Noul „cadou” pentru Catedrală

Primăria Capitalei vrea să aloce încă 10 milioane de lei pentru finalizarea Catedralei Mântuirii Neamului. Consiliul General al Municipiului București (CGMB) va discuta miercuri proiectul de rectificare bugetară, prin care Catedrala Mântuirii Neamului ar urma să primească încă 10 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor. Până în prezent, în 2018, Catedrala Mântuirii a primit de la municipalitate 35 de milioane de lei, iar dacă proiectul va fi votat, edificiul obține în total 45 de milioane.

Pentru Catedrala Mântuirii Neamului s-au chletuit până în prezent peste 110 milioane de lei, iar din această sumă, 75% sunt fonduri de la stat, respectiv de la primării şi de la Guvern.

Catedrala Mântuirii Neamului a fost sfințită la finele lunii trecute de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu şi Patriarhul Daniel.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

9 Comentarii

  1. Foarte bine! Catedrala Mantuirii Neamului este monument national si trebuie terminata.

  2. Primaria a rezolvat toate problemele bucureștenilor (inclusiv avaria RADET), deci, asta este urgența urgențelor pentru „preacuvioasa” primărițA !

  3. Pochimea romaneasca, neobosita in facerea relelor ne învata, printre altele,sa nu mintim si sa nu furam pentru ca n’asa, astea sunt unele dintre sfintele porunci.Hotarîrea de a construi mastodontul a fost luata de sefii pochimii si de sefii comunisti in numele intelegerii traditionale.Niciodata n-au fost facute publice sustragerile din banul public (furt,jaf) ci s-a batut toaca pe ajutoare si donatii in special pe ale lui Becali.De multe ori valoarea acestora sunt mai mici decit impozitele de care sunt scutiti sa le plateasca catre stat cei care le fac.Omisiunile de a spune adevarul si ascunderea lui au fost,este si va fi in veci practica abituala a pochimii hraparete romanesti.De ce spun hrapareata? Pentru ca B.O.R. este o firma, dincolo de credinta functioneaza ca o firma foarte profitabila.Banii, si aia jefuiti de la saraci,se duc in viata de huzur,curvasareala,limuzine luxoase si mai ales conturi in banci.CE ARE DE-A FACE ASTA CU CREDINTA IN BUNUL DUMNEZEU?

    • petre, sa-ti dea Domnul o inmormantare fara ” pochime „, numai cu tovarasii tai de la securitate! Sa te ingroape cu fata-n jos si cu steaua rosie cu cinci colturi infipta-n dos.

  4. Trebuie terminată. Mi-am dat seama că românii sunt o civilizatie când am vizitat castelul reginei Maria de la Balcic. Unde credeți că plimbau bulgarii turiştii de pe litoralul lor, excursii în România: Peleş, Casa poporului etc.

  5. @petre:

    nu ai simtul masurii!

    imi vine greu sa cred ca se baga in buzunar pentru ca, de regula, daca vrei sa faci asta, nu te dai de ceasul mortii sa termini o constructie in 7 ani!

    vei spune ca a costat deja prea mult? 100 de milioane de euro? adica cat un avion F16, din alea care nu s-au putut ridica de la sol, ca le erau inghetate aripile!

  6. Autofinantarea bai pochilor!Lacomia fara margini va va duce la peire,v-o spune un credincios care o stie tot de la voi!In momentul in care aveti nevoie de ajutor credinciosii va vor ajuta, dar la voi nu e cazul.Metodele voastre de a obtine bani cu orice pret si de la oricine frizeza uneori,de prea multe ori, cu tilharia.Lasati impresia ca menirea voastra pe pamint e gestionarea banilor mai ceva ca bancherii si bancile.Pe Pomohaci l-ati trecut in rezerva cu 2 milioane la saltea….din ce se stie.Turbatilor!

  7. De acord trebuie terminata,dar banii din afacerile bisericesti unde se duc???Se duc cumva in cultura,in invatamant,in sport,in sanatate,etc.Nu se duc in buzunarele mai marilor fete bisericesti.Ei primesc bani si de la stat,adica de la contribuabili,cat si din afacerile lor.Cate chitante taie preotii cu ocazia,botezurilor,nuntilor,inmormantarilor,parastaselor,etc.Nici una.In GRECIA se discuta la aceasta ora ca biserica sa nu mai primeasca bani de la stat.Si cred ca fac foarte bine.Am vizitat multe manastiri in GRECIA si am vazut acolo ca si la noi ca se vand diferite obiecte,fara casa de marca,ca si la noi.Nici la locurile de cazare si la localurile unde poti sa sevesti masa nu se elibereaza chitante.Oare este normal???Ei-preotii-fac parte din alt stat???Obligam pe bietii tarani sa aiba certificat de producator,il punem la taxe si impozite dar biserica nu.

  8. Costul e cca 110 milioane de euro,nu de lei,dar daca era spital regional ajungea la 300-500 milioane euro,la cat se fura si tot de 2 bani era ..Le-a fost totusi frica de D-zeu …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.