Olanda a ridicat nivelul de alertă teroristă

Probabilitatea unui atac terorist în Olanda a sporit în ultimele luni, a anunţat marţi agenţia antiterorism olandeză, care a ridicat nivelul de alertă teroristă pentru prima dată începând din 2019, transmite Reuters.

Coordonatorul naţional pentru antiterorism şi securitate (NCTV) a declarat că a ridicat nivelul de alertă teroristă la 4 (”substanţial”) pe o scară până la 5, explicând decizia prin conflictul actual între Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas.

”Organizaţii precum ISIS şi Al-Qaida folosesc războiul din Gaza pentru a le cere simpatizanţilor să comită atacuri în Occident”, a menţionat NCTV.

”Atacurile şi arestările din Franţa, Belgia şi Regatul Unit începând din octombrie ilustrează riscurile ridicate de indivizi radicalizaţi care sunt inspiraţi de evenimentele actuale şi de organizaţii teroriste”, a adăugat NCTV.

Dacă această agenţie va avea informaţii despre un atac specific care ar fi planificat în Olanda, atunci nivelul de alertă teroristă va fi ridicat la 5 (”critic”).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. BIEȚII OLANDEZI ! DE PE VREMEA CÂND INDONEZIENI ERAU TRECUȚI PRIN ,FOCURILE” NU AU MAI TRĂIT AȘA CEVA! LE VIN NEAMURILE ACASĂ!

  2. @COLNIALUL DJAKAR
    -colonialismul din „insulele Moluce”,
    l-au rezolvat deportind radicalii in Olanda….mai trebuie rezolvat si colonialismul din Africa de Sud.

    (maxtor nu e „rassist”
    ar fi o jignire anturarea cu pleava,scarbele albe;
    sint doar 3 rase mai si late
    niciuna nu e perfecta)

    Djohar Dudaev a fost general-maior de aviație
    comandantul unei baze strategice de bombardiere termo-nucleare so-vie-ti-ce
    si s-a batut cu U.R.S.S:
    -a fost assasinat in 1995 cu o racheta sofisticata
    probabil frantzuzeasca.

    da, in 1995 U.R.S.S traia!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.