Oricine poate să judece orice

Un cititor cotidianul.ro care semnează Să vedem partea frumoasă! comentează articolul Fatal conflict de interese la CCR

Eu salut decizia CCR și sunt de părere că precedentul judiciar este unul nemaipomenit în orice sistem de drept! Geniile dreptului de la CCR, printre care unul cu media 5 la drept penal la o obscură fabrică de diplome trase la xerox și cu soție securistă, tocmai ce au revoluționat secole întregi de drept! Ce dracu mai pierdem vremea cu noțiuni abstracte, precum procedura echitabilă sau imparțialitatea judecătorului?! La CCR specialii specialilor tocmai ce au revoluționat justiția și noi discutăm despre incompatibilități sau conflicte de interese?!

Dacă maieștrii dreptrului de la CCR au stabilit precedentul judiciar de legalitate a judecății unor privilegii personale, chiar de către beneficiarii acestor privilegii, noi trebuie să vedem partea frumoasă a acestei revoluții în sistemul judiciar! De exemplu, eu aș vrea să îmi dau în judecată angajatorul și să îl oblige instanța să îmi mărească de zece ori salariul, pentru că și eu vreau să trăiesc bine, dacă nu foarte bine. Și cine poate fi mai în măsură să judece această speță dacă nu eu? Că doar eu știu foarte bine ce nevoi am!

Sunt la modă dosarele cu retrocedări. Poate găsesc niște acte prăfuite printr-un beci vechi și descopăr că sunt rudă cu Ludovic al XIV-lea și trebuie să mi se restituie Palatul de la Versailles. Sau Palatul de Iarnă de la Sankt Petersburg – acolo sigur nu sunt prea mulți moștenitori! Și ca să nu mai încărcăm inutil instanțele de judecată și așa supraaglomerate, mă ofer să judec eu speța! Sigur se va afla adevărul și se va face dreptate! În loc să privim optimist către noile orizonturi judiciare apărute ca urmare a acestui precedent, noi ne smiorcăim și ne lamentăm ca niște pierzători ai istoriei.

După așa precedent judiciar, oricine poate să judece orice!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 12
Author

6 Comentarii

  1. ” După așa precedent judiciar, oricine poate să judece orice! ”

    -se numeste ” auto-aparare „,
    oricare are dreptul.

  2. cand presa tace sau spune neadevaruri( trunchiaza) , cand poporul tace si parlamentul tace despre competenta CCR, asta este. Noroc ca UE a spus ca nu trebuie sa tinem cont de deciziile CCR ( dosar UDREA), sau ati uitat ca putem sa nu tinem cont de deciziile CCR, la fel ati uitat ca legile care trec in parlament cu 67 % sunt valide chiar daca se constata ca nu sunt constitutionale considerandu-se ca sunt amendamente la Constitutie. Meserie te halesc ar zice un mester.

  3. EU nu stiu cine mai poate elibera tara de sub jugul specialilor, al bugetarilor de lux . S-au instaurat ca suinele din Ferma Animalelor

  4. Aceasta Bulibasie Semiprezidentiala instaurata de Lucefarul Bolsevic iliescu ar trebui abrogata si tara reorganizata pe principii democratice Europene. Bulbucarasul Brucan i-a prevestit 20 de ani după Razmerita Artiștocratiei Bolsevicoase din Romania.Este timpul sa cerem Revizuirea Constituției ticluite de Tătucul Iorgovan pentru Luceafaru iliescu. Oricum contextul vietii sociale si politice sunt altele in acest moment decat cele dupa Razmerita comunistilor din 89.

  5. CCR-in conflict de interese.Parlament ca și beneficiar,nu vrea sa abroge Legile speciale date tot de ei.

  6. Felicitări din toată inima celui care a realizat un astfel de comentariu, de o logică impecabilă. E vremea ca toți, mici și mari, tineri și bătrâni, bogați și săraci să ne judecăm singuri spețele și să ne facem astfel dreptate. Am putea da și niște sentințe drastice celor care ne-au creat prejudicii. Ar fi partea cea mai minunată a speței.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.