Raed Arafat: Peste tot suntem hoți!

Scretarul de stat Raed Arafat a acuzat joi seară, la Antena 3, că se continuă campania de denigrare a lui și a colegilor săi.

”În momentul în care prindeți că doctorul Arafat a luat un leu sau a dat cuiva un leu, deși este o chestie de corupție, nicio problemă. Eu vă cumpăr glonțul, faceți ce vreți cu mine. Eu nu am făcut așa ceva în viața mea și nu am să fac! Am încredere în oamenii cu care lucrez că nici ei nu pretează la așa ceva. Dacă undeva se găsește unul, se va scoate de acolo. Nu putem să mergem sub această teroare. Peste tot suntem hoți, suntem acuzați că suntem hoți.Oameni buni, lucrăm pentru țara asta și facem pentru țara asta ce este la limita stresului maxim.

Poate sunt probleme care trebuiau rezolvate de ani de zile și acum când rezolvăm și când ies rezultatele ne trezim că suntem făcuți hoți?

Cum își permite cineva să vină să acuze”, a zis Arafat, joi seară, la ”Sinteza zilei”.

În emisiune, acesta a făcut referire la un control al Curții de Conturi.

”De vreo două-trei zile, un jurnalist de la un alt post de televiziune s-a fixat cu știri bombastice. Și acum se desfășoară emisiunea de denigrare.

Eu am zis în ultima perioadă că nu am la ce să ies să vorbesc pentru că lucrăm să putem să controlăm această creștere.(…) Situația este destul de complexă. Era în desfășurare o emisiune care efectiv era de denigrare, fără absolut nicio limită, folosind aceste informații de la Curtea de Conturi”, a spus Arafat.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a explicat că acest control este la IGSU, care este în coordonarea DSU. ”Se știa de toate discuțiile, că și mie mi-a fost trimisă o listă de întrebări la care am răspuns. Eu m-am abținut să spun orice despre această situație oricât de aberantă ar fi ea până nu se termină discuția și concilierea și tot, dar dacă tot au dat informații noi putem să le explicăm foarte simplu, poate e mai ușor așa.

Populația s-ar putea să înțeleagă mai bine decât contabilii acest control”.

„Putea să fie după ce se termină situația, pentru că nimeni nu fugea nicăieri. Am mai spus asta, dar faptul că se vine cu lucruri care ne vor bloca și mai tare și va speria pe atâta lume e deja o problemă”.

S-au șocat contabilii

”Contabilii de la Curtea de Conturi au fost șocați de faptul că în magaziile IGSU sunt materiale. Ordonanța de Urgență 11 din 2020 privind stocurile de Urgență medicală spune în primul articol că stocurile se constituie pe rezervă materială.

Atenție! Eu am obligația să am rezerve, nu să cumpăr și să distribui și să am magaziile goale. Am explicat asta contabililor de la Curtea de Conturi, dar nu au înțeles!”

”În primă fază tot ce ne-a venit a fost instantaneu repartizat, pentru că oamenii nu aveau echipamente de protecție. Sunt emisiuni înregistrate, oamenii nu aveau echipamente de protecție, nu aveau ce le trebuie”.

Arafat explică de ce a folosit armata

”Se vorbea că am dat armata să aducă materialele firmelor de măști. Măștile despre care toată lumea vorbește că au fost neconforme au fost achiziționate de Unifarm. Eu l-am sunat pe domnul ministru și i-am spus și automat au fost retrase. Cei care încearcă să ne lovească încearcă să le lege una de cealaltă. Am folosit armata pentru că, în primul rând, legislația noastră prevede că Ministerul Apărării este o forță de sprijin pentru situațiile de urgență. Când avem nevoie de ei, ei trebuie să ne sprijine. Ei sunt parte din sistemul de intervenție.

În situația cu pandemia a fost una dintre cele mai mari crize de a găsi modalități de transport în regim de urgență a materialelor. Unele țări au impus reguli care interzic exporturile. Trebuia să ne ajungă materialele și să le rezolvăm în urgență(…)”.

Potrivit lui Raed Arafat, discuțiile au fost că România trebuie să ia banii înapoi de la o firmă din Coreea.

”Ei (cei de la IGSU -n.red.)au cerut bază legală. Pe ce să luăm bani de la ei(…). Coreea nu avea niciun interes să solicite avioane militare să ia marfă. Noi am decis, noi, România a decis”.

