! Nimic nu este imuabil, totul avand un sfarsit care e cu atat mai lamentabil cu cat marirea a fost mai desantata…
      Aceasta ticaloasa merita legata in lanturi la pachet cu Kövesi, Tartarcea, Coldea, Maior, Basescu, Ioha, Ponta,
      Hellweg, Ciocolos etc!

    • Acesta este un atac inacceptabil la Indepedenţa Justiţiei! O nouă rezoluţie a PE este necesară pentru reinstaurarea Statului de Drept in România ! Ce urmează să mai facă Ciuma Rosie ? Nu cumva revocarea PG al Romaniei, binecunoscutul democrat , profesor de drept Augustin Lazar ? Sper ca Dl Presedinte Johannis să ia urgent o poziţie transantă si fermă in acestă privinţă si să denunţe abuzurile Guvernului si Parlamentului României la Comisia Europeana si la Consiliul Europei. Sperăm că impreună cu ceilalţi membri activi ai delegaţiei Romaniei , in special cei din PDL, să propună si să voteze măsurile necesare, respectiv mergându-se până la suspendarea dreptului de vot pentru România si incetarea finanţărilor de la UE, pentru incălcarea Statului de Drept. Jos Ciuma Rosie ! Trăiască Csolos ! Trăiască Johannis ! Trăiască Băsescu !Trăiască Statul de Drept !

    • Nu cumva ati uitat-o pe micutza pupila a lui Terente Campu’Tactic, pe zglobia procuroare Cekurai Veveritza?

    • Felicitari Livia! Nu te lasa pana nu distrugi complet justitia! Ce dracu sa invete de la tine tinerii invatacei care vor construi dreptatea in viitor?

    • @Adrian Papara. Echipa de tovarăși postaci mercenari ai PSD iar nu mă lasă în pace și postează în numele meu. Mai lăsați-mă tovarăși de la PSD măcar pentru faptul că sunt apolitic. Sau tocmai de asta vă sperie postările mele și simțiți nevoia să mă vopsiți ca să nu mai fiu credibil. Ce am eu cu Cioloș, cu Băsescu și Johhanis? Hai că sunteți penibili și voi tovarăși și moș Livache care vă plătește. Asta arată de ce este în stare pesedeul și porcarul care îl conduce. Josnice primate mai sunteți… Șeful vostru tot la pârnaie va ajunge.

  4. „Judecătorul CCR Livia Stanciu, fost președinte al ÎCCJ, a fost dată afară, miercuri, de la Institutul Național al Magistraturii” Si din CCR pe cand va fi dat afara acest „stilp de nadejde” al mafiotilor din DNA? Unde esti @lili sa-i sari in aparare?

  5. Mare pedeapsa pentru noi existenta unor indivizi de atat de joasa speta. Si nu e singura…

  6. E o bucurie sa vezi ca se mai face dreptate in fata komisarilor bolsevici basisti.

  7. si doamna nu pateste nimic, nimic? rezist si declic tac? Contributorsii si ei tac?

  8. Daca ar fi data afara de peste tot, ar fi mai bine pentru justitia romana! Ar insemna ca se autoregleaza!

  9. Dupa 1989 ,marele actor DEM RADULESCU a avut o scena cu urmatoarea remarca;
    -,, Domnule sau inmultit nebunii de nu se stie cine mai este normal„
    Dupa RARINCA acum si nea MIRCICA si cati or mai fi de Cotofana asta sclifosita si
    asta nunai si numai ca nimeni nu a paruit-o de sai sara fulgii, capacele si
    machiajul ala slinos.Pai asta este o doamna,o femeie, are mari probleme mentale.

  10. S-a infiintat o directie (nu stiu cum se numeste) care cerceteaza actele de rea-credinta din justitie! Astia, oare vor cerceta pe aceasta nesimtita, sau are „imunitate”?

