Papa Francisc: Avem nevoie de un vaccin pentru suflet

Papa Francisc a transmis în mesajul său de Anul Nou, că 2021 „va fi un an bun”, dacă oamenii vor avea grijă unii de alţii şi a subliniat că, pe lângă un vaccin împotriva noului coronavirus, omenirea are nevoie de „un vaccin pentru suflet”

„Nu contează câte persoane cunoaştem, dacă nu ne putem îngriji de ele. Anul acesta, în timp ce aşteptăm o recuperare şi noi tratamente, să nu uităm de grija faţă de ceilalţi. Pentru că, pe lângă un vaccin pentru corp, avem nevoie de un vaccin pentru suflet, care înseamnă grija faţă de ceilalţi. Va fi un an bun dacă ne îngrijim unii de alţii, aşa cum Fecioara Maria are grijă de noi”, a spus Papa.

Afirmațiile Papei Francisc au fost citite în omilia oficiată de cardinalul Pietro Parolin, în cadrul liturghiei de Anul Nou dedicată Fecioarei Maria, care este celebrată în fiecare an de Vatican în ziua de 1 ianaurie.

Papa Francisc urma să oficieze această slujbă, precum şi cea de joi 31 decembrie, însă o criză de sciatică l-a împiedicat să participe la cele două liturghii.

Aşa cum a făcut şi în ajun, Papa Francisc a lăsat în scris omilia pentru a putea fi citită vineri de Anul Nou de cardinalul Parolin în faţa unui mic număr de participanţi şi de reprezentanţi ai mass-media, prezenţi în număr redus în Bazilica Sf. Petru pentru a evita contagierile cu noul coronavirus.

Această slujbă, ca şi restul liturghiilor oficiate în perioada sărbătorilor la Vatican, s-a desfăşurat în lipsa credincioşilor.

Biserica Catolică a făcut din ziua de Anul Nou o sărbătoare închinată sfintei Fecioare Maria, mamă preacurată, care la început s-a chemat Sărbătoarea Felicitării Maicii Domnului. Fecioara Maria l-a născut pe Iisus în ziua de Crăciun, iar creştinii au venit să o felicite pe Maria, cea născătoare de Dumnezeu, în prima zi a Anului Nou.

În anul 1968 papa Paul al VI-lea a declarat ziua de 1 ianuarie, Ziua Mondială a Păcii, în care creştinii să se roage pentru încetarea conflictelor între popoare.

„Astăzi, în prima zi a anului, urarea pe care v-o fac este aceea pe care însuşi Dumnezeu o pune pe buzele noastre. Domnul să vă binecuvânteze şi să vă păzească… El să-şi îndrepte faţa către voi, să vă dăruiască pacea”, le-a transmis papa credincioşilor din întreaga lume.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

15 Comentarii

  1. Cel mai bun vaccin pentru suflet, bre nea popa catolic, este comportamentul terorizant al guwernerului mieu plus Arafat.ro! Va linisteste pe toti pentru totdeauna!

  2. ciudat si curios ca unii care stau cu o multime de secrete sub cheie, din considerente de putere, vorbesc despre suflet. ar putea sa se vindece de minicuna si ipocrizie intii si apoi sa vorbeasca despre suflet!

  3. Ce tot faceți reclama papei? Aveți contract de publicitate cu el? Când papa este împotriva avorturilor este bine, este progresist, când sunt alții împotriva avorturilor este obscurantism, bigotism. De ce Cotidianul nu scrie despre pastoralele de Crăciun ale patriarhului Daniel și ale celorlalți aproape 50 de episcopi ortodocși ? Și ei vorbesc de filantropie, iubire de semeni, bine, in cuvinte mai simple, adaptate poporului roman nevoiaș. Eu nu sunt ortodox, nici catolic, dar iau atitudine împotriva manipulării acesteia cu papa din presa românească. Toți antireligios și ateii din presa, când a fost papa in vizita in România vorbeau in stil preoțesc, își împreuna mâinile in rugăciune, lăcrimau și suspinau de credeai ca i a lovit o iluminare divina. Papa este stat, absolutiști, dictator. Vaticanul este un stat independent, o dictatura teocratica, misogina și antidemocratica, unde femeile nu au drepturi, singura țara din Europa unde avorturile și divorțul sunt interzise, dar progresiștii din lume cad in genunchi in fata papei.p, care îl admira pe criminalul odios Fidel Castro. O manipulare fără seamăn.

  4. La noi la ortodocși în astăzi de ianuarie ziua întâia se sărbătorește “Tăierea împrejur cea după trup a domnului; Sfântul Vasile cel mare. (Anul nou. Tedeum)”
    Deci, sărbătorim această zi ca pe un praznic împărătesc.

