Relația dintre Orban și Putin provoacă îngrijorare

Relația dintre Orban și Putin  provoacă îngrijorare. Ambasadorii țărilor NATO în Ungaria  au vorbit despre legăturile întreținute de Ungaria cu Rusia  într-o discuție, joi, la Budapesta, în pofida războiului din Ucraina.

În marja Forumului internațional „O centură, un drum”, premierul  Viktor Orban s-a întâlnit marți, 17 octombrie, cu președintele Vladimir Putin. Un purtător de cuvânt al ambasadei SUA la Budapesta a declarat că acesta a fost subiectul principal, al întâlnirii, potrivit AFP.

Suedia, prezentă și ea în cadrul Forumului internațional „O centură, un drum”

„Suntem cu toţii îngrijoraţi că premierul ungar se întâlneşte cu preşedintele Putin, în timp ce Rusia duce un război de agresiune împotriva Ucrainei”, a spus ambasadorul american în Ungaria, David Pressman.

Un alt motiv de îngrijorare este faptul că „Ungaria a ales să coopereze” cu Kremlinul în acest mod, a menționat Pressman, în timp ce a denunțat utilizarea de către Orban a sintagmei „operațiune militară”, care făcea referire la războiul Rusiei în Ucraina. În caz de necesitate, „vom împărtăşi aliaţilor noştri preocupările noastre în materie de securitate”, a adăugat Pressman.

Ambasadorul american l-a criticat pe premierul ungar  într-o postare pe Twitter (X) 

„Stă alături de un om ale cărui forţe sunt responsabile de crime împotriva umanităţii în Ucraina”. Răspunsul  a venit prompt, prin vocea directorului de cabinet al lui  Orban: „Nu ţine de competenţa ambasadorului american să stabilească politica externă a Ungariei”.

 

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

28 de Comentarii

  1. cat de rahati-in-vine par securistanezii si khazareii vopsiti ai coloniei esuate pe langa acesti doi barbati de stat!
    poate sa zica cine ce o vrea dar macar astora le pasa de popoarele lor si le reprezinta. in comparatie, statu esuat securist este o colonie de extractie cazemata de cumparat arme vechi populatie fara identitate si fara autoritate, sclavi si „resurse umane”.

  2. relatia dintre av. Gh. Piperea si dr. Emilian Imbri
    ala cu „dictatura medicala”
    ERA SCRISA IN ADENEUL AMBILOR!
    (s-au afishat aseara impreuna la RealitateaTV)

  3. Sângele apă nu se face. Conștienți că popoarele lot provin din aceeași Hoardă Nepereche, Teroristul de la Kremlin și cățelul lui de companie din budă cu pesta se împerechează ori de câte ori este nevoie. Astfel, relația dintre Tanda moscala si Manda hongara devine extraordinar de extraconjugala.

  4. @ Sandu,
    Dacă pomenești de hoardă trebuie să te informezi că și tu ai venit cu aceeași hoardă dar cu o mică diferență; voi ați fost aduși de Batu can în urma caiilor și nu pe cai.

  5. Pai e simplu, SUA nu vinde Ungariei gaz si petrol la pretul la care vinde Rusia.
    Romanul zice odata, „frate, frate, dar branza e pe bani”. Azi zice „America first”… si plateste. Ei bine, unii chiar isi conduc tara conform intereselor LOR si nu ale altora.
    Le transmitea ieri un ministru ungar americanilor ca au preluat de la ei si adaptat sloganul „America first” la „Ungaria inainte de toate”.

  6. Da pe nazistul de nehamer, nu-l vede ambasadorul american ? Ca si el este un apropiat al lui Putin !
    Adevarul e ca Orban isi vede de interesele poporului sau, fara sa linga pe la Bruxelles, fara sa se poarte ca un paria. El se comporta de la egal la egal cu Scholtz, cu Macron, cu Ursula, asa cum este si normal.
    L-am vazut ieri pe Sijjarto Peter, ministrul de externe al Ungariei, intr-un interviu la CGTN !
    Ce prezentare !
    Ca roman, as fi fost mindru sa-mi vad ministrul meu de externe la CGTN ( iertata-mi fie lipsa de cultura generala, dar nu stiu,”asa din cap” cum se spunea cindva la scoala, cum se numeste doamna care ocupa fotoliul de la externe la Bucuresti).
    Sa fi vazut cum a prezentat Sijjarto avantajele cooperarii cu China, Ungaria fiind de altfel singurul stat membru UE care a semnat acordul Belt and Road .
    Perceptia mea din cele auzite in acel interviu e ca Ungaria are ambitia sa devina capul de pod intre China si Uniunea Europeana
    O ambitie mare dar posibil de atins.
    Bravo lor !

  7. To His Excellency David Pressmann: Yankeys, go home! USA, OUT OF EUROPE! Si crime-mpotriva umanitatii, SUA au comis si comit (Indochina, Vietnam, Irak, Siria, Libia, Ucraina…)!

