PSD îi răspunde lui Iohannis: „Se lasă mânat de rănchiuna şi obsesiile…”

Partidul Social Democrat îl acuză pe şeful statului Klaus Iohannis că prin atitudinea sa privind numirile de la Dezvoltare şi Transporturi blochează activitatea celor două ministere. „Iohannis se lasă mânat de ranchiuna şi obsesiile personale”, se arată în comunicatul de presă.

„Partidul Social Democrat condamnă decizia iresponsabilă a preşedintelui Iohannis de a bloca funcţionarea a două ministere cheie ale Guvernului României. Lipsit de orice argument politic, legal sau constituţional, Iohannis se lasă mânat de ranchiuna şi obsesiile personale, aducând prejudicii statului român pe care ar fi trebuit să-l reprezinte. Iohannis pur şi simplu blochează România, astfel încât Guvernul PSD+ALDE să nu facă investiţii în autostrăzi şi dezvoltare locală”, se arată în comunicatul partidului Social Democrat.
„Scandalurile şi conflictele create de Iohannis sunt cu atât mai iresponsabile în contextul Anului Centenar şi al apelurilor repetate din partea oficialilor europeni privind realizarea unui consens politic înainte ca România să preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Iohannis a manifestat astăzi un comportament lipsit de orice decenţă şi bun simţ faţă de doamna prim ministru, în ciuda mesajului de pace politică pe care aceasta i l-a adresat în cadrul şedinţei solemne organizată în Parlament cu ocazia Centenarului. Dincolo de funcţii, preşedintele Iohannis ar fi trebuit să dea dovadă de bună creştere şi politeţe faţă de o doamnă. În aceste condiţii, PSD va utiliza toate mijloacele legale şi constituţionale pentru a debloca situaţia creată de Iohannis şi pentru a-l determina pe acesta să respecte legile şi Constituţia României”, mai precizează sursa citată.

Şeful statului a anunţat vineri, după ce Guvernul a sesizat CCR pe un posibil conflict instituţional privind numirile de la Dezvoltare şi Transporturi, că va amâna luarea unei decizii până când Curtea se va pronunţa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

12 Comentarii

  1. Am fost convinsă că Băsescu reprezintă răul absolut , încornoratul de serviciu permanent la cârma statului român . M-am înșelat amarnic pentru că acest individ Iohannis îl întrece prin viclenie . Hiclean precum glăsuiau cronicarii vremurilor de altădată , sasul nedemn dovedește că este ANTIROMÂN . A pierdut orice șansă de a fi ales pentru al doilea mandat precum și partidele care-l susțin de către românii indeciși . ADIO VOTURI !

    • Iohannis nu e „hiclean” ,nu foloseste „hiclesuguri”,cred ca e naiv si nu are stofa de politician adevarat.
      Basescu e „raul absolut”!! In cei cca. 16 ani de guvernari FSN,PDSR,PSD am avut parte de „rau la superlativ”!

    • Daca Hohanis reprezinta raul in mintea ta, ma ingrozesc sa aflu cum arata binele in „mintea” pe care se presupune ca o ai…

  2. Atita timp cit cele doua ministere au pe fostii ministrii,nu exista nici-un blocaj ,decit doar in capul celor din PSD care inafara faptului ca sint frustati ,mai sint si mincinosui in tot ce incearca sa minta pe romani.
    Au cistigat aceasta guvernare in care s-au facut de rusine tot datorita minciunilor promise romanilor.Se lauda cu cresterea economica dar in tara nu se vede nimic ca se face la fel ca in alte tari unde atunci cind exista o crestere economica tara prospera si ea.
    Romanii la fel nu vad in portofelul lor aceasta crestere economica inafara doar de o zapaceala non stop cu aceste pensii si salarii care in fiecare zi altfel sint prezentate de guvern.
    Romanul ce aude astazi ,a doua zi aude in cu totul alta situatia salariilor si al pensiilor.
    Daca Olguta Vasilescu a fost atit de performanta ,care a fost motivul ca Dragnea sa o schimbe la alt minister ?
    O brambureala generala in aceasta guvernare unde Dragnea cauta sa invirta facaletul la fel ca in tingirea cu mamaliga miscind ministrii de colo colo ,aia pe care ia scos inainte sa-i aduca din nou ,cu alte cuvinte atunci au fost nepotriviti iar acum sint foarte buni.

  3. comunicatul parohial PSD „In ajunul Sfintelor Sarbatori un indemn pios la cinstirea Sfintilor Ministrii PSD, preaslavim pe Dumnezeu si, in acelasi timp, ne cinstim si pe noi. Caci nu se poate ca cineva sa fie un pios inchinator catre Sfinti si totusi sa fie un batjocoritor al vietii lui, pe care sa o necinsteasca cu tot felul de patimi. Dar nu numai viata lui si-o cinsteste printr-un chip maret si inflorit de viata stralucitoare cu tot felul de virtuti, dar ceva mai mult si viata intreaga omeneasca o cinsteste un inchinator catre Sfinti, caci prin aceasta ii arata care sunt chemarile de inaltare a neamului omenesc si prin ce mijloace eroice se poate inalta pana la sfintenie. Iata unde ne duce cinstirea pe care o facem Sfintilor din PSD : la cinstirea lui Dragnea si apoi si la a noastra,a PSD-ului”comunicatul e semnat de cuvioasa Vasilissa(in viata de mirean VV Dancila) a si de cuviosul Lentiodor( in viata de mirean Liviu Dragnea)

  4. Ce fel de ranchiuna? Adica daca cineva demonstreaza cu toata forta ca este proasta si rau intentionata (cazul Olguta Vasilescu), atunci presedintele trebuie sa o numeasca ministru, pentru ca altfel e considerat ranchiunos? E de noaptea mintii ce gandire anapoda pot avea aceste fapturi primitive care populeaza PSD!

  5. Atat vreme cat nu intelegem ce A DECLARAT, prin actiunea lui, CANDIDATUL JOHANIS, atunci cand candida la presedintiei si S-A PREZENTAT NUMAI LA O PARTE DIN TELEVIZIUNILE ROMANESTI CARE L-AU INVITAT LA DEZBATERI, vom continua sa ne racim gura de pomana. Johanis are ca OBIECTIV-SPARGEREA ROMANIEI.

  6. Cand am citit titlul credeam ca era genul ala de predictie astrologica „Scorpionul are ranchiuna la drum de seara, Mercur intra in Luna Neagra cu ascendentul in Gemeni”. Ce sa zic… nivelul de inteligenta al celui mai mare partid din Romania este absolut fabulos. Cel mai mare partid al Romaniei da comunicate oficiale in care ii face caracterizarea astrologico-psiho-behaviorala si morala Presedintelui… S-a ajuns la un nivel de emisiunea „Acces Direct”.

  7. Iohannis n-are bunul simţ românesc de care vorbea dl. Junker.
    Ca primul cetăţean al României se presupune că ar trebui să-l aibă.

    • Bunul simt nu inseamna sa numesti ministru o idioata care a dovedit cu prisosinta ca este idioata. Daca era buna ca ministru nu o schimbau ai ei din functie. Presedintele trebuie sa protejeze tara, nu sensibilitatile unor mahalagioaice rele de gura.

  8. Mai omule , de la 12:46 , dar un idiot dovedit cu prisosinta ca este idiot , merge ? S-a parea , ca da !

    • Adica tu ce vrei, sa preiei tu functia de ministru al transporturilor pentru motivele pe care le-ai enuntat, pentru ca esti idiot patentat si nu idioata patentata? Sa vii cu brevetul de idiot.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.