PSD-iștii, în clocot: „De ce mințiți d-le Orban?!”

Războiul pe pensii. Fostul ministru al Muncii Lia Olguța Vasilescu „îi mai explică o dată”, pe Facebook, lui Ludovic Orban ce prevede legea pensiilor, la o zi după ce actul normativ a picat în Senat din cauza absenteismului aleșilor Puterii. Vasilescu povestește ce s-ar fi întâmplat în trecut și asigură că legea va fi trecută la Camera Deputaților, deși a picat la Senat.

Orban confirmă ceea ce știm de mult timp: că PNL nu va aplica noua lege a pensiilor. E motivul pentru care, in Parlament, Alianța Austerității a votat contra ei și e motivul pentru care a atacat-o la CCR, blocând peste 6 luni adoptarea ei. Interesante sunt însă motivele pe care le livrează celor care se uită în gura lui, că poate spune ceva inteligent. Și spune doar lozinci și demonstrează ca habar nu are ce prevede legea. Dar își dă cu presupusul, că doar e viitorul premier. Hai, să îi mai explic o dată. Și lui și cohortei de incompetenți care îl înconjoară:
1. Spune că legea stabilește ” din burtă” creșteri și că e mai bun mecanismul care prevede cresterea anuală prin raportare la rata inflației si 50 la sută din creșterea reală a salariului mediu brut pe economie. Păi, exact acesta e mecanismul de creștere a pensiei și in legea noastră, după ajustarea punctului de pensie care trebuie să reducă decalajul intre o pensie de stat si una de serviciu, că tot contestă toți pensiile speciale. Mai precis si pe înțelesul Orbanului: Punctul de pensie va fi de 1.265 lei in 2019, de 1.775 lei in 2020, de 1.875 lei in 2021, iar apoi se va indexa cu inflatia și cu 50% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut realizat. Deci nu e „din burtă”, e chiar un mecanism simplu, care a mai funcționat și pe care oamenii îl știu bine. Important! Un profesor universitar va avea, pe legea noastră, o pensie de 8000 de lei, cât e o pensie specială. La fel, pentru celelalte categorii de pensionari, creșterile sunt foarte mari. Asta ca să pricepem toți esența acestei modificări de lege.
2. Spune ca legea acum in vigoare prevede cresterea de la 1 ianuarie a pensiilor, raportată la rata inflației si salariul mediu brut si că noi am fi facut aceste creșteri mai târziu, furând de la pensionari. E prostia pe care o debitează toți cei care nu au făcut minimul efort de a citi măcar legea aflată acum in vigoare. In primul rând că vreau sa îmi arate toți „deștepții” aceștia unde scrie data de 1 ianuarie! Nu au cum, că nu scrie! Scrie „creșterea anuală”, fără indicarea unei date precise. Și, ca să priceapă cum am facut noi până acum, le mai explic o dată. Să ia foaie și pix! In 2017, luna ianuarie, am mărit pensiile românilor cu 5,5 la sută, adică exact cum era legea. Ar fi trebuit să nu mai facem nicio creștere, în 2017, pe principiul enunțat de Orban. Dar… la 1 iulie 2017, am mai facut o creștere a punctului de pensie de 9 la sută, devansând creșterea pentru anul următor. Deci, am dat în plus, în avans, nu am luat. Același mecanism l-am aplicat și pentru 2019 și o să îl aplicăm și in 2020, până când o să fie el premier și o să se apuce să taie!
3. Spune că au atacat la CCR legea noastră și că CCR le-a dat dreptate liberalilor, declarând neconstituționale mai multe articole. Articolele erau, de fapt, paragrafe, sunt 3, se referă la niște precizări de termene, iar legea, în ansamblu, e constituțională. De fapt, tentativa liberalilor a fost de a trena cât se poate de mult intrarea în vigoare a legii și recalcularea pensiilor conform noii legi. Pentru că ei nu vor să o aplice. Și au reușit să o intârzie 6 luni.
4. E important de subliniat că indiferent ce s-a întâmplat la Senat, Camera Deputaților e camera decizională. Și dacă a picat la Senat, și dacă trecea, votul pe lege depinde de Camera Deputaților unde Marcel Ciolacu a promis o mobilizare mai bună, fiindcă pe voturile Alianței Austerității nu ne putem baza. Ei nu vor pensii mai mari. Le încurcă „viziunea economică”…„, a scris Vasilescu joi pe contul său de pe rețeaua socială.

