Mazăre și Făgădău, trimiși în judecată pentru vânzarea unor terenuri

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Radu Mazăre și a lui Decebal Făgădău, în două dosare care vizează vânzarea unor terenuri din Mamaia și Constanța.

Potrivit unui comunicat al DNA, Serviciul Teritorial Constanța, procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Radu Măzare, fost primar al Constanței, a lui Decebal Făgădău, la data faptei viceprimar cu atribuții de primar al municipiului Constanța, pentru abuz în serviciu, precum și a secretarului municipiului Constanța, Marcela Enache, pentru complicitate la abuz în serviciu.

Conform rechizitoriului, în perioada 2007 – 2012, Radu Mazăre și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu, în sensul că ar fi dispus vânzarea a 10 terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța în alte condiții decât prin licitație publică (negociere directă) și fără ca rapoartele de evaluare să fi fost aprobate de Consiliul Local.

„De asemenea, terenurile respective, situate în stațiunea Mamaia, în imediata vecinătate a plajei ori în zone cu un potențial turistic și comercial deosebit (malul Lacului Siutghiol, Parcul Tăbăcăriei, etc.), ar fi fost vândute la prețuri mult diminuate, împrejurare prin care s-ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 1.732.687 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători”, se arată în comunicat.

Fostul edil ar fi fost ajutat de secretarul municipiului, care ar fi contrasemnat o parte dintre documentele care au stat la baza tranzacțiilor respective.

În cel de-al doilea dosar, procurorii susțin că, în cursul anului 2015, în aceeași manieră ar fi acționat și Decebal Făgădău și secretarul municipiului, care ar fi vândut 3 terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța. „Prin aceste demersuri inculpații ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 133.688 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători”, se mai arată în comunicat.

Primăria Constanța a transmis că se constituie parte civilă în procesul penal.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

  1. Neoameni ca Dragnea,Mazare,Fagadau,Constantinescu,Tudorache,Firea,pandele,etc ar trebui sa fie condamnati pe viata pentru cat au jefuit

  2. asteptati un pic sa apara postaci Sputnik care sa ne spuna ca de fapt hotzii enumerati in comentariul de mai sus, ca si in articol, sunt victimele unui sistem judiciar abuziv…

  3. @tibi 1, Dragnea,Mazariche,Fatalau si toti ceilati pentru psdisti sunt martiri si viitoare moaste de pupat.

  4. Eu cred ca aceastaa justitie se cam joaca de-a justitia.Din cand in cand trag din sertare dosare pline de praf si se fac ca lucreaza.Cum Dumnezeu sa vii dupa ani de zile cu niste prostii de prostit prostii?

  5. Oamenii obisnuiti ai Romaniei s-ar putea intreba,unii dintre ei,cam cati bani au tocat acei procurori dna in cei 13 ani pana au decis ei sa-i trimita in judecata pe borfasi ?Cred ca si mazare si fagadau rad de ei dar ,din pacate,rad de Romani.O intrebare ?Pe unde mai este mazare ?

  6. EXACT PENTRU ACELEASI ACUZATII, AR TREBUI TRADUSI ÎN JUSTITIE TOTI PRIMARII DE PE VALEA PRAHOVEI.
    S-AU VÂNDUT TERENURI LA PRETURI DE BICICLETA, SI-AU CONSTRUIT VILE, CASE DE VACANTA, ETC., MARII GRANGURI DIN POLITICA, PARCHETE, JUDECATORII, POLITIE, SRI, JANDARMI SI ARMATA, S-AU FACUT CADU DIN PROPRIETATEA STATULUI ROMÂN TERENURI (BUTE, ETC)
    ÎN RESTUL TARII ESTE LA FEL. BA MAI MULT, S-AU DAT GRATUIT TERENURI FIILOR OLIGARHIEI ROMÂNESTI, CICA SA ÎNCURAJEZE TINERII SA RANÂNA ÎN TARA.
    SE JEFUIESTE TARA DE 30 DE ANI. ROMÂNUL ISI MERITA SOARTA.
    PETRE TUTEA SPUNEA: Un tâmpit mai mare ca mine nu există. Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi! De asta numai eu am fost în stare.
    ARE DREPTATE PETRE TUTEA? EVIDENT CA DA !

  7. Colegilor, dar de basescu, pristanda, evaluatorul bordei si alte structuri „inalte” nu va luati ? Alde basescu si „echipa” lui au „retrocedat”- vandut 3/4 din Bucuresti….vor plati bucurestenii 50 ani ca sa umfle conturile lui basescu, pristanda, evaluatorului bordei si altor structuri „inalte”. Se spune ca dupa ce vor „retroceda” tot ce e de retrocedat, vor trece la pamanturile de sub blocuri….

  8. Mazare nu numai ca nu a dat peschesul securitatii dar a avut si tupeul de a injura organili,orgnii care dupa cum bine stiti gestioneaza din si de la umbra economia Romaniei.Astea-s doua cele mai grave infractiuni,mai grava ca tradarea de tara care demult nici nu mai e infractiune,e un sport.Pentru astea doua infractiuni Mazare nu cred ca va mai iesi din puscarie,va fi exemplul de neurmat dat „mediului de afaceri” din Romania.Cu Mazare securitatea isi va arata temuta forta,autoritatea,intrasigenta fata de cei care nu i se supun.La pol opus este primarul de la Tulcea,Hogea,care a furat destul dar a dat comisionul si pentru asta DNA-ul Galati l-a lasat in continuare pe functia de primar.LA MULTI ANI!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.