Nu trebuie să cereți toți banii, cereți o sumă

„De ce? Să arătăm ce deștepți suntem că am recuperat bani? Păi ajungem în instanță cu firma din Coreea și ne face praf în instanță și apoi fugim după cei care au făcut toate aceste chestii și îi punem să plătească toate costurile instanței. Nu se poate așa ceva! Am ajuns la o fază hilară și o să ne ducă în faza de non-combat, nimeni nu să mai facă nimic

Lumea trebuie să înțeleagă că lucrăm în spiritul legii, nu vrem să încălcăm legea. Nimeni nu vrea, dar când ești într-un război de acest gen trebuie să ne lași să luăm decizii. Dacă nu putem lua decizii nu vă mai trebuie oameni care se gândească(…). Dacă luăm decizii, vin niște contabil și ne spun că am făcut o crimă în țara asta. Îmi pare rău, o zic pentru că ce s-a întâmplat astăzi nu e ok deloc linșajul către persoanele care muncesc”, a mai spus Raed Arafat.

Ce are Curtea de Conturi cu Arafat

Potrivit publicației Libertatea, Curtea de Conturi îl întreabă pe Raed Afarat de ce a plătit 1,5 milioane de euro firmei coreene UPC LTD ca transport, deși o parte din combinezoane au fost aduse cu avioane MApN și NATO.

„Departamentul pentru Situații de Urgență a achiziționat, prin IGSU, un număr de 1,75 de milioane de combinezoane din Coreea de Sud, la preț total de 31 de milioane de euro. Transportul era în sarcina firmei coreene și era evaluat la 1,95 de milioane de euro. Când au controlat IGSU, inspectorii au descoperit că Raed Arafat ceruse ca avioane ale Armatei și aeronave NATO să facă o parte din aceste transporturi. Numai că au găsit și plăți mari de la IGSU către coreeni pentru transport, iar calculele nu ies, astfel încât au sesizat procurorii”, susțin jurnaliștii de la Libertatea.

Despre infectări

”Terapiile Intensive sunt pline la Bucureşti! Lumea crede că totul e perfect. Nu este!”, a spus Arafat, joi, la Antena 3.

”Oamenii trebuie să respecte regulile de distanțare și de protecție. Pentru tineri, impactul bolii este mic, ei pot fi infectați dar să nu aibă simptome și să transmită.

Un tânăr care nu mai poartă mască umblă peste tot, se întoarce acasă, îl pupă pe bunicul, stă cu mama, stă cu tata.

Este un vector de transmitere. Asta e problema pe care nu vor să o înțeleagă.

Boala nu s-a terminat, circulă printre noi
Nimeni nu e protejat, oricare dintre noi poate să o pățească. Știți cum e chestiunea cu cancerul pe care nimeni nu-l crede până nu are diagnosticul în față?

Și aici la fel! Spun că nu există virusul, nu cred în virus și totuși unii care nu au crezut s-au trezit intubați. Dar ei nu au crezut că virusul există.

A nega nu înseamnă că ești protejat”, a transmis Arafat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

29 de Comentarii

  1. Doamne, mare este gradina ta!
    Hotii se considera denigrati!
    Arafat, o javra cu o mie de fete!

  2. Acum se victimizează dar cu licitația anulată când nu a ieșit clientul lui arahat adică băiatu dåstept cum scoate cămașa pe mânecă? Sau cu șeful unifarm cel cu ochi albaștri numit așa de precipitat tot de arahat cum rămâne. Cel pus sub control judiciar pentru niște amărîți de șapte sute de mii euro.pintea a intrat direct in arest doar pentru zece mii euro iar omul lui arahat e bine mersi acasă.

  3. Alrahhat a afirmat la inceputul pandemiei ca boala va evolua dupa o curba gaus…care seamana cu o palarie ascutita. Uite ca e vorba de o evolutie cum sunt muntii Piatra Craiului adica o crestere exponenentiala apoi o coama descrescatoare cu varfuri si coborasuri. Deci Alrahhat nu se pricepe…da e pus sef de mafia politica sa zica la sfarsit : ARABU E DEVINA FURA CU CAMILA…SA PLECE IN DESERT…Noi PNL GLOBALISTII LUI SOROSH suntem curat murdari pe bot si falca de la Arad.

  4. DSU este o institutie care deruleaza afacerile ei, stiute si nestiute. In timp multe vor iesi la vedere. RArafat nu ramanea in Ro, dupa facultate daca nu pupa poalele Securitatii. Faptul ca a pus armata pe strazi si a scos tara dela CEDO pt. drepturile omului si nu a inchis granitele cand trebuia acum avem de tras. A facut multe greseli nu nu le va recunoaste nici daca ii taiem o mana ca la musulmani.

