PSD are trei moțiuni simple pe țeavă

Social-democrații au decis să depună trei moțiuni simple: împotriva ministrului Sănătății, Victor Costache, a ministrului Muncii, Violeta Alexandru, și a „ministrului grindă, de la Dezvoltare”, Ion Ștefan, a declarat liderul deputaților PSD, Alfred Simonis.

Moțiunea de cenzură pregătită de PSD (Text)

În perioada următoare vom depune moțiuni simple, atât la Senat, cât și la Cameră, văm începe cu moțiuni împotriva ministrului Sănătății, Muncii și a ministrului grindă, de la Dezvoltare”, a spus Alfred Simonis.

Chestionat despre motivele care stau la baza acestor moțiuni simple, Simonis a zis că „există riscul practic a privatizării sistemului de Sănătate”.

Evident, la Ministerul Sănătății, acest ministru trebuie demis sau să își dea demisia, pentru că există riscul practic a privatizării sistemului de Sănătate și nu ne permitem ca într-o țară unde nu toți oamenii își permit un tratament în sistemul privat să existe un sistem care nu va avea fonduri suficiente pentru sistemul public și să se aloce din ce în ce mai mulți bani la sistemul privat, sistem care îl plătește pe ministrul Sănătății cu sume importante”, a argumentat el.

Moțiunea de cenzură, depusă dar necitită

Fostul minsitru al Sănătății Florian Bodog propune PNL-ului interzicerea oricărui tip de coplată pentru programele naționale de sănătate și suplimentarea bugetului, astfel liberalii vor demonstra că ordonanța aflată în dezbatere publică referitoare la spitalele private „nu e o altă afacere PNL”.

Ministerul Sănătății are în dezbatere publică o ordonanță prin care spitalele și clinicile private vor putea accesa oricând fonduri bugetare cuprinse în programele de sănătate. În prezent, acestea puteau implementa programe de sănătate doar dacă era depășită capacitatea furnizorilor publici

Totodată, mai mulți social-democrați s-au arătat nemulțumiți de afirmațiile ministrului Muncii, Violeta Alexandru, referitoare la vârsta de pensionare, considerând că aceasta îi etichetează pe români ca fiind „puturoși”.

Aritmetică politică înaintea moțiunii de cenzură

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

4 Comentarii

  1. Pentru mine este un mister cum ajung sa guverneze Romania pocitanii care in cel mai bun caz ar fi ingrijitori/ingrijitoare!
    Un ministru pus sa administreze un domeniu,in loc sa isi vada de treaba,sa doarma in minister,sa emita zilnic documentele reformei,sta pe Facebook cu panglicarii,fac turul televiziunilor cu meclele lor hidoase,cu vorbaria goala
    Nu mai suntem pe vremea PSD cand un ministru era evaluat dupa cat „comunica”,sau de cate ori bifa condica la Antena 3!
    Aia de la Invatamant nici la CAP nu era angajata inainte de 89,biata aia de la Munca nu stie ca gura bate fundul si a nascut o noua „Rarinca” liftiera,ala de la Sanatate trebuia sa stie ca profesia e una si ministerul alta si nu pot fi combinate,iar ala de la Dezvoltare e atat de ingramadit incat ma intreb daca Orban nu are obligatii mari-de la porc,cartofi si toate cele de Pasti si de Craciun de la asta,ca altfel numai de ministru nu era prostalaul;..

  2. Daca ministrii actuali ar apela la un purtator de cuvant ar avea de castigat. Cu exceptia a trei-patru ministri, pesedeul a pierdut masiv pe gargara celor care stateau zilnic drepti in fata lui Gadea dand din ei numai prostii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.