PSD a luat foc: Parchetul să se autosesizeze!

PSD transmite miercuri că e obligatoriu ca Parchetul General să se autosesizeze după neregulile constatate de Curtea de Conturi vizând perioada stării de urgență.

În opinia PSD, „Guvernul PNL a devalizat bugetul României”.

„Românii cu pandemia, Guvernul PNL cu hoția!

În timp ce românii erau ținuți în case, Guvernul PNL a devalizat bugetul României! O spune clar ”Raportul Curții de Conturi privind cheltuielile Guvernului în starea de urgență”, care dezvăluie nu doar amploarea jafului liberal, dar – ceea ce este și mai grav – demonstrează cu cifre faptul că Guvernul liberal a sabotat cu bună-știință sănătatea românilor!

Este obligatorie autosesizarea Parchetului în urma infracțiunilor constatate de Curtea de Conturi:
-Prejudiciu de aproape 700 de milioane lei
-825 de cazuri de abateri, nereguli, erori și ilegalități
-Achiziția măștilor de protecție la prețuri de 100 de ori mai mari
-Achiziții de combinezoane și alte materiale sanitare la prețuri de până la 10 ori mai mari
– Subfinanțarea testării – doar 8 aparate PCR achiziționate din cele 32 pentru care au fost alocați banii în bugetul aferent perioadei 01.01. – 15.05.2020
– Punerea în pericol a vieții cetățenilor prin subfinanțarea secțiilor ATI
– Expunerea iresponsabilă a personalului medical din prima linie la îmbolnăviri, prin achiziții repetate de echipamente de protecție neconforme
– Alocarea cu întârziere și în mod deficitar a fondurilor pentru sprijinirea populației
– Plăți în avans de milioane de euro pentru ventilatoare care nu au fost livrate nici până în acest moment
-Plăți ilegale a costurilor de transport, livrare și manipulare a produselor contractate, deși acestea erau în sarcina furnizorului
– Achiziţii făcute prin contracte atribuite netransparent
– Salarii babane și sporuri acordate prin încălcarea legii
– Neplata la timp a şomajului tehnic (la finalul stării de urgență 21% din solicitări erau neachitate)
– Neplata la timp a indemnizației aferente părinților (la finalul stării de urgență 31% din cereri erau neachitate)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Ioana Radu 8501 Articole
Author

17 Comentarii

  1. Ba voi chiar ma credeti timpit sa las atita Banet pe mina Secaturii de Orban si a Banditilor Basisti ?!?
    Banii sint numarati si impachetati frumos aici in lazile din Bunkerul de la Cotroceni. Nu vreau sa traiesc din Pensie Speciala ca Fraierii din Perimetrul Mioritic.
    In 2024 vind tot si Caramba. Miami scrie pe Mine !

  2. pentru jegurile de porcurori, rapoartele curtii de conturi functioneaza numai in alte cazuri, peneliciumatii fiind imuni…

  3. „Este obligatorie autosesizarea Parchetului în urma infracțiunilor constatate de Curtea de Conturi:
    -Prejudiciu de aproape 700 de milioane lei”
    Pai vedeti ca d-ul Citu are dreptate cand spune ca nu sunt bani ptr copii si pensionari ? Nu ajunge si ptr noi si ptr ceilalti cetateni romani (o parte a lor).

  4. Jigodiile de la DNA -ul statului paralel se fac ca nu vad nu aud.Daca era guvernul PSD -ALDE ,Erau demult cu cătușe si defilati prin fata lui Ceausescu si Dide!!!!

  5. Nu mai puneti bai titluri din astea.
    Auzi a luat pezdoneul foc. Era sa deschid sampania.
    Hai la procuratura repejor. Sau aflam de ce nu am avut in stocuri materialele si am dat de 10 ori mai multi bani pe ele.
    Oricum o dati tot la mizeria din trecut ajungeti bai baieti.

  6. Falși, incompetenți, proști, hoți, agramați. Aceste atribute stau în dreptul peneleprelor. Dancilă și alți membri PSD sunt briliante pe lângă înapoiatul Iohannis, fățarnicul Orban, incompetentul Cîțu sau agramata Anisie.

  7. ,,Nu mai puneti ba titluri de astea”ca lepra galbena se sperie tare cand aude ca vreti sa i dati la o parte de la borcanul cu miere Nu inteleg cum mai sunt indivizi care inca nu s au lamurit ce i cu PNLEPRA Nu inteleg cum mai sunt indivizi care semneaza pentru PETROV mafiotul sef al romaniei!

