Este cert: Halep a stabilit un record

Victoria Simonei Halep în finala Wimbledon 2019 a stabilit și un record, certificat.

Colosul IBM, lider în analiza statistică a meciurilor de tenis şi partener tradiţional al marilor evenimente sportive la nivel global, anunţă că Simona Halep a stabilit un record absolut cu cele doar 3 greşeli neforţate comise în 56 de minute de joc cu Serena Williams (6-2, 6-2, cu câte două break-uri pe set şi o unică şansă de break oferită americancei, dar anulată cu promptitudine).

De când a început analiza detaliată a partidelor, nu a existat o evoluţie mai aproape de perfecţiune într-o finală feminină. Precedentul record îi aparţinea, culmea, unei învinse: în 2014, Eugenie Bouchard greşea neforţat doar de patru ori în partida cu Petra Kvitova, însă sportiva din Cehia se impunea cu 6-3, 6-0.

Recordul la masculin este din 1984, când la Wimbledon, John McEnroe comitea doar 4 greşeli neforţate în finala contra lui Jimmy Connors, scor 6-1, 6-1, 6-4.

În meciul cu Simona, Serena Williams a comis 26 de greşeli neforţate, față de 3 ale româncei. Americanca a avut în schimb mai multe lovituri câştigătoare – 17 – în vreme ce Simona a avut 13.

Tot în ce privește statistica, din punct de vedere al scorului (6-2, 6-2), Serena Williams a suferit în fața lui Halep cea mai drastică înfrângere într-o finală de acest nivel.  Serena a mai fost învinsă în finale de Grand Slam, dar își trecuse mai multe game-uri în propriul cont. În fața Simonei a obținut doar 4.

Simona Halep revine în România luni, la ora 17:00, pe aeroportul Henri Coandă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

2 Comentarii

  1. Cred ca record poate fi si timpul celor doua reprize 56 minute,nu am auzit de alt meci finalizat sub 56 minute.

  2. Soseste la ora 17:00,ziceti? La ora aia voi sta linistit in fata televizorului si voi urmari cu mare placere evolutia nerusinatilor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.