Măsuri disperate în China

Banca centrală chineză a anunțat, într-o conferință de presă, că va începe curățarea efectivă a banilor aflați în circulație pentru a opri răspândirea coronavirusului COVID-19.

Este o măsură extremă, dar care se poate dovedi eficientă. Bancnotele și monedele sunt unele dintre cele mai murdare obiecte. Un studiu din 2017, efectuat pe bancnote de 1 dolar în New York, a arătat că acestea aveau 397 de specii de bacterii pe ele.

Banii pot fi curățați cu lumină ultravioletă sau la temperaturi ridicate. COVID-19 poate fi eliminat și cu dezinfectanți comuni.
Atunci când va fi posibil, a anunțat banca centrală din China, vor fi introduse noi bancnote în circulație.

Măsura vine într-un moment dificil pentru economia Chinei. Preşedintele Xi Jinping i-a avertizat pe oficialii comunişti că măsurile luate împotriva coronavirusului au mers prea departe şi ameninţă economia ţării, transmite agenţia Reuters.

A doua cea mai mare economie a lumii a încetinit semnificativ anul trecut, iar epidemia cauzată de coronavirus înrăutăţeşte şi mai mult situaţia. Zeci de ţări şi-au anulat zborurile spre China, iar multe fabrici şi reţele de magazine din statul asiatic au fost închise. Mai mult, oraşe întregi sunt în carantină, iar accesul şi ieşirea din ele nu sunt permise.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. Epidemia de gripa Franta 2014-2015= durata 9 saptamani,oficial :18.317 decese
    Epidemia de gripa Franta 2016-2017= durata 10 saptamani,oficial :21.200 decese
    Epidemia de gripa Franta 2017-2018= durata 16 saptamani,oficial :17.900 decese
    (articol”L’arnaque du coronavirus : qui va payer ?”)
    Epidemia de coronavirus 2019-2020= durata de cca 10 saptamani,oficial (OMS raport 15 feb,2020): 1524 decese in China,2 decese outside China..
    Vorba cantecului;
    Am pierdut o batistuta
    Mă bate mămică ..
    Cine are să mi-o deie
    Că-i sărut guriță …
    Batista-i parfumată …”
    etc

  2. Disperare, disperare dar aerul circula in forta cand e vorba de diminuarea bipezilor in locurile unde sunt enorm de multi. Sa vedeti dupa ce se finalizeaza aceasta actiune ucigatoare, se va da drumul la nasteri pe banda rulanta!

  3. Pai daca au nevoie, le putem trimite noi „divizii” intregi de specialisti in spalare de bani … ps : am uitat sa va spun, chinezii sint salvati ! Insulele Comore le-au facut o megadonatie de 100 (una suta) de euro ! E adevarat ca dupa acest gest tara a intrat in recesiune profunda …

  4. Nu sunt măsuri disperate ci măsuri firești. Banii când ajung în banci ar trebui supuși unor proceduri de sterilizare. Ozon, ultraviolete, ceva. Sub guvernul Petre Roman anii 90, 92 primeam sistematic tot felul de bani reținuți sau prime. Erau banii ponosiți de hârtie, dar prospât aduși de la bancă erau spalați, neteziți destul de șterși dar curați.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.