  8. Nu creaza ingrijorare, creaza speranta. Speranta in relatii de colaborare normala intre o tara mica si una mare. Si noi ar trebui sa iesim de sub influenta americana si sa avem relatii normale, nu de supunere, atat cu Rusia cat si cu SUA.

  9. Pressman este un nume predestinat.Se traduce „omul presei”,asa l-o fi facut muma-sa,ingrijorat,si vrea nebunu sa ne transmita si noua ingrijorarea lui total nemotivata.Eu va spun altceva:poporul lui dumnezeu duce mare liosa de machuca la scafarlie.

  10. Asa e ,

    Relatia inter-statala Ungaria-Rusia e , normala , sanatoasa .

    Relatia Romania-Rusia este defcectata de INTERESE STRAINE , prostii conducatori politici din RO duc TARA in prapastie.

  11. Pentru relatii normale vedeti de crimele lui Stalin de la telenciclopedia când stalin a trimis milioane de rusi la munca fortata la canal !

  12. „Ambasadorul” rican (cu misiuni anterioare in Ciad si Botswana, probabil, dupa cit il duce capul !) ar fi trebuit mai degraba sa fie ingrijorat ca pierde legatura pe aeroportul din Londra catre Amerlocia, dupa ce ungurii (si asa ar fost normal !) il pun pe avion, la bagaje ! Cind sosesti intr-o tara straina, chiar ca diplomat, nu pui picioarele pe masa si incepi sa rîgîi tot felul de gogomanii !

  13. Si la noi a existat o reactie. Hellvig a facut urticarie si s-a scarpinat pe feisbuc.

  14. Pressman vorbesto de orban si Putin in timp ce Tara Lui e condusa de tradatorii Americani vinditi israelilui..Israel care cu complicitatea lor a inscenat atacuri teroristi asasinind Americani 911,uss liberty ..spre deosebire de tradatorii Americani si romani orban si Putin lucreaza pt popoarele lor

  15. Ungaria a copiat Austria si Germania privind relatia cu rusii. Fara petrol nu poti avea industrie si transporturi. Iarna-i ici, vara america departe. E o strategie de viitor. In 10 ani se va vedea .

  16. orbetele vrea Transilvania, frajere, nu te-ai prins inca?

  17. Lăsați justificările și căutările vinovaților pentru starea voastră, falsificând istoria altora! Decând v-a adus Batu can și până acum nu v-ați schimbat, ați umplut lumea cu cerșetori. Ungurii se pare că au învățat lecția istoriei, nu le trebuie o Tansilvanie infestată cu voi.

  18. 1. Tampitul de Pressman, ca avocat, a fost platit foarte de bine de un oligarh rus sa sa-l scape de sanctiuni. 2. Numai in prima jumatate a 2023, SUA si-a dublat achizitia de uraniu rusesc. 3. Ergo: americani de ra…at, sustinatori financiari ai regimului Putin.

  19. @20 oct. 2023 la 19:17 Ma bucur ca ai confirmat ca epurarea etnica este primul lucru la care se gandesc iredentistii unguri, cand se gandesc la Transilvania. Exact ca si colegii kazari din Israel. In privina asta semanati ca doua picaturi de apa, desi Ungaria este calarita de kazari deja. De un gitan kazar, bursier Soros. Sa rad ? As rade si de soarta noastra. e complicat

  20. Năpârca tot năpârcă! Până la moarte și dincolo de ea…

  21. Bravo, orban!
    Vrei să obțineți Transilvania, stați alaturi de Mama!
    Ea va reveni cu umbrela.
    Nu ai cum să excluzi așa CEVA.
    Nu ți-e frică să spui clar: Vrem Transilvania cu ajutorul vostru.
    Romanii sunt prosti și au fost supușii noștri.
    Niște DEZBINAȚI!
    ÎI VOM SUPUNE IAR CĂ OE NIȘTE PROSTI DEZBINAȚI!
    ȚINEM APROAPE, MAMA RYSSSUA!
    SĂ BE DAȚI TRANSILVANIA, CĂ NOI VĂ SLUJIM!

  22. Ingrijorare pentru poporul Maghiar.Scarba starneste Orban,catelusul lui Putin.

  23. Un trol nu numai prost și gunoi. Ungurii din Transilvania simt pe pielea lor, nu numai că ”gândesc”.

  24. @qwe: Esti acelasi natarau, fara obraz, care spui numai prostii. Magarii nu pot fi niciodata nici cai si nici ursi, indiferent cit de destepti si mari sw pretind a fi.

  25. Atunci tu trebuie să știi cum ați reușit să treceți Carpații pe măgar. Așa pe lăturiș, să nu vă prindă grănicerii unguri, pentru a putea deveni argheleni neaoși.

  26. Retardatului care nici un pseudonim nu este in stare sa-si ia (19:13):

    Daca minciuna nu ar exista, o