La rândul său, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Mihai Fifor, afirmă joi că liberalii vin „din nou cu minciuna că PSD nu ar fi majorat pensiile” aşa cum prevede legea, de la 1 ianuarie 2019, şi i-a transmis liderului PNL, Ludovic Orban, că social-democraţii nu vor lăsa netaxate aceste „minciuni”.

După ce ieri s-au opus Legii pensiilor în Senat, cei de la PNL vin din nou cu minciuna că PSD nu ar fi majorat pensiile cum prevede legea de la 1 ianuarie 2019.

Nu vom mai lăsa netaxate aceste minciuni, domnule Orban!

PSD a majorat pensiile în avans și mai mult decât prevede legea. În 2017, am majorat de două ori punctul de pensie, la 1 ianuarie și la 1 iulie.

Cea de-a doua creștere era în avans față de ianuarie 2018, la fel cum la 1 iulie 2018 am făcut în avans majorarea prevăzută pentru 1 ianuarie 2019, pe care PNL spune că nu am fi făcut-o.

Tot așa, în acest an, la 1 septembrie vom face în avans majorarea de anul viitor din ianuarie.

După calendarul invocat de PNL, acum punctul de pensie ar fi trebuit să fie de 1.045 lei. Ia întrebați un pensionar cât are punctul de pensie, d-le Orban! Nu cumva 1.100 lei? Și are această valoare de la 1 iulie anul trecut, deci mai devreme de 1 ianuarie 2019.

De ce mințiți atunci d-le Orban? Puteți răspunde? Dacă nu, macar încetați cu minciunile!„, a scris Fifor pe pagina sa de Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

13 Comentarii

  1. Ce să mai explici tanti olguta? Metoda „fac prin majoritatea pensionarilor menținuti în sărăcie lucie” pentru noi puturoșii hăituitori ai bipedului majoritar! Mai bine zis „fac prin tine pentru mine”,sau,”ce e al meu e doar al meu și ce e al tău e și al meu”,cam așa arată viitorul pensionarilor în ROMÂNIA!

  2. Olgutza..degeaba explici…TRADATORILOR.!Prostilor si Cretinilor de PNL-USR..plus cohortei de lozincari HASTAGIENI…trebuie doar..DRACNIA LSA PUSCARIE!!,..si sunt in extaz!..ei la atat sunt conectatoi..in rest universul lor de DOBITOCI INCURABILI se rezuma la a da un like pe Facebook..la..iar a fatat pisica un CATEL!..ceea ce spunea Hagi..Am semanat castraveti si am cules PEPENI..este MULT PREA COMPLICAT pentru MINTEA LOR DE RAME!!

  3. De cand se viseaza prim-ministru, Orban a devenit mai aerian decat Turcana si Cosette Chichirau. O fi de la vodka, o fi de la palinka, o fi de la trascau de pufoiaca, o fi de la rachiu de gainat?

  4. Ați început greșit: “Misterul Bean de Orban confirmă se se știa de mult că este prost ca parul de fasole…”

  5. In orice caz, daca loazele voastre mai absenteaza de la votarea unei legi asa de importante, sa nu va mai mirati de ce ati luat-o si o veti mai lua in freza ! Si asta in cistigul altor loaze !

  6. DACA PSD-ul ar intelege ca PNL = Partidul Noilor Limbisti, NIMIC ALTCEVA, n-ar mai pierde timpul sa le dea replici. Astia N-AU nici in clin, nici in maneca, cu ISTORICUL PNL. Astia doar il slujesc pe BOLSEVICUL COTROCEAN, PROVENIT DIN ESCROC IMOBILIAR, CONFORM INSTRUCTIUNILOR PE CARE LE PRIMESC DE LA NISTE FOSTI MILITIENI. ATAT!

  7. Abia astept Pastele Cailor cand va fi peneleaua la guvernare si Iohannis la al doilea mandat.

  8. Pesedisti mincinosi daca doreati sa dati legea pensiilor, puteati sa dati OUG ieri dupa-amiaza si acum legea era in vigoare. Sunteti niste penibili mincinosi si isterici care ati facut tara praf! Votcuto, bine ca ti-ai trimis fostul concubin si actualul sot de al doilea pe bani multi la PE pentru ca de la anul o sa faci ce ai facut inainte de a intra in politica la Craiova: trotoarul!

