Procesul în dosarul lui Liviu Dragnea, suspendat. Se aşteaptă o decizie a judecătorilor

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au suspendat procesul lui Liviu Dragnea, după mai multe solicitări venite de la procurori şi avocaţi. Magistraţii urmează să anunţe dacă vor stabili un nou termen sau dacă vor da o sentinţă finală.
Avocatul lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a contestat maniera în care a fost constituit completul de 3 judecători de pe fond, când liderul PSD a fost condamnat la 3,5 ani de închisoare cu executare. Avocata a acuzat membrii Colegiului de conducere ÎCCJ de ”autoritate folosită cu exces de putere”.
„Am studiat site-ul ÎCCJ și am constatat că există elemnete care ne pun în dificultate în ceea ce privelște judecata. Invocăm o nulitate parțială a Colegiului din iunie 2017 prin care a fost stabilită componența completului de 3 și modificată ulterior componența. A fost înlocuit un judecător cu altul. Această hotărâre a Colegiului creează suspiciuni cu privire la legalitatea completului și includerea lui Epure în locul lui Dascăl. Citați Colegiul de conducere și Înalta Curte astfel încât ei să-și poată formula apărarea (…) Credem că există o autoritate care a fost folosită cu exces de putere, iar cele două hotarari ale Colegiului au fost date cu exces. Noi considerăm că articolul cu privire la specializarea completelor trebuia obligatoriu aplicat și acesta este al doilea motiv pentru care credem că deciziile Colegiului au fost nelegale”, a declarat Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea în fața judecătorilor.
Apărătorul lui Liviu Dragnea a invocat în proces și două excepții de neconstituționalitate.
„Invocăm o excepție pe articolul 421. Această dispoziție încalcă dreptul la apărare. Proba se obține în procesul penal așa cum știm, iar dacă legea spune că la apel se precizează că se administrează doar anumite probe restrictiv se încalcă dreptul la apărare. Când un text de lege limiteaza un mijloc de probă, iar la apel se spune că se administrează doar o singură categorie de probe este îngrădit dreptul la apărare”, a mai spus Flavia Teodosiu în fața instanței.
Cea de-a doua excepție vizează articolul de lege referitor la schimbarea încadrării. „Ridicăm excepția dupa ce Parchetul a solicitat cererea de schimbare a încadrării juridice. O cerere de schimbare în apel încalcă dreptul la apărare. Azi au renunțat, dar textul de lege a ridicat probleme constituționale”, a mai spus avocatul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

6 Comentarii

  1. Sustinatori ai PSD, ai lui Dragnea, se pare ca aveti ghinion. Daca Dragnea va fi condamnat, multi parlamentari PSD vor migra la PROROMANIA , iar PSD va fi istorie in 20 20, vorba Veoricai , stiti voi care. Asteptam si votul din 26 mai, care va separa apele politice.

  2. NU ÎL VICTIMIZATI,.PSD.VA LUA UN SCOR,DACA IL CONDAMNA,DAR NU ARE PE CE? ASTA ÎI DOSAR POLITIC,CE DRACU NU VRETI SA ÎNTELEGETI,ÎI DOSAR POLITIC.NU NE SUBESTIMATI MÃCAR INTELIGENTA.TREBUIE ACHITAT,DUPA VA VEDEA POPORU CE FACE CU IEL,.NU ÎL MAI VICTIMIZATI.CE DRACU.

  3. Chiar nu întelegeti? Mai romãnilor nu are cum sa fie condamnat,LIVACHE,ASTA AR ÎNSEMNA SA RIDICE CIUMA LA 40%,CE DRACU NU FITI ASA ROMÂNILOR CARE MAI AVETI,SCAUN LA CAP ,PARDON DISCERNAMÎNT.NU VA GÎNDITI CA DOSARUL ÃSTA ÎI POLITIC?NU VRETI SA ÎNTELEGETI?NU ARE CUM SA ÎL CONDAMNE.IESE CA DRACU.ASTA DACA NU VREA SECURISTI SA RIDICE CIUMA LA 40%,daca nu mai mult.Treaba lor dar asa va iesi.

  4. onorevole, daca Dragnea va fi inculpat, Romania o sa fie numai pe hirtie.

  5. Înca mai se judeca la dublu standard,vai de noi.halal justitie.Pardon asta înca îi justitia lu jovenu.Asa va avea si voturile,în viitor.

  6. Duminica 26 mai 2019 Partidul Social Democrat va obtine 47% din voturile valabil exprimate iar Referendumul va fi invalidat astfel ca destinele Romaniei si ale poporului roman de dupa Revolutia din Decembrie 1989 se vor implini si vom avea o guvernare social democrata consecutiva de minimum 8 ani. Hai la urne brav popor roman .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.