CRIZA din energie: Ce face Guvernul

Din dispoziția Vioricăi Dăncilă, începând de azi, 17 ianuarie, Corpul de control al primului-ministru a declanșat un control la societatea Complexul Energetic Oltenia – S.A., anunță Guvernul. Obiectivele controlului constau în verificarea respectării prevederilor legale privind regulile de guvernanță corporativă, modului de stabilire și acordare a drepturilor de natură salarială pentru personalul societății Complexul Energetic Oltenia – S.A., respectarea normelor de sănătate și securitate în muncă la nivelul acestei entități, exploatarea resurselor minerale și constituirea stocurilor, realizarea programelor anuale de investiții și dezvoltare, a transmis Guvernul, într-un comunicat de presă.

Corpul de control al primului-ministru a mai efectuat acțiuni de control ce au vizat alte obiective: încheierea de către societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. a unui contract de transfer al activului Unității Miniere de Carieră Berbești către societatea Centrala Electrică de Termoficare Govora S.A. Râmnicu Vâlcea; preluarea de către societatea Electrocentrale Grup S.A. a datoriei societății Termoelectrica S.A. față de societatea Complex Energetic Oltenia S.A; respectarea de către societatea Complex Energetic Oltenia S.A.

De o săptămână de zile, minerii din carierele din Oltenia sunt în grevă, fiind nemulțumiți de salarii și de condițiile de muncă. Din lipsă de cărbune, CEO a început să închidă grupurile de producție, începând cu azi noapte, când a tras pe bară o unitate de la termocentrala de la Rovinari.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4572 Articole
Author

3 Comentarii

  1. In al 13-lea ceas, ca pana acum Viorica s-a luptat cu Johannis si cu abuzurile statului paralel!
    Paralela complet cu Tara, Viorica a uitat sa trimita la Strasbourg Reprezentanti ai Romaniei la dezbaterile la Raportul Terricabras despre drepturile fundamentale în UE, desi Romania asigura Presedintia Consliliului UE!!
    https://www.cotidianul.ro/cine-trage-chiulul/

    Rusine, analfabeta sluga de infractor!

    • Ascunzi cea mai grava problema, greva a fost organizata, stiindu-se ca nu existau stocuri si conducerile din Oltenia si Hunedoara n-au informat de pericolul de a opri din lipsa carbunelui. Un ministru si cu atat mai putin PM nu are cum sa cunosca daca CET-urile si-au adunat carbune, s-ar putea sa aflam ca minerii n-au avut de lucru vara pt. ca CET-urile nu au cumparat/depozitat carbune…greva pare avantajoasa pentru ”oamenii destepti din energie” ca sa-l citez pe fostul…politic oare ce partide si-ar freca mainile daca oamenii n-ar primi curent electric si caldura?

  2. Adica, NU au avut curajul sa mearga la discutii cu minerii la CE Oltenia nici Viorica si nici Minsitrul Energiei, asa cum au cerut Minerii satui de promisiunile celor cau care au negociat saptamana trecuta, fara Viorica si fara Misnitrul energiei!
    Ti-e frica, Viorico!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.