  9. un lucru este evident deja, mai in clar mai pe ocolite PNL spune ca nu vrea majorari de pensii si salarii ptr ca asta afecetaza profiturile nesimtite ale multinationanelor din RO. Romanii nu conteaza ptr vandutii astia, care odata ajunsi la putere macar ingheata salariile si pensiile daca nu le micsoreaza chiar, asa cum au mai facut-o odata liberalii Boc si Turcan.
    @mihnea, nu voi zbierati „fara OUG”?! Dancila a spus ca daca nu merge altcumva va da OUG. Sper ca atunci cand o va face sa nu zbieri iar „fara OUG”. Observ ca ticalosii vostrii parlamentari nu sunt deacord cu majorarea celor mai mici pensii din UE!! Cand veti merge in campanie electorala ce veti spune pensionarilor, de ce n-ati votat legea?

  10. @Vlad: molusco, vad ca singurul tau neuron nu a fost afectat de faptul ca majoritatea pesedistilor s-au mobilizat ieri sa voteze impotriva si sa respinga legea de taiere a pensiilor speciale propusa de PNL, dar au dat bir cu fugitii cateva momente mai tarziu cand a fost sa voteze legea pensiilor pentru toata populimea propusa chiar de ei, de PSD! Ticalosi sunt pesedistii si spalatii pe creier ca tine, PSD are majoritate absoluta in Senat. E capabil singurul tau neuron sa inteleaga acest lucru? PSD putea sa treaca singur legea ieri daca ar fi vrut! Singur! Fara Alde,fara PNL, fara USR, fara UMDR! PSD nu are bani de pensii si nu a vrut sa treaca legea si ca ultimii lasi si ticalosi acuza opozitia. Singurii cu profituri nesimtite in Romania sunt bugetari incompetenti si pilosi ca tine si pensionarii cu pensii speciale de lux, toate aceste risipe sunt platite de angajatii in privat, multi la multinationale, capusa bugetara ce esti!

  11. Plina lumea de tampiti. Absenta pesedistilor de la senat a fost o capcana intinsa prostovanilor din opozitie. Asa au dovedit ca opozitia vrea scaderea pensiilor. La Camera decizionala legea va trece fara probleme, iar opozitia va ramane cu „aia” in gura…

  12. vrei sa arati ca esti superior, dar din nefericire limbajul te tradeaza, eu voi fi bucuros cand PNL va veni la guvernare, deja psihologic te pregateste, afirmand ”guvernare dezastroasa” pt taierile de venituri, cresterile de impozite si tot ”tacamul” oferit de PD-L si Boc in 2009, acum va plangeti de inflatie ca de la 600 de lei brut deci cam 450 net, acum salariul minim net peste dublu 1200 lei unii au in plus si tichete care si ele erau 9 lei acum sunt 15 lei, atunci zaharul, uleil, carnea, un sortiment de ness erau: 3,5 lei, 7 lei, 24 lei 27 lei, iar apoi au scazut prin introducerea TVA 9 % cu 15%, la care s-a adaugat un embargou alimentar in relatiile cu Rusia care au mentinut sau scazut pretul, azi preturile variaza, unele sunt mai mici la zahar, ulei, carne, doar ness-ul este 29 de lei, daca era dupa cresterea veniturilor trebuia ca preturile sa se DUBLEZE , iar ele inca n-au atins valoarea din 2009, dar psihologic toti vad cresteri/inflatie, este trist sa ai 30-40 de ani si sa nu-ti amintesti ce a fost acum zece ani. Sa vina PNL/PD-L sa restructureze, sa reduca veniturile pana la valoarea din 2009 daca atunci era bine si acum e rau. Biblia vorbeste de 7 vaci grase si 7 slabe, este de inteles ca acesti ani ”grasi” nu sunt buni la celulita, asa ca vor veni 7 ani slabi pt dieta…

  13. Din nou PSD ” nu vede padurea …” legea a ajuns inapoi in parlament pentra fi amendata, conform deciziei CCR (problema cu retinerea si virarea sumelor retinute drept contributii nu este deloc una minora), lipsa senatorilor PSD de la dezbateri nu poate fi imputata altora, stabilirea valorii punctului de pensii intr-o valoare fixa pentru 2020/21, formula de calcul nascocita pentru stabilirea pensiilor dincolo 2021 .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.