  11. Pentru INM nu este destul de buna – ca judecator la CCR da? Numai pentru ca a fost parteneara declarata a Lulutei si sluga credincioasa a partenerilor strategici si a vechililor interni ai acestora? Ciudata tara Romania asta! Praful si pulberea e pe cale sa se aleaga… :-(((

  12. La asa incompetenta crasă madam stanciu trebuie data afară din ccr de urgenta. Nu are că cauta acolo sub nici o forma!

  13. Pai, sa recapitulam: Gutau a stat in puscarie, i-a fost distrusa viata, sanatatea si cariera. Livia Stanciu s-a pensionat, pensia sa este uriasa (nesimtita), desigur, iar pentru marile sale merite a fost avansata judecator la CCR. A fost data afara din INM, mare scofala! Iar exemplul nu este singular, la CCR mai „functioneaza” si fostul procuror basist Daniel Morar. In ce tara din Europa mai gasiti un procuror „transformat” peste noapte in judecator la CC, adica intr-un specialist in drept constitutional? Si el, ca si Livia Stanciu, avand „realizari marete” in „lupta anticoruptie”!!! De ce? Pentru ca „in tara asta prost facuta…………..”!!!!!! In aceste conditii, au dreptate cei care afirma ca, in Romania, justitia trebuie reformata din temelii? Eu zic ca da!!

  14. Si chiar daca va fi data afara si de la CCR va ramane cu o pensie enorma.Halal dreptate!

    • daca ar fi sa-i platesca daunele cxerute de Mircia lui Gutau, din pensioara ei nu as crede ca ramane cu prea mult , cf. legii.

  15. Epoca Basescu-Iohannis este perfect definita prin duioasa mangaiere a Liviei Stanciu pe manutza vanjoasa a lui Augustin Lazar, care a pecetluit diabolica miciurinizare a Justitiei cu Procuratura securistoida.

  16. Ca a fost data afara de la INM e foarte bine , nu stim ce asteapta CCR ! Dar , trebuie bagata imediat inauntru la Targsor ! Macar cat au stat nevinovati Mircica si Rarinca , cumulat !

  17. Mircia Gutau condamnat pe o inscenare si Oprescu prins cu rata in gura,in direct si la o ora de varf,liber ca pasarea cerului, de mai mult de doi ani de la flagrant”: Bărbat celebru, care nu duce lipsa banilor, Sorin Oprescu duce o viaţă cât se poate de dulce. Recent, adupă lăsarea întunericului, acesta a fost surprins de paparazzii Spynews.ro în Bucureşti, în timp ce cobora din maşina sa de zeci de mii de euro şi se îndrepta grăbit spre un bancomat. După ce a scos bani, fostul edil al Capitalei a mers într-o cofetărie de fiţe. Hotărât, acesta a comandat mai multe prăjituri.
    Apoi, cu o pungă în mână, Sorin Oprescu a plecat cu paşi mari spre locul în care îşi lăsase bolidul. Cel mai probabil, Sorin Oprescu i-a făcut o surpriză cât se poate de dulce iubitei sale, Adriana Nica”(Spy news-astazi 29.11.2018)

    • Oprescu n-a fost „prins cu ratza-n gura”, esti victima a manipularilor #iste, pana si tzarina anticoruptie a recunoscut ca n-a fost flagrant, incearca sa revezi filmul evenimentului. Mizeria care i s-a inscenat a fost atat de mare, ca nici n-au curaj sa claseze dosarul, ca nu cumva sa-si aminteasca lumea de ticalosie. Au distrus un om, fara niciun fel de probe, pe „perceptii publice” si pe „rationamente logico-juridice”, dar si cu concursul dezinteresat al credulilor adoratori de catuse, care se repezeau cu comentarii belicoase la fiecare postare a influenterilor DNA. Oprescu e medic chirurg, cunoscut si respectat, n-avea nevoie si n-a luat mita. Imi pare rau, dar, nu stiu daca ai auzit, Romania nu mai e comunista, oamenii muncesc si au…masini, case…medicii buni au avut intotdeauna un standard de viata peste ala din Coreea de Nord pe care ni-l „nutresc” #istii. Eu sper sa-l trimita in judecata pe Oprescu, sa nu-i cenzureze dreptul de a ajunge la CEDO, merita notorietatea asta si astia de exulta la raul altuia, numai pentru ca nu vor ajunge niciodata la nivelul aluia de educatie, merita sa-i plateasca despagubirile, ca doar nu Kodrutza si securistii care l-au inscenat…
      P.S. Aveam si noi un primar bucurestean in Bucuresti, crescut cu trei mese pe zi si scolit la vreme…”capitalistii” inteleg.