  5. Cum se numește un harap îmbrācat în doctor?
    Harap Alb!
    Minciunile Covrig19 nu mai sunt înghițite de nimeni!
    Adicā nu au fost spitalele pline cu Covrig19 în starea de urgențā, și sunt acum? Nu îi mai crede nici dreaqu!

  6. Daca dr. Arafat un secretar de stat este „centrul” atunci pt ce mai este necesar un ministru al sanatatii?

  7. Arafat este un criminal, nu un hot. Trebuie pusa problema corect. El tipa ca spune lumea ca e hot. Pai, nu hotia este problema lui, intradevar, ci faptul ca este criminal prin protocolul medical special impus tuturor spitalelor (semnat negru pe alb de el) in urma caruia au murit, cu zile, mii de oameni.

    Arafat incearca sa deturneze atentia de la adevarata problema ca poate doar-doar o scapa de puscaria pe viata. Nu, puiule, n-o sa scapi, iar crima nu se prescrie!

  8. Asa ,asa …a mai ramas Arafat de inchis si ati terminat cu ,,HOTII’Inchideti l si omorati l in inchisoare ca pe STAN MUSTEATA Adevaratii hoti sunt printre voi Unul corupt ,si falsificator ,care a pus ochii pe copiii nostri pe care vrea sa i educe in spiritul ideilor sale ,se afla in varful statului Mai aveti un betiv Sika ,,prieten ” cu UNIFARMUL si lista poate continua cu hotii adevarati

  9. ‘ Tupeu de … Romănia ‘, nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase ! Întrebări : 1 – la ce a servit armata cu tab-uri și armament în stradă; 2 – de ce sunt măști la vânzare dar nu și gratuite pentru persoanele defavorizate; 3 – care sunt motivele pentru care numărul testărilor este fluctuant și nu strict crescător; 4 – de ce raportările sunt eronate la ditamai GCS; 5 – de ce s-a trecut la raportarea la suta de mii locuitori și nu s-a menținut raportarea la milionul de locuitori ș.a.m.d ?

  10. Dupa atatia ani n-ati aflat ca dl doctor este SPECIALIST in MEDICINA de URGENTA. Orice informatie din alt domeniu este doar o COMUNICARE, nu e responsabilitate lui ce NIVEL PROFESIONAL AU VISUROLOGILOR, EPIDEMIOLOGILOR=de la SANIPID, igienistii, azi ”vedete” ale Medicinii. Ei au spus si din respect dr. Arafat a comunicat. A crezut tot ceea ce OMS a declarat si apoi a restras. Odata un medicament era bun azi NU. Acum altul este BUN pana, iar vor fi alte stiri. Atunci cand visurologii din toate tarile nu pot avea aceeasi abordare, cum vrei ca unul specializat in RESUSCITARE adica pacientul nu mai respira, nu-i mai bate inima si in loc sa-l declare mort ii fac manevre de revenire la viata, hemoragia o stabilizeaza pana la spital unde chirurgii daca sunt si pot continua procesul de salvare. Stie cum se manipuleaza o persoana cu anumite traumatisme pt a nu agrava leziunile, etc. Pana si chirurgia are mai multe specializari, renala, cardiovasculara, neurochirugie, etc. Acum il vreti specialist in virusulogie, iar daca maine apare o enterocolita generalizata il vreti si bacteriolog…nu vreti sa fie si moasa comunala?

  11. Arafat dixit: ” Eu m-am abținut să spun orice despre această situație….până nu se termină discuția și CONCILIEREA ?!?
    Măi să fie !

  12. Pamblicarul asta se prezinta periodic la raport in fata lui Gadea. Baietii lui domn Profesor l-au creat si lansat si-l resapeaza ori de cate ori o comite nasol. Intrebarile si raspunsurile sunt aranjate. Fomistul nu-si dezminte stilul personal prin care a promovat.

  13. TAB-ul este al armatei. Acum l-ati facut si Ministru de razboi? N-ar fi mai bine sa va intrebati de ce ministrul X a cerut altui ministru sa colaboreze desi nu era 1 decembrie? Chiar nu vedeti ca sunt mai multi ministri care s-au folosit de un secretar de stat ca sa scape de responsabilitate, obligandu-l sa apara ca si cum EL este GUVERNUL ROMANIEI. Perfect daca dr. ARAFAT echivaleaza cu un guvern cu N ministere atunci de ce nu-l numiti PM sau Ministru si il tineti ca secretar? Pt celelate intrebari 2. Nu este ministru de finante si nici al Muncii si Protectiei Sociale. 3. Nu este sef de laborator de analize si nici medic in teritoriu care prescrie si preleveaza probele pt analize. 4. GDS este format din mai multe persoane nu-i poti cere sa fie responsabil de activitatea altuia sau altora. 5. de ce nu intrebi politicul ce intentii de viitor are. Guvernul nu-i de uniune nationala este asumat de un partid. Deci NU TRANSFORMA un OM intr-un Guvern/partid, etc. Nu el este TOTUL, a fost pus sa scoata castenele din FOC si acum daca s-a ars va ramane cu semne/judecat de toti.

