O jumătate de miliard de euro de la Corina Crețu pentru metrou

Comisarul european Corina Crețu a aprobat miercuri, 13 februarie, alocarea a peste 517 milioane de euro pentru proiectul major „Construcția liniei de metro 6 (1 Mai-Tokyo)”, ce a fost inclus de autoritățile române în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. „Locuitorii din capitala României vor ajunge mult mai repede în zona de nord a Bucureștiului grație unei investiții de peste o jumătate de miliard de euro din Fondul de coeziune. Acest proiect finanțat prin politica de coeziune va îmbunătăți în mod concret viața de zi cu zi a celor 1,8 milioane de locuitori ai Bucureștiului, care vor beneficia astfel de servicii de transport urban mai bune. Sper ca până în 2023 – care este termenul prevăzut pentru implementarea proiectului pe care l-am aprobat astăzi – autoritățile române să găsească soluții pentru finalizarea magistralei M6, astfel încât să se poată circula pe noua linie de metrou de la 1 Mai până la Aeroportul Internațional Otopeni”, a declarat cCorina Crețu referitor la proiect.
Cofinanțarea europeană este destinată construcției unei secțiuni de 6 kilometri din linia de metrou, dintr-un total de peste 14 kilometri cât urmează să aibă la final magistrala de metrou M6 (Gara de Nord – Aeroport Henri Coandă Otopeni) din București. Aceasta va asigura legătura cu linia de metrou M4 (Gara de Nord – Lac Străulești). Totodată, proiectul prevede construcția a șase noi stații de metrou subterane între zona 1 Mai și complexul comercial Băneasa – acolo unde urmează să fie amplasată stația Tokyo -, precum și achiziționarea a douăsprezece garnituri de metrou, fiecare cu câte șase vagoane.
Lucrările pentru magistrala de metrou M6, secțiunea 1 Mai – Tokyo, sunt programate să înceapă în a doua parte a acestui an.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Cosmin Pam Matei 4595 Articole
Author

13 Comentarii

  1. „Lucrările pentru magistrala de metrou M6, secțiunea 1 Mai – Tokyo, sunt programate să înceapă în a doua parte a acestui an.”. Probabil se vor finaliza in 2100.

    • Da, madam Corina ținea banii în poșetă cînd dansa pe masă ptr Juncker și pt sticlele lui de vin.Fără număr ptr Romînia. Ați început deja campania la Cotidianul ptr europarlamentara lu Soros, pardon a lu importatoru oficial de moschei la București Victor Ponta?

  2. n-am stiut ca doamna comisar ”produce euro”, stiam ca UE a aloca 20 de miliarde pt. Romania, iar daca se elaboreaza proiecte pe directia programelor/tematicilor, atunci un functionar semneaza alocarea fondurilor…si acel functionar se numeste Cretu, chiar daca n-ar vrea proiectul este proiiect si trebuie sa semneze, nu ne face nici un favor…asta este fisa postului ei…

    • just! aici e PR pur pt cotoroanta, care mai vrea o tura la PE. ia-ti-o Ponto, ca-i maturata cum iti trebe tie.

  3. Doamna aceasta,bine instarita de tara sa a intrat ,deja, in campania pentru prezidentiale ? Altfel sunt niste visuri ale Romanilor cere,numai Dumnezeu stie cand le vor fi indeplinite!!!!

  4. Tot banii romanilor sunt acolo, doar nu altceva. Daca a scris putin, e platita bine pentru asta.

  5. astia nu stiu care pantof il pun pe stangul si care pe dreptul!
    Cu guvernul prostilor, pierzi timpul!

    • „guvernul prostilor” te referi la UE ca doamna e europarlamentar?

  6. Intrebarea logica este , daca ne luam dupa logica autorului, de unde area doaman asta jumate de miliard de euro sa-l dea la metrou? De la ea din săltar? Trebuia sa apara in paranteza (Publicitate politica)

  7. Si cand te gandesti ca e o mica-mare problema cu acest viitor super aieroport, aceea a viitorului proces intentat de proprietarii e teren unde se vrea extinderea lui carora smekerii le impun/ofera pretul de catalog al notarului cand se stie de marea „discrepanta” dintre pretul de piata si cel din catalogul notarial. Ce va fi de banii acestia ? Ii pierdem pt ca suntem necinstiti cu proprietarii de teren romani ai zonei ravnite si necesara extinderii viitorului mare aieroport ce s-ar vrea similar celor din Occident? Cine e traznitul ce gandeste gresit intr-o economie de piata? Acela e de sorginte retro, acea de a fraieri/lua cu japca simuland plati reparatorii. De magari ca asta se loveste progresul in tara aceasta.A, ca ne anunta ce suma si pt ce se aloca, e corect. S-o faca frecvent.

  8. Poate pune și in miliard, că doar nu o doare pixul.Pana acum critica România ca nu poate accesa fonduri , iar acum ce sa vezi ? In mărinimia ei scoate din dulap o jumătate de miliard ca sa o dea proștilor ăia ca sa-si termine metroul.Pinochio și pupeza asta au o părere tare proastă despre romani.Oricum nu mai pupa leafă de multe mii de euro ca sa denigreze țara ce i-a dat o pâine, treci la cratiță madam, dar cred ca nici acolo nu te pricepi.Nici nu-i de mirare cand esti alături de un alogen stil ponta !

  9. felicitari d-na Corina Cretu! se pare ca se poate cu oameni de actiune; problema sunt gastile(de ex: metrorex); trebuie sa traga comisarul european de romani sa-i aduca proiecte plauzibile? aceasta a mentionat: sunt bani ptr. Romania. sunt atatia copii tineri destepti si dezlegati la cap; de ce nu obtin acestia bani ptr. proiecte mari? ptr. ca nu au loc de fostii securisti!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.