Patru firme, contracte de sute de milioane cu statul

Patru companii deţinute de antreprenori români au câştigat contracte cu statul de peste 180 de milioane de lei pentru importul de măşti sanitare, mănuşi, combinezoane şi camere de izolare. Una dintre companiile câştigătoare îl are ca acţionar pe creatorul de modă Cătălin Botezatu, potrivit Ziarului Financiar, citat de Mediafax.

Conform sursei citate, Viggo Fashion – producător de costume pentru bărbaţi, Romwine & Coffee – firmă de comerţ cu alimente, NanoSystems MC – distribuitor de echipamente de cercetare şi Chronos Trade Medical – furnizor de echipamente medicale sunt cei patru câştigători ai crizei.

Cel mai mare contract l-a câştigat firma deţinută de creatorul de modă Cătălin Botezatu şi de asociatul lui, Ionuţ Marin.

Viggo Fashion International a semnat un contract cu statul în valoare de 88 de milioane de lei, ca să vireze 500.000 de combinezoane şi 1,75 milioane de viziere de protecţie.

Un contract consistent a prins şi Romwine&Coffee, o firmă obscură din Giurgiu, care se ocupă de comerţul cu alimente și care are sediul într-o casă de la țară.

Pentru suma de 56 de milioane de lei trebuie să livreze statului 1,75 milioane de măşti de protecţie. La un calcul simplu, Ziarul Financiar arată că o singură mască costă 32 de lei, adică 6,6 euro. Cam de cinci ori mai mult decât înainte de criză. Potrivit Recorder, proprietara firmei câștigătoare este o femeie din Călugăreni care a lucrat ca bucătăreasă, iar sediul companiei Romwine&Cofee este într-o încăpere a unei case simple de țară.

O altă companie beneficiară a contractelor cu statul în criza coronavirusului este NanoSystems MC, distribuitor de echipamente de cercetare în domeniul nanotehnologiei. Primeşte 29 de milioane de lei ca să furnizeze 82 de camere de izolare cu presiune negativă.

Şi Chronos Trade Medical, furnizor de echipamente medicale şi produse farmaceutice, trebuie să livreze 1,75 de milioane de mănuşi de protecţie. Pentru asta, statul îi va plăti 9,8 milioane de lei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

13 Comentarii

  1. Nici acum nu va linistiti si nu incetati cu „soparlele” impotriva antreprenorilor romani? Va deranjeaza faptul ca s-au atribuit contractele unor firme romanesti? Ar fi fost mai bine sa se atribuie unor straini si sa se scoata banii afara? Invidia distruge totul, mai bine dam foc la tara decat sa o duca bine niste romani!!

  2. Pare simplu, dar nu-i chiar așa.
    Tu firmuliță aduci marfa (1 milion de măști). O platesti la coreeni sau alt furnizor extern inainte de livrare, este condiția de livrare! Milioane de euro, trebuie să le ai tu. Apoi dai marfa la stat (care-ți verifica toate avizele si certificatele de calitate, dacă nu-s ok te lasă cu măști cu tot). Dar să zicem că-i ok și îți ia marfa statul. Când îți plătește? Credeți că mai repede de 6 luni? Sau, dat fiind situația de urgență, te poate amâna cu plata până la calendele grecești, când vor fi bani. Tu ca firmuliță ce poți face, dai statul in judecată?! Ce șanse ai? V-ați risca banii intr-o asemenea afacere?

  3. Pe cand articole cu cate contracte GRASE cu statul au luat strainii, in ce conditii si ce tepe ne-au tras. Pe cand articole despre cum cara multinationalele bani afara nefiscalizati. Pe cand articole cu firmele straine care se carteleaza pentru preturi mari. Pe cand articole despre cum toate reducerile de taxe si cresterile de salarii se duc in buzunarul hyper/super-marketurilor care ridica pretul de indata … Se pare ca turma de oi nu poate sa gandesca decat in termeni de capra vecinului, la stapani nici nu indraznesc sa-si ridice ochii.

  4. Contractele astea sunt tardive,altfel spus ți-a ars casa,apoi aduci apa……Astea trebuiau făcute prin Ianuarie.Dar cine sa le facă pentru o “ simpla răceala “

  5. Odata cu decretarea starii de urgenta se instituie un sigur comandament care exercita controlul asupra tuturor activitatilor
    ce tin de eliminarea-solutionarea cauzelor si efectelor care au impus starea de urgenta.
    UNDE-I BONITATEA CELOR CARE SI-AU ADJUDECAT LICITATIA ,CINE A VERIFICAT-O ?,CUM TU PRIM MINISTRU LASI IMPORTUL SAU ASIGURAREA CU MATERIALE MEDICALE IN CAZ DE PANDEMIE SI STARE DE URGENTA PE MANA UNUI TARABAGIU ??,CE-I IN MINTEA TA ORBANE ??. V-A LUAT DUMNEZEU MINTILE MAI INCONTIENTILOR ?.TARA PIERE SI VOI FACETI AFACERI ,FACETI AVERI ??