  14. Hoții și criminalii in halate albite cu banii sri ăștia sunt preferrrratii lui kuiemlaus. A fost testat la colectiv acum are expertiză de mânuțar in toată regula. Și pretențiile îs pe noua măsură,altfel zbura demult cum ne amenința deunăzi narcisistul racolat secretar de stat. Tătaru e mic copil pe lîngă escrocul Arahat. Auzi are glonț de la privat, hohoho,bietul de el ce milă mi s-făcut.

  15. „Peste tot suntem hoți !” … He he ! Asta-i chiar mai tare decit declaratia Prostanacului Geoana referitoare la securistii infiltrati in PSD, despre care spunea ca „nici noi nu mai stim citi sintem” !! Totusi, pentru munca si realizarile sale (ma abtin asupra anilor in care Arafat a fost „student palestinian in Romania” …) ii acord un „bonus” : ori mai are inca ceva lacune in stapinirea limbii romane (a dorit sa spuna „sunt” in loc de „suntem”) ori, referindu-se la gruparea de crima organizata in mijlocul careia se afla, a vrut sa spuna exact acest lucru, dar a uitat sa adauge „si netoti” !

  16. IGSU TREBUIE SA AIBA UN REGULAMENT DE ORGANIZARE SI FUNCTIONARE AVIZAT, APROBAT ,PARAFAT ,in acest document scrie ce faci cine, face cine raspunde , ROF-ul este lege nu-i tocmeala nici pentru angajatii IGSU si nici pentru Curtea de conturi !.Dle Dr Arafat nu incerca sa o scalzi ,ai sau n-ai respectat legea ?.Cine te-a numit in acel post a facut-o pe sistemul politic sau cel legal prin scoaterea postului la concurs ??,daca dadeai examen pentru acel post sigur picai !.Daca nu esti epidemiolog si nici virusolog ,n-ai nici o competenta!!, cum iti permiti sa dai lectii intr-o pandemie ??.Doar intr-o tara dezordonata ,haotica unul ca dta poate sa ajunga sef IGSU !!.

  17. Rolul televiziunilor Securitatii in afara propagandei bolsevice e sa-si promoveze agentii, respectiv sa le ofere posibilitatea sa-si justifice crimele si nu e numai cazul Ghitza-Tv si a3! Responsabilitatile multiagentului Ararat
    sunt complexe in implementarea virusului bolsevic chinez si a pandemiei in scopul paralizarii societatii romanesti
    si transformarea cominternistului sef, Kapo-ul din Deal, in autocrat pe model rasputinist…Pana a primit ordinul de
    iesire din conservare a actionat prudent, complacandu-se rolului de tinta a atacurilor duplicitare basiste care l-au
    transformat intr-un cult pentru unii si un dusman pentru adeptii tembeli ai Basoiului. Unii dintre acesti adepti au
    acumulat atata ura incat nu au realizat, prin iesirea din conservare Ararat s-a dovedit o sluga de elita a Securitatii
    baso-yoha-niste pe care prostacii o servesc pe forum contra firfirici, ei fiind simpli…poolifrici!
    Cineva a surprins intr-un comentariu esenta ratiunii aparitiei lui Ararat la Raspopit, incercarea de a „justifica” cat de cat crima scoaterii armatei in strada.Marsavia lui Ararat nu se reduce la mistificarea ratiunii scoaterii in strada
    asa-zis pentru asigurarea logisticii de „transport”,mult mai scarbavnica fiind invocarea legislatiei privind starea de urgenta care trecand peste faptul ca a fost decretata CRIMINAL,prevede prezenta armatei in strada doar lainregistrarea
    unor incidente grave de ordine publica si a unor catastrofe in desfasurare. Nerespectarea regulilor impuse de pandemie
    puteau fi rezolvate de Politie si Jandarmerie…

  18. Toti ticalosii securisti-semidocti in fruntea institutiilor statului roman!
    Trebuie bagati la puscarie urgent!

  19. caci nu esti altceva decat unul la patrat: odata ca esti palestinian si apoi ca ai indragit populaatia hungureasca unde te-ai educat. Deci, un ‘huo!’ sincer, om fara tara.

