ONU: Riscăm o ”catastrofă generațională”

Șase vaccinuri dintre cele monitorizate de Organizația Mondială a Sănătății au intrat în a treia faza de testare clinică, cea mai complexă, însă directorul OMS spune că s-ar putea să nu existe vreodată un vaccin pentru covid-19. ”Nu avem în acest moment o soluție și s-ar putea să nu existe vreuna”, a spus etiopianul Tedros Ghebreyesus.

Șeful OMS spune că lumea ar trebui să lupte cu pandemia cu mijloacele de până acum: carantină, măști, distanțare, anchete epidemiologice. ”Faceți toate astea”, a spus Ghebreyesus.

”Testare, izolare, tratarea pacienților, anchete și carantinarea contacților. Faceți-le pe toate. Informați și ascultați comunitățile. Pentru indivizi – mențineți distanța fizică, purtați mască, spălați-vă pe mâini și tușiți departe de alții. Mesajul pentru oameni și guverne: faceți toate astea. Și când va fi sub control, faceți toate astea în continuare!”

În Australia, în orașul Melbourne s-a introdus carantina, cu amenzi de până la 3.500 de dolari SUA pentru cei care sunt prinși în afara zonei carantinate; oamenii se pot deplasa la maximum 5 km. distanță de domiciliu și nu mai mult de o oră. Președintele Franței a declarat că se așteaptă valul doi al epidemiei în această toamnă și că, oricând până atunci, virusul poate lovi puternic Franța. Orașul Licester din Marea Britanie este și el izolat. Numărul cazurilor a început să crească în Japonia, în Hong Kong, în China continentală.

Sunt peste 18 milioane de cazuri de covid-19 confirmate în întreaga lume și 700.000 de oameni și-au pierdut viața. Dintre aceștia, 150.000 de decese s-au înregistrat în SUA.

Redeschiderea școlilor, o prioritate

Copiii sunt unul dintre cei mai importanți vectori ai transmiterii virusului. Dar secretarul general ONU a făcut apel la statele lumii pentru a acorda prioritate redeschiderii școlilor acolo unde transmiterea locală a virsului poate fi controlată. Închiderea școlilor pe o perioadă mai lunga ar putea duce la o ”catastrofă generațională”, a avertizat Antonio Guterres, într-un mesaj video.

Din cauza repercusiunilor economice ale pandemiei, circa 24 de milioane de copii din 180 de țări riscă să renunțe la educație în anul ce vine – de la nivelul primar și până la cel universitar.

ONU a elaborat un raport care analizează impactul închiderii școlilor. Un miliard de copii din 160 de țări nu vor mai merge la școală în acest an, arată raportul ONU. Consecința ar putea fi ”irosirea unui potențial uman inimaginabil, subminarea progresului ultimelor decenii și exacerbarea inegalităților”.

Înainte de pandemie, un sfert dintre copiii din țările în curs de dezvoltare (250 de milioane de copii) ieșeau din școală fără ”cele mai elementare abilități” deprinse. Acum, odată cu cea mai gravă perturbare a sistemului de învățământ din istorie, Guterres avertizează că 40 de milioane de copii ar putea să piardă perioada preșcolară, care este fundamentală.

”Suntem într-un moment crucial pentru tinerii și copiii lumii”, a spus Guterres. ”Deciziile pe care le vor lua acum guvernele vor avea un impact de durată asupra a milioane de tineri, asupra perspectivelor de dezvoltare a țarilor în deceniile ce vor urma”. Raportul ONU arată că circa 100 de țări nu au anunțat un program al redeschiderii școlilor, iar secretarul general ONU a spune că aceasta ar trebuie să fie ”o prioritate” pentru guvernele din întreaga lume.