  8. Vella a transformat politia romana in politia ucrainiana vopsind masinile de politie cu steagul ucrainei. O fi Vela slovac din Arad…dar chiar asa pe fata sa devenim tara ocupata de rusi.

  9. Prea curvitiistau in jilturi si asteapta momentul declansarii turnatoriilor politic sa intre si ei in actiune dar doar cand e vorba de psd sau cativa care nu au pupat tot ce li se aruncase!

  10. O să spun ceea ce am spus de fiecare dată când s-au făcut dezvăluiri despre acțiuni cu iz penal „de dreapta” : NICI UN PROCUROR NU SE VA ATINGE DE OAMENII PREȘEDINTELUI. „Cutuma” asta vine de la Petrov cetire: „D-le procuror-șef, nu uitați că eu v-am numit în funcție!” iar Iohanis a preluat-o impreună cu tot aparatul deep-state si a perfecționat-o. Așa că, vorba unui co-cetitor de mai sus, „Tovarăsi, stați liniștiți la locurili voastre!”. De băieții galbeni si de susținătorii lor descreierați-protestatari de profesie, ONG-isti, #rezistenți etc. care bruschează demnitari pe stradă sau aruncă cu vopsea pe clădirea ministerului, nu se atinge nimeni! Am zis!

  11. „Deoarece s-a dovedit ca, in Romania TRANZITIA e fara de SFARSIT si merge intr-o directie necunoscuta , iar DEPOLITIZAREA functiei publice este un obiectiv fundamental, vital,(imposibil de realzat) pentru a face loc performantei politicilor publice si reformei in administratia statului, in vederea gestionarii riguroase a banului public si utilizarii cat mai eficiente a resurselor bugetare si nu numai este necesar ca, la nivel CENTRAL sa se infiinteze un colectiv de lucru format din experti integri denumit “BIROUL NATIONAL pentru STUDIU BUGETAR” asemanator cu cel ce activeaza de cand a fost criza in Marea Britanie (infiintat pe timpul fostului premier Margaret Thatcher) care sa rationalizeze si sa optimizeze cheltuielile bugetare inclusiv organigramele, statele de functii, supradimensionate din toate structurile statului si sa valorifice la maximum posibil resursele disponibile ale statului.
    Acest colectiv de lucru APOLITIC trebuie sa aiba doar obiective , scopuri social-economice si sa cuprinda, elite, specialisti (auditori) din toate domeniile de functionare ale statului si din sectorul privat (fara pretentii de plata) cu experienta si realizari dovedite, buna credinta, onoare, caracter , demnitate, putere de creatie si inovare, care sa manifeste multa fermitate si omenie in actiunile lor.”I Puscasu

  12. In idea ca se vor intoarce la guvernare,psd isi pregateste discul zgariat cu greaua mostenire. Ei stiu ca nu pot sa-si tina promisiunile . Pe ei ii intereseaza sa-si dea lor nu la altii. Curtea de conturi in frunte cu Badalau ar trebui sa dea timpul inapoi cu 7-8 ani sa vada acolo furaciuni psdiste.

  13. Si ce daca se sesizeaza? Sunt petarde fasaite aruncate de securistii Ciolacului. Stiu prea bine ca urmasii numiti de Johanis ai lui mosh Gusti si ai Sufrageristei doar vor mima ca lucreaza in cazul derbedeilor portocalii de la guvernare.

  14. Fraiere, nu sunt oamenii presedintelui. Si ei si presedintele (cum il numesti tu apreciativ) sunt oamenii securitatii.

  15. Nefiind vorba de un guvern PSD sau ,,baroni” PSD, Parchetul nu se va baga nici sa-i pici cu ceara, indiferent ce hotzii s-ar fi comis.
    Este logica o asemenea atitudine ptr ca mai grav este un prejudiciu de 35 000 E comis de Dragnea si achitat integral de Bombonica, decat sutele de milioane de E ciordite de guvernul Orban si care nu vor mai fi recuperate niciodata……[Leo]

  16. Cine nu sare ia condamnare….si astia sar de toti dracii!!!!!!!!!!!!!!!!

  17. Nu guwernul e buba..Daca Ciolacu si psd-ul nu il suspenda pe nea Klausica ,seful de drept al pnl-ului,nea Lucovici e doar un martofoi luat din bodega si pus in geam,va ajunge langa Dragnea si partidul va pierde din putere din cauza traseistilor.Cade capul rautatilor,cade si guwernul.Alta solutie nu este.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.