  20. Nu sânt permise postările prea frecvente !
    E foarte bine ; dar e insuficient !
    Ar trebui ceva în plus:
    Dacă 10 comentarii ,una după alta sânt critice ( aberant de critice ! ) atunci OPRIȚI avalanșa ,până când apar și alte opinii,diferite de primele !
    Democrația nu înseamnă dreptul unor ciumeți de a monopoliza discursul !

  21. Dr. Arafat este un om integru. Este un specialist, un organizator de care românu nu are..Să crezi că e la fel ca românu e mare greșeală.. Românu ar trebuie să fie bucuros că mai are astfel de oameni in țară, care vor și pot face ceva util.. Să fie acuzat de comportamente specific românești e o nedreptate, către unul care in viața lui nu a acceptat o cafea de la bolnavi, de mită românească,.. nici vorbă.. Greșeala lui a Dr. Arafat este că s-a vrut român, nu transilvan. Numele de român e prea spurcat, hulit in lume și o țară ca romania așișderea. Să mai vrei ceva de la român sau romania,.. e o greșealăă,. trebuie lăsați toții in plata lor de proști,, căci pier pe proprie limbă,..

  22. Problema e si Gadea care-l tot gazduieste pt. a jigni romanii si pt. a-i ucide pe cei care au fost refuzati in spitale LA ORDINUL LUI AlraHat. Gadeo, crestinule, te simti bine cu banii luati prin tradare, Iudo?

  23. pe maretul ursake il tot publicati, dar comentarii contra celor care lovesc in dusmani le taiati? Pai, e frumos, adminule?

  24. Arafat,de ce ati ținut spitalele cu sute de cadre medicale închise cu cite1-2 pacienți in timp ce bolnavii cronici nu au avut unde sa se trateze?Arafat,Colegiul medicilor spune ca din aceasta cauza ,au murit cu zile 12000 de romani.
    De ce ati instaurat panică si minciuna in societatea romaneasca,ati distrus sute de mii de locuri de munca ,ati distrus economia?Ati platit presa ca sa mintă si sa manipuleze populatia.Rusine ,televiziunilor de stiri care s-au comportat ca cersaătorii,nu mai dăm doi bani pe ele

  25. Asta si sunteti. Hoți si exterminatori ai populației. Deschideti idiotilor spitalele si policlinicile. Mor mai multi de boli netratate decat de covid.

  26. Urmare controlului Curtii de Conturi se dovedeste ca magaziile ISU au fos tpline de materiale ,nedritribuite la momemntul oportun desi medici si personal medical au cerut reclamat materiale,in spitale multi s-au imbolnavit etc.,situatia d eurgenta impunand absolut masura distribuirii lor,aprovizionarea.Cu un rar cinism indiivdul R Arafat sustine ca el nu avea rorlul sa cumpere si sa distribuie ci sa le tina in magazie!Implicit recunoaste infractiunea de raspandire a bolii,prin neluare a masurilor de a impiedica raspandirea bolii contagioase,a virusului,desi avea obligatia legala.Toata lumea stie ca a iesit si a declarat mincinos ca PSD nu a mai re-facut rezerva de 2 ani,impreuna cu clica penelista afirmand ca prin magazii bate vantul. De asemenea protocolul medical semnat si impus de el si ceilalti complici ,secret si ineficient ,despre care nimeni nu a stiut nimic-il acuza deoarece au avut aceleasi consecinte.Desi Coreea de Sud avea obligatia c/valorii transportului, R Arafat sa plateasca cei 1,5 mil.euro-nu Romania de decis,ci el.In cazul mortii lui Iovan,in cazul Colectiv ,a dovedit grave incalcari,neglijente .Este adevarat ca el a aparat serviciul de urgenta de stat impotriva acapararii de catre privati-adusi prin Costache Victor ,Horatiu Moldovan la sefia MS,fiind sustinut de simpatia romanilor, dar pe timpul crizei colectiv,coronavirus, a aratat lipsa de profesionalism.El trebuie sa rspunda pt.ce a facut sau nu a facut ,la fel ca si cei care sunt in ac.situatie.Chestia cu leul si glontul nu impresioneaza fata de vietile omenesti distruse,morti, si bolnavi dati afara din spitale,urmare ilegalitatilor.

  27. Gadea nu face nimic de capul sau. Are ordin sa-l aduca in platou pe doctorul in ambulante. Toate televiziunile de stiri sunt organizate ca unitati securiste.

  28. @ erwe
    N’am terminat cu hotii dar prioritari sunt criminalii, ca daca nu-i strangi pe criminali s-ar putea sa nu mai apuci sa alergi dupa hoti.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.