Oficialii ONU care au elaborat raportul arată că pandemiile au un impact major în special asupra comunităților cu venituri reduse, acele comunități în care accesul la educatie era oricum dificil, în care lipseau resursele digitale și cărțile de acasă. Precedentul epidemiei de ebola arată că, în cazul Sierra Leone (unde școlile au fost închise nouă luni), copiii au fost expuși riscului de exploatare, sarcinile în rândul adolescentelor au crescut cu 60% și 11.000 de fete care mergeau la școală înainte de epidemie au rămas însărcinate. ”Cu cât școlile rămân mai mult timp închise, cu atât mai devastator va fi impactul în comunitățile sărace și în rândul copiilor”, avertizeaza ONU.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

8 Comentarii

  1. In alte vremuri, organizatorii acestei „plandemii”, cei care au initiat acest experiment planetar, ar fi platit cu viata pentru haosul creat, pentru distrugerile de vieti, a economiei globale. Ce minte diabolica trebuie sa ai pentru a ordona stoparea activitatilor intregii societati?! Nu au strans suficiente statistici, suficiente masuratori pentru a vedea dezastrul pe care l-au creat in doar cateva luni, fara a avea insa nicio solutie de redresare?! In ticalosia lor oare nu au anticipat consecintele fara de numar, pe termen lung, ale deturnarii intregii vieti pe planeta?! Abia acum descopera ce consecinte vor urma pentru copii si tinei si implicit pentru intreaga societate?! Oare ce plan diabolic mai coc in mintile lor? Si cum de au permis guvernantii acestei lumi un asemenea experiment cov-idiot indeed?!! In ce scop?
    Conform modelarii initiale la Event 201, ar trebui sa moara 65 000 000. Se pare ca nu au crapat suficient de multi inca, nici suficient de rapid. Deci societatea ramane inchisa pe termen nedefinit pana isi fac numarul?!!
    Pot doar sa sper ca intr-o zi, intr-un fel sau altul, se va face justitie si dementii acestui proiect vor plati pentru distrugerea lumii si a vietilor sacrificate cu indiferenta cinica cu care distrugi un musuroi de furnici. Nu exista cuvant in vocabular care sa defineasca grozavia acestei demente…

  2. “ Înainte de pandemie, un sfert dintre copiii din țările în curs de dezvoltare (250 de milioane de copii) ieșeau din școală fără ”cele mai elementare abilități” deprinse.“. Adică nu știau folosi Tableta și bate câmpii pe analize literare sau comunicare, nu erau dependenți de calculator (tabletă) și astfel legați ofensiva stergerii creierelor, și manipularea mondială prin minciună ticluită! Știu scrie și citi, știu socoti, calări, mulge animale, orienta în deșert, pădure sau prerie, știu să-și procure de mâncare, știu vâna, știu cultiva pământul fără ingrășăminte, ierbicid și alte “tratamente” știu zone de adăpost și știu și pot să adune și să conserve mâncare, fară frigider ca să treacă cu bine iarna, ei familia, amimalele, animalele de pază. Nu mascării de concursuri de supraviețuire cu probe penibile și umilitoare pe care dacă le trece cineva moare de foame în real. Când unii vor crede câ-i sfârșitul lumii omenirea, omul creația lui Dumnezeu va merge mai departe fără pierderi, prin aceștia. Ați abservat că casa modermă nu mai are câmară pe partea de nord, beci, și bibliotecă?

  3. Joac-o p-asta : vaccine distribution will be” joint venture” between CDC AND PENTAGON. Conform Politico.com .Ce treabă are PENTAGONUL. cu vaccinul???GHICI CIUPERCĂ CE???. Pentagonul ,are grija de sănătatea noastră. Tare ,ori ce ???

  4. Orice biped idiot ,care a făcut armata știe : că nu te poți apăra de un virus ,DAC ITI PUI LA GURA O CIRPA.Trebuie sa ai costum special. CIRPA ESTE SEMNUL SUPUNERII IN FATA NWO. Așa se spala pe creier vacile și boii.

