Premieră: Piațeta Regina Maria, în capitala Tunisiei

Piațeta Regina Maria a României a fost inaugurată marți, în Tunis, capitala Tunisiei. Casa Regală a României anunță pe pagina sa de Facebook că inaugurarea reprezintă o premieră pentru întregul continent african. Inițiativa a aparținut Ambasadei României în Tunisia.

Inaugurarea oficială a „Piațetei Regina Maria a României”, situată în cartierul Cité Jardins din Tunis, a avut loc marți. La ceremonie au luat parte Souad Abderrahim, primarul capitalei Tunisiei, și Dan Stoenescu, ambasadorul României în Republica Tunisiană. De asemenea, au participat reprezentanți ai Corpului Diplomatic, membri ai comunității românești din Tunisia, studenți ai Lectoratului român din Tunis și foști studenți tunisieni care au studiat în România.

Evenimentul reprezintă o premieră, iar inițiativa a aparținut Ambasadei române.

„Decizia Consiliului Municipal al Primăriei Tunis cu privire la Piațeta Regina Maria a României datează din decembrie 2019. Inaugurarea acestui spațiu public reprezintă o premieră nu numai în Tunisia, ci și pe întregul continent Africa. Inițiativa de a avea la Tunis un spațiu cu numele Reginei Maria aparține Ambasadei României în Tunisia și a fost călduros susținută de autoritățile locale”, au anunțat reprezentanții Casei Regale a României.

Ambasadorul României în Republica Tunisiană a citit un mesaj din partea lui Bogdan Aurescu, ministru al Afacerilor Externe. Ceremonia de inaugurare a fost organizată în cadru restrâns din cauza pandemiei de Covid 19.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. Nu va vine sa plangeti de emotiune? Mureau daca botezau piateta „Nicolae Ceausescu”,cat ar fi costat?Si noi sa botezam Piata Matache Macelaru,Piata Ben Ali Macelaru,ce daca nu mai e presedinte..

  2. Ganditi,bre..Aeasta ,,initiativa,,a regimului iohahanist ,prin nea ambasadoru,e o chemare de realiere a ,,casei regale,,alaturi de ,,partidul mieu,, si ,,guwernul mieu,,pastorite de insusi nea Klausica,Geniul Carpatilor.Probabil plavanul si-a facut socoteala ca se poate folosi de relatiile ,,casei regale,,in interes politic personal,dand la schimb ceva mosii,imobiliare si paduri ,,retrocedate,,din pix de la ,,romanii miei,,/Ma rog,asa zisa ,,casa reagala,,n-a donat Romaniei macar o masca de ras,un singur pat de spital,un singur ventilator mecanic ..dar in schimb regimul iohahanist nu mai poate de grija lor si le cauta in coarne.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.