Plan de relaxare graduală a restricțiilor în Franța

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, intenţionează să relaxeze în mod gradual restricţiile antiepidemice în Franţa, pe 30 iunie urmând a fi anulată interdicţia de circulaţie pe timp de noapte.

Emmanuel Macron a prezentat planul de relaxare a restricţiilor într-un interviu acordat cotidianului Le Parisien şi unor publicaţii regionale.

„Trebuie să regăsim arta de a trăi în stil francez, rămânând prudenţi şi responsabili: modul de a fi împreună, cultura, sportul”, a afirmat Emmanuel Macron.

Preşedintele Franţei a anunţat că limitarea circulaţiei la cel mult zece kilometri în jurul domiciliului va fi anulată pe 3 mai.

Magazinele, teatrele, cinematografele, muzeele îşi vor putea relua activităţile pe 19 mai. Sălile de spectacol vor avea limite de 800 de persoane, iar evenimentele de divertisment desfăşurate în exterior vor avea limita de 1.000 de persoane, conform cotidianului Le Figaro.

Terasele restaurantelor şi cafenelele vor fi redeschise pe 19 mai, dar va exista limita de şase persoane la o masă, conform Agenţiei France-Presse.

Restaurantele cu activităţi în spaţii închise vor fi redeschise pe 9 iunie, cu permis medical, iar de atunci circulaţia va fi permisă până la ora 21.00 (faţă de 19.00, în prezent).

Pe 30 iunie, interdicţia de circulaţie pe timp de noapte ar urma să fie anulată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. Oauuu! Razvan Dumitrescu la A3 in seara asta, a dat un interviu cu un virusolog american, in legatura cu purtatul mastii valabil pentru orice traitor pe planeta: nu trebuia sa impuna masca si televiziunile au facut mai mult rau prin infricosare si teroare spre cetateni, mai bine era sa asigure partea sociala si sanatatea cetatenilor cu banetul cheltuit pe televiziuni si programe care apasau psihic cetatenii!
    De peste un an de zile, tot spun ca nu trebuia masca, nu medicamente, nu injectii, din cauza ca am trecut prin aceasta perioada decembrie 2018-februarie 2019 si abia in martie m-am tratat dar fara masca sau tratamente, doar dezinfectante orale si spray bucal! Vacarii nu stiu altceva in afara de lectia terorii si infricosarii conationalilor! Aici sunt toti clampaii: arafat, orban, tataru, citu, plavanul de lux, mare parte din medici, politia si jandarmeria, plus destui! Ei sunt vinovatii pentru toate decesele din Romania! Ce s-a facut cu banii din testarile fiecarui cetatean care a platit gras inainte de a pleca din tara si chiar infricosatii care s-au testat, plus cei care s-au testat din cauza locului de munca, toti din propriul buzunar? S-au topit prin buzunarele si conturile ascunse ale caposilor? Justitia diarme sau au si ei parandaratul lor?! Intreb si eu, doar nu e pacat!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.