  5. TED-ROS GHE-BRE YESUS director O.M.S din Etiopia -Eritrea (paltit de China) a bagat intreaga planeta in RAHAT
    si NIMENI NU ARE CURAJ (asa cum sa exprimat el insusi )sa gaseasca a silver bullet pt COVRIG 19 .
    Cititi ce profesinal experienta are ;
    1. 2017 director OMS
    2. 2012-2016 Ministru de Externe Etiopia
    3 .2000 Ministru Sanatatii Etiopia
    4. Scrie (copiaza) cateva articole de Malarie -caci de unde naiba sa lucreze intr-un LAB.
    5 are un M`ster Degree luat dupa un an la notingam si PH D numai dupa 3 luni ceva efemer din LONDON.
    In BIOGRAFIE SA NU A PROFESAT O ORA CA EPIMIDIOLOG ,iar acum ,,DORESTE„ sa ne spuna ca el este INTELEPTUL
    LUMII LIBERE, O MARE MIZERIE CA SPECIE HUMANA.BINE CA SUA a taiat fondurile .ASTA TREBUIE DUS LA HAGA SI
    JUDECAT PENTRU MALL PRAXIS .

  6. Imperiul Global vrea subordonarea tuturor Statelor prin Supraindatorare… De aceea trebuie sa stati acasa si sa lasati „Tiparnitele de ban”i sa imprumute Guvernele…”. Politrucii actuali sunt foarte bine pregatiti si ajutati sa lucreze cu banii publici… pana peste coate sau chiar si peste cap… vedem asta de peste 30 de ani de retrocedari si despagubiri fara numarsi fara anchere serioase dar cu pensii speciale babane la magistrati… Pandemia lucreaza eficient pentru pentru 9oua Ordinatoare Mondeiala… Admirati ocazia unica prin care noii bani tipariti fara numar si adusi pe piata vor devaloriza toate economiile anterioare … Urmariti cresterea preturilor…. si blocarea activitatilor economice… Evident cu sprijinul nemijlocit al decidentilor cu studii medicale….

  7. Catastrofa a inceput de la Joia Neagra, si atunci, ca sa mai mearga treaba au pus-o de Poker Mondial, cu musai cei mari la ghiseft, gen WW2, ca sa produca macar Boul de Aur ($), ca partea mult visat-a de sclavizare a Europei Crestine, (sa munceasca pe daiboji, gen China), cu toate ca au avut cele mai bune marionete, Stalin, Hitler, Mussoilni, Ceasca, etc…, nu le-a reusit decit partial. Marea migratie creata si ea in laboratoarele lor, din tarile orientale, africane, inclusiv Romania, au rolul de a umple golul creat de milioanele de nevinovati morti pe toate fronturile, cu tot eroismul lor, similar asa cum se moare acum precum Covit.Baza Doctrinei, original este scris daca nu ma insel in Talmud, ca trebuie sa faci rau ca sa faci un Ghiseft sigur, si apoi ca sa dregi busuiocul te victimizezi, gen Hotul striga Hotul ( a se vedea propaganda chibitului Brucan/Soros, cu o lunga istorie). Acum cind hirtia de $ a ajuns sa contamineze Planeta, evident ca se simte si miros de Apocalipsa, iar cei care dorm linistiti pe averuri mari, nu le pasa, considerind ca si-au atins scopul, iar HO Omenirii trebuie sa termine opera, si la fel ca mai inainte nu pot fi trasi la raspundere, altfel te asteapta judecata de la Ana la Caiafa, si solutia finala pe cruce. Ca nu va mai ramine piatra pe piatra, cei care nu acepta ca viata este un lucru universal, nu le pasa in egocentrismul lor, amintind pina la urma de civilizatia Neandertalienilor. La noi asa cum a spus Oracolul din Damaroia, a trebuit sa suportam cei 20 de ani de dominatie alogena, iar cind nu va mai fi nimic de furat, probabil un neos va trebui sa sparga oalele.
    O zi buna.
    Con
    P.S>Nu vreau sa induc pesimismul, dar asa cum nu se urmareste decit numai manipulare, inseamna ca WW3 bate la usa!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.