Cum încearcă Orban să-l scuze pe Iohannis

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat că șeful statului Klaus Iohannis nu avea cum să reacționeze în cazul militarului american care a leșinat în timpul discursului acestuia de Ziua Marinei pentru că președintele „nu are ochi în ceafă” ca să vadă ce s-a întâmplat.
„Chiar nu mi se pare un subiect de discuție. Este evident că președintele nu are cum să vadă pentru că nu are ochi în ceafă. Poate trebuie să dăm o regulă că președintele trebuie să aibă un ochi în ceafă. El era implicat în susținerea discursului. Se vedea clar că a citit după foi și a plecat prin stânga, deci nu avea cum să vadă locul din lateral era în spate înspre dreapta”, a afirmat Ludovic Orban, la Digi 24.
Președintele liberal a adăugat că alții care au văzut incidentul, cum ar fi ministrul Apărării, al Justiției sau cel de Externe nu au avut nicio reacție, însă se discută doar despre lipsa de reacție a lui Klaus Iohannis, care stătea cu spatele și nu avea cum să observe întâmplarea.
„Au văzut alții în schimb, toți cei care erau la tribună. Mi se pare foarte ciudat că președintele care era cu spatele, implicat într-o acțiune, într-un discurs adresat marinarilor, a ajuns subiect de discuție, dar cei care stăteau cu fața și anume ministrul Apărării, ministrul Justiției, ministrul de Externe, care erau cu fața și au văzut foarte clar nu au avut niciun fel de reacție. De altfel, cine trebuia să aibă reacție a avut reacție. S-a văzut că s-a intervenit. Militarul a ajuns la spital. A fost o cădere de glicemie și e în afara oricărui pericol. Nu înțeleg ce ar trebui să facă președintele? În momentul în care citește un discurs să se uite permanent în stânga, în drepta să vadă ce se întâmplă? Citea un mesaj care era adresat marinarilor, militarilor români din marină”, a completat Orban.
Întrebat dacă era normal să se oprească din discurs și să intervină, în cazul în care ar fi observat incidentul, Ludovic Orban a răspuns: „Probabil ar fi reacționat într-un fel. Oricum sunt convins că s-a interesat de starea militarului. Nu există niciun dubiu în privința asta”.
Reacția liderului PNL vine după ce un militar american a leşinat la ceremoniile de joi, de Ziua Marinei la Constanţa, chiar în timpul discursului preşedintelui Klaus Iohannis. Șeful statului nu a observat incidentul şi a plecat.
Ulterior, ministrul Apărării Gabriel Leș a spus că soldatul a fost dus la o ambulanţă din zonă la Spitalul Militar Constanța și că acesta a avut doar o cădere de glicemie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

16 Comentarii

  1. Sica se dovedeste din nou a fi sluga perfecta. Inca spera la functia de premier.

  2. Mai bine tăceai. Analiza asta de doi bani, mai tare-l îngroapă pe Klaus. Se vede și de la o poștă ca ori ne crezi proști, ori vrei sa ne prostești cu discursurile tale de doi bani.

  3. N-o fi având domnul președinte Iohannis ochi în ceafă, zice intelectual domnul Orban, dar nici ochelari de cal nu avea în clipa când citea. Și la câtă lume se agita și fugea prin spatele lui dovedește nu numai ca nu percepe vizual ce se întâmplă în jurul lui, dar nici nu aude.

  4. asta e in stare sa gaseasca gust de ciocolata si in excrementele de caini , pisici si mai ales werneri. sunt curios cat de jos poate ajunge . pana acum nu a dezamagit : a lins si inghitit tot , pana la ultima picatura . poate-l promoveaza dinca .. nu are varsta , dar serviciile..sunt impecabile .

  5. Cred că s-a temut să nu cumva să pronunțe celebra frază de discurs prezidențial, cea cu „alooo,…alooo…așezați-vă liniștiți la locurili voastre…” PS: Oricum, o atitudine deloc surprinzătoare și care îi e specifică !

  6. Papagalul asta vopsit pe langa ca e prost mai e si mincinos cat China !!Pai clar n-avea cum sa reactioneze,pentru ca ”doamna cu parul scurt”,aia care-l plimba de mana peste tot,nu i-a spus cum sa reactioneze intr-o astfel de situatie !!Ca sa vedeti cat e de destept acest ficus !!

  7. Klaus nu are ca majoritatea populatiei acel spirit de umanitate si empatie! Vedeti in jur cati se ofera sa va ofere un loc in autobuz sau va duca o sacosa grea 4-5m pana la o intrare de bloc sau sa va astepte sa la lift ca vecini. Totul tine de educatie, si noi nu o avem inca.Si toti politicienii sunt asa.

  8. Trebuie anchetati si pedepsiti ozerieni comunisti care facand parrte din acest guvern d eimpostori, stateau cu fata la acel eveniment nefericit. Astia sunt adevaratii vinovati. Si trebuie aspru pedepsiti cu inchisoare pe viata.

  9. Reprezentantii guvernului incepand cu Les nu au ca mioritici acel spirit de intrajutorare,umanitate si empatie. Ei sunt doar niste hotii si mafioti.

  10. Bai MANDOLINA plimba MAIMUTA , ca est PROST rau de tot.NEONAZISTUL vostru sustinut la prezidentiale,citea acel zis „discurs”,cu fata catre GARDA DE ONOARE SI DRAPELUL DE LUPTA,nu cu spatele.Iar daca a stat invers a fost sfatuit prost de consilierii lui.Dar de unde atata umanitate la acest IMPOSTOR.Ce atitudine a luat in cazul fetitei luata cu forta de acea familie din AMERICA.El juca GOLF.

  11. Ma intreb cum ar fi procedat Gheorghe Dinca intr-o situatie similara…

  12. Vă referiți la d-na col. Delia fără de care man – ul nu merge nici la umblatoare?

  13. Ce am inteles din articol e ca pentru acest imbecil ceafa se afla cam in zona urechii drepte ! Cred ca mai mari sanse ca marinarul lesinat sa fie observat ar fi fost cu Basila, „incrucisatorul national”, cu privirea sa oabla de tipul „un ochi la slanina, altul la faina” ! Acuma, eu inteleg ca „presedintele” (ha ha ! gluma anului !) Iohannis nu priveste precum cameleonii, dar nici macar zgomotul interventiei altor persoane si agitatia la numai citiva metri de el nu i-au atras atentia ? Aha … am inteles, probabil ca sluga Orban va sari sa-si apere stapinul, zicindu-ne ca e „putin cam tare de ureche” ! … Lasa ba Orban, ca multa lume in tara asta spera ca in curind si aceasta marioneta sa citeasca (di)scursuri, la Rahova, „marinarilor” cu tricouri cu dungi ! Dungi pe verticala.

  14. „Au trebuit sa lesine soldati ca eu sa-mi termin fara probleme discursul !” Sint doar curios daca, peste citeva zile, pe peronul Casei Albe, o sa lesine (probabil la auzul gogomaniilor sosite din Romania !) vreun GI Joe !?! Ce o sa faca, o sa sara sa-i puna paltonul sub cap ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.