PNL a contestat la CCR Regulamentul Camerei Deputaţilor

PNL a contestat la Curtea Constituţională Regulamentul Camerei Deputaţilor, în ceea ce priveşte delegarea de atribuţii. Aceasta după ce Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a cerut Curţii Constituţionale să constate un coflict între Parlament şi ÎCCJ.

”Punctul nostru de vedere este foarte clar – preşedintele Camerei Deputaţilor nu poate să delege atribuţii ale preşedintelui Camerei Deputaţilor prevăzute de Constituţie către vicepreşedinţi. Tocmai din acest motiv am solicitat CCR să amâne analiza conflictului juridic de natură constituţională provocat de Florin Iordache în numele inclupatului Liviu Nicolae Dragnea până la judecarea pe fond a solicitării noatre”, a declarat Ludovic Orban..

El a ţinut să le ”atragă atenţia” judecătorilor CCR că e extrem de importantă solicitarea liberalilor.

”Nu putem accepta ca un organism atât de important, cum e CCR, să se transforme într-o instituţie de amnistiere a lui Liviu Dragnea. E limpede pentru orice om cu scaun la cap că toate conflictele declanşate de Florin Iordache în numele lui Liviu Dragnea au ca scop să-l scape de pedeapsă pe Liviu Dragnea. Curtea Constituţională nu poate să devină o firmă de avocaţi ai lui Liviu Dragnea sau un organism de graţiere sau de amnistiere a lui Liviu Dragnea”, a adăugat Orban.

Florin Iordache a sesizat, la sfârşitul lunii martie, Curtea Constituţională asupra unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), pe Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sanctionarea faptelor de corupţie, pe tema completelor specializate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

5 Comentarii

  1. orbane, cu ce te au astia la mana? ceri, pe fata, incularea unuia sau altuia? si de ce sa te asculte, cei de la ccr pe tine, un fost, nu se stie pe viitor, penal???? crezi ca asa vei obtine guvernul? roata se intoarce si multi vom rade vazandu-te cum, poate, te vei tavali pe jos, incercand „sa-ti demonstrezi nevinovatia”. adu-ti aminte: atunci cand erai pe treptele dna, nici un psd-ist sau alde-ist, nu a cerut inculparea ta. da, e greu sa fii om, sa fii un adevarat lider. tu…o zdreanta

  2. Felicitari,Ludovic Orban! Constitutia spune ca nimeni nu este mai presus de lege, inclusiv ciordache. Daca dragnea si ciordache au incalcat regulamentul de functionare al Camerei Deputatilor si Constitutia prin delegari imaginare pentru a-l scapa pe primul de puscarie sa plateasca!

  3. Orban asta e mai tare decat Constitutia insasi, nu? Pai, daca el le dicteaza celor de la CCR ce sa faca si cand anume sa faca … Daca o tine tot asa, o sa duca penelul pe noi culmi, pe la 3-4%

  4. @eu: postacule, citeste articolele inainte sa il ataci pe Ludovic Orban caruia daddy vitamina nu-i ajunge nici la degetul mic de la picior! Orban nu cere inculparea nimanui, ci cere CCR sa se pronunte pe baza unui conflict constitutional, la fel cum a cerut si PSD in cazul Kovesi! Orban si-a dat demisia cand a fost trimis in instanta si Orban ca orice roman si barbat cu constiinta curata nu a avut nevoie de ciraci sa fie aparat pe „treptele DNA”! Pe Orban l-a aparat nevinovatia, pe Daddy il apara cefele late cum am vazut in inregistrari video!

  5. @mihnea: organ cere ca ccr sa amane judecarea spetei. adica, cei 5 muschetari sa continue judecarea facuta de cei trei pusi cu mana de tarcea. ca doar nu iti imaginezi ca cei 5 nu citesc si insusesc concluzii primilor 3. dar de tortionar, nu te exprimi?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.