  6. @andreesanu. Ia spune hastagist ranchiunos, crezi ca iti ascunzi pizma sub cuvinte gen”bonitate”, pe care probabil ca nici nu le intelegi? De unde stii tu, sluga la multinationale, ca sunt firme de tarabagii? Sa faca averi strainii pe spatele romanilor, caci ei au bonitate? Om de nimic ce esti!

  7. Toate sunt firma „acoperite”!Materialele din contracte fie nu exista inca, fie provin din depozite de stat si private fiind dosite la inceputul crizei.Preturile sunt de 6-10 ori mai mari decat cele normale, si de 4-8 ori mai mari decat ce se gaseste acum pe piata internationala!

  8. Multi imbecili si multe jigodii mai are si tara asta ! „Colonizatul” este doar un exemplu ! I-auzi aici, cica „antreprenorii romani” !! Pentru cretinii astia orice securist borît care baga „la inaintare” o bucatareasa (!!!) ca mare „femeie de afaceri” sint „oameni de afaceri” ! Nu mai vorbesc de chiloţaru’ Botezatu, care se pare ca poate si el, clar, sa declare : „Acolo sus cineva ma iubeste” !

  9. Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate -ONAC, este instituția care a cumpărat măștile de la Romwine si tot ce se „contracteaza”de celelalte firme mentionate.Conform unei ordonanțe de urgență emisă de Guvernul Orban în ianuarie, achizițiile ONAC sunt monitorizate de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului de Interne.
    Asadar dnii.Vela,Arafat,Tataru,Orban L.sunt obligati sa iese sa informeze opini publica de legalitatea achiztiilor,bonitatea Romwine ce nu exista avand datorii la stat,infiintata la o gospodina de pe strada…Botezatu este un influencer in”moda”organizand pe diverse planuri afacerile mass media tabloida constand in „activitati”gen Ciobanu mort in accident,gen Bianca Dragusanu cu oameni tatuati,ceea ce vedem la Kanal D imensa umilire a generatiilor vandute si cumparate pt.expunerea imoralitatii etc.El este un pion a ceea ce se vrea a se face din tineret-dezmat,droguri,prostitutie si acum i se da rasplata impartita cu papusarii.Avem deci „4 masoni,4 securisri,4 MI-isti,4 „parlamentari”,4″guvernanti”4″doctori”,4 „procurori”,4″straini corporatisti inviizbili”,s.a.m.d”.@EGO…cautati media aservita acolo unde este,nu la cotidianul.

  10. Hai Mircius, lasa diversiunile securiste, poti face cel mult citiva boi sa puna botu’ si sa tremure de spaima la prostiile pe care le scrii ! E clar din postarile tale ca nu vrei decit sa justifici toate jafurile si sa ne scoti drept „eroi” si „cinstiti investitori” niste jeguri securiste care n-au terminat inca sa inventeze alte si alte modalitati de a jefui Romania. „Riscul” de care pomenesti pur si simplu NU EXISTA, toate aceste afaceri murdare se fac cu si sub acoperire si cu multiple complicitati intr-o retea mafiota.Nu se va pierde, sigur, nici macar un leu, din contra, se vor cistiga foarte multi.

  11. Doamne, multi sunt ratatii din tara asta, care in loc sa incerce sa faca si ei o afacere cat de mica, mor de grija celor care au reusit cu chiu cu vai sa faca ceva in viata asta. Cu asa „material uman” nu e de mirare ca suntem ultimii din Europa.

  12. Demn de precizat :
    Achiziția controversată a măștilor de la firma Romwine&Coffee din judetul Giurgiu a fost derulată de Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate (ONAC).
    Președinte ONAC este Cornelia Nagy, numită în octombrie 2018 de prim-ministrul Viorica Dăncilă. Decizia de numire a fost contrasemnată de secretarul general al Guvernului, Toni Greblă.
    Asta pentru toți spălații pe creier care au capul plin de prostiile lansate de Chirieac & A3 (un simpluț din ăsta chiar a postat mai sus)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.