Pachet cu otravă primit de Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a fost vizat de o tentativă de omor, după ce un pachet care conţinea o otravă mortală i-a fost trimis prin poştă.

Un pachet care conţinea ricină, o otravă foarte periculoasă, a fost trimis la Casa Albă, dar a fost interceptat de forţele de ordine la începutul acestei săptămâni, scrie CNN.

FBI şi Serviciul Secret investighează incidentul şi au două teste pe substanţa din pachet, confirmând că acesta conţinea ricină.
Pachetele şi corespondenţa pentru Casa Albă sunt verificate într-o unitate din afara sediului.

Nu este prima dată când Trump este ţinta unui atac cu ricină.

Scrisori care conţin ingrediente de ricină au mai fost trimise preşedintelui şi unor şefi ai Pentagonului în 2018.

Acele scrisori au fost, de asemenea, interceptate şi un bărbat din Utah, William Clyde Allen III, a fost acuzat că le-a trimis.
Actriţa Shannon Guess Richardson a fost condamnată în 2014 pentru că a trimis scrisori care conţin ricină preşedintelui Barack Obama şi primarului din New York, Michael Bloomberg.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

4 Comentarii

  1. Cand :
    SUA ucide un general al unei armate cu care nu este in razboi,si il ucide pe teritoriu strain,impotriva oricarui drept si tratat internatiomnal
    Arabia Saudita ucide si face bucati un ziarist saudit atras in cursa in Turcia
    -Rusia otraveste un opozant al lui Putin
    Ce sa mai speri?Decat ca vechile obiceiuri medievale ,cu asasini si otravitori au reaparut
    De altfel Istoria recenta ,incepand cu programul MK-Ultra al SUA, arata ca tarile si oamenii de stat sunt vizati de tot felul de amenintati
    Evreul american Sidney Gottlieb seful programului MKUltra a jucat, de asemenea, un rol în încercarea CIA de a-l asasina pe premierul Patrice Lumumba din Congo; personal a dus o fiolă de otravă în Congo, cu planuri să o așeze pe periuța de dinți Lumumba în vara anului 1960. El a transportat aceste „materiale biologice toxice” la Larry Devlin, șeful stației CIA din Congo și, deși Devlin a refuzat misiunea, si o lovitură de stat militară condusa de Mobutu a răsturnat guvernul si Belgia l-a ucis pe Lumumba. Gottlieb a intentionat , de asemenea, ca batista generalului irakian Abdul Karim Qassim să fie contaminată cu botulină si a incercat,fara succes otravirea lui Fidel Castro,in repetate randuri.
    Asta e lumea in care traim!

  2. Mai cunoastem si noi, in romania e puzderie de asemenea crizati mincinosi care se dau victime fara baza reala!

  3. sa nu uitam ca pompierii din nyc au declarat in 24 iulie 2019 ca israelul si aliati americani au aruncat in aer turnurile din nyc in care au murit 3000 de americani….nu e exclus ca trump sa fi apelat la …aliatii. jidani sa-l ajute cu …chestii jidanesti….

  4. Americanii au ramas la otravuri antice, ricina, trebuiau sa ia exemplu de la rusi cu Novichock, care chiar daca nu omoara, starneste scandaluri, oprobii si sanctiuni. Sa nu uitam ca Rusia si-a revenit industrial si agrar datorita sanctiunilor.
    Ar trebui ca si SUA sa incerce niste sanctiuni, poate isi mai revine; o fi prea tarziu?
    Nu gasesc ei niste Novichock?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.