  5. Papa Francisc vede ce se intampla cu aceasta lume in care trăim.Curentul neomsrxist care e destul de raspandit și care e împotriva credinței și a regulilor care există în societate nu duce la nimic bun.Vedem foarte clar la noi cum stau lucrurile unde avem un partid neomarxist la guvernare.In lupta pentru putere sunt vocali până la disperare,acuza de furt iar ei fura voturile cu rucsacul.Nimeni și nimic nu are valoare decât ei și ce fac ei.La nimic nu au soluții doar critici și atât.In această situație sa nu fim îngrijorați?Te îngrijorezi cand te gândești că viitorul nostru îl fac și ei.Nu mai departe te uiți la Iohannis ,este el sincer și transparent in ceea ce face ?Va răspund eu :NU.Daca ar fi am fi mai liniștiți.Barna sau Ciolos doua nulitati politice sunt neomarxisti ,au ei soluții?Aici cine are un răspuns?Soluția la aceste îngrijorări ar putea fi un vaccin pentru suflet?Papa este îngrijorat de haosul pe care îl creează neomarxismul și nu numai.Ar mai fi și problema imigranților .

  6. In strada cu totii sa ne facem viitorul pe care-l dorim. Ajunge cu constatatul si plinsul de pe margine. E vremea sa ne implicam ca sa facem schimbarile pe care le dorim. Toata acesta constructie monstruoasa cladita pe cultura crimei si a dipretului fata de viata trebuie distrusa din temelii. Daca vrem sa ne redobindim calitatea de oameni trebuie sa lasam deoparte confortul si sa actionam in favoarea vietii! Asta presupune sacrificiu. Noi, cei multi, sintem puterea!

  7. Duphe che pleacha el she schimbha multhe shi foarthe repedhe.
    Althul nu vha mai fi.

  8. Repet, ca poate or sa se destepte si aia mai grei de cap! Papa Francis este FIARA, „care era şi nu mai este – este al optulea împărat şi este dintre cei şapte şi merge spre pieire” (Apocalipsa 17, 11). Lui i se va incredinta „puterea şi stăpânirea” de catre cele 10 dinastii de bancheri situati la varful Piramidei de Putere Globala, pentru a face „război împotriva Mielului”. Acest razboi religios, care a si inceput, se suprapunane partial peste razboiul economic. In urma acestui razboi purtat impotriva lui Iisus Hristos si a Bisericii, Vaticanul se va prabusi. Jorge Mario Bergoglio va fi ultimul papa al „Desfranatei celei mari”.

  9. Cum să manjesti sufletul oamenilor cu un jalnic vaccin? daca asta le dorește papa oamenilor inseamna ca el însuși este deja mânjit sau ipocrit de-a binelea.Si nu își merita puterea cuvintelor.Sufletele se împușcă dar nu se vaccinează .

  10. Iisus este vaccinul pentru suflet. Macar atat ar fi trebuit sa stie acest papă.

  11. Radu Humor,humoroidule mic, nu pot câteva Molii postace să domine discuțiile de la toate articolele de ieri și azi.
    Te susțin în efortul de a izola și trimite în uitare postacii agresivi.
    Nu pot să remarc acuratețea alegerii lui Marius: e descrierea involuntară, dar limpede și clară
    Intuiția lui Eminescu a funcționat, a prins în câteva versuri calitățile celui mai vrednic port din câți a avut Țara.
    Să mulțumim lui Humor Oidul că ne-a deschis ochii.

    Fiți activi pe forum azi, să aveți pliciul pentru moliile postace la îndemână și aveți încredere în NOI(rene,Core,Arin,Arina,Ina,Radu Humoroidul,Marius,Marin,O Parere si multi altii
    Molii de ambe sexe vor posta in draci la toate articolele, îi lăsăm să-și facă de cap, ori suntem români cărora le pasă?
    Vedeți comentariile de la articolul genial al d-lor MARGA,Marian, Bomba Bombelor, Socoteala lui Spanu,etc., samd
    O să fim înjurați,sccuipati,pisati dar nu învinși de moliile insalubre.
    Să aveți postări insipide și sa faceti plici la cerere!
    La Multi Ani !

  12. Păi bre, papă,.Ce este de fapt biserica, ce este de fapt o religie, dacă nu hrană spirituală, un leac pentru suflet, un concurent al psihiatrului,. INSĂ, Insă doar cu condiția ca preotul, care reprezintă biserica, să fie pe calea cea bună, măcar in privința legilor dumnezeiești privind cele 10 porunci.. Devreme ce ești slugă la una sau alta curente politice. Ești toleratul și accepți compromisul pentru a exista,sau un trai de lux. Păi in acest caz nici un vaccin nu mai funcționează,.

  13. Ce „bulan” au catolicii cu asa papa progresist. Mi-e mila de polonezi.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.