  18. Băsescu a băgat-o în ÎCCJ, Șaptecase în CCR… Și niciunul din ei nu plătește pentru murdăria asta.

    • Femeia (?!) si-a dovedit utilitatea: l-a judecat si condamnat pe Nastase pentru ca „nu se putea sa nu stie”, deservindu-l pe Basescu (si pe Gutau tot de-asta l-a condamnat, ca se suparase Basescu pe el si i-a facut ea un hatar matrozului), apoi l-a condamnat pe Dragnea in dosarul Referendum, ca a indemnat lumea sa iasa la vot (nimic penal in asta, in vreme ce fapta penala a lui Basescu, de impiedicare, a fost trecuta cu vederea), servindu-i lui Iohanis un adversar „penal”, singura marota a mutalaului. De altfel, tot Livia Stanciu l-a spalat pe Iohanis de „conflictul de interese”, de care fusesera amendati de ANI toti primarii din Romania, s-ar zice ca ea l-a facut presedinte. Ca nu mai preda la INM nu e nicio problema, problema e de ce a predat, ca era pe langa lege, dar, nucleara i-au dat-o colegii ei cu declararea ilegala a completelor de 5 de la ICCJ, CC, constatand ca ilegalitatea functioneaza din 2014, inceputa de ea si continuata de prietena ei, Tarcea…Numai Iohanis n-a aflat ca Dragnea a fost condamnat ilegsl de condamnata la CEDO si pupila proprie…Asta, daca n-o fi vreo manevra securista de „rotire a cadrelor”, ca au fost semnale inca de la revocarea lui Kovesi, cand ii cauta Iohanis un loc de munca la CCR (acum nu se mai poate, cu noile legi, sa te faca judecator peste noapte), cu panarama „Lazaroiu ilegal”, poate ca acum incearca s-o „parcheze” pa Tarcea si asta si-a facut datoria, daca nu s-a simtit „maurul poate sa moara”…

  19. Ati luat teapa , fraierilor ! Va-ati dat pantalonii jos degeaba….mai cititi odata articolul! ha-ha-ha !

  20. Cotidianul verificati stirile inainte de a le pune pe site! Ar fi urat ca ziarul infiintat de Ion Ratiu sa se transforme in trompeta stirilor false! Siteurile mogulilor infractori sunt suficiente pentru stiri false!

  21. Recursul extraordinar (cazul RARINCA) este fàcut pentru persoane extraordinare: (cu ajutorul lui Kovesi) Stanciu , un presedinte…! Toti fac parte din BILANTUL DE AUR al lui Bàsescu! Sà nu-l uitàm pe Codlea , pe Onea , Pe Negulescu , pe Man de la Oradea , pe cel de la Constanta , pe cei de la Brasoc care cereau sà nu fie respectate Hotàrîrile Curtii Constitutionale , pe cel de la Constanta care bagà în puscàrie un avocat
    a càrui vinà este cà re o sotie decentà!

  22. ce despagubiri a cerut CEDO, iar statul va trebuie sa le plateasca, un titlu/pozitie sau ce reprezinta INM, nu-i important ca suma care a fost sau trebuie platita…

  23. . . . . ca veni vorba de INM, trebuie sa ne intrebam de ce faimoasa scoala a magistratilor scoate din ce in ce mai multe rebuturi profesionale . Sa fie vorba despre gradul extrem de dificil al examenului de admitere astfel incat loazele cu proptele sa poata intra cu note maxime, daca faptuiesc o prezumtiva fapta penala, numita furt si\sau inselatorie.

  24. Ma uitam la poza, ce sprancene urate si sadice are, parca sunt niste sageti de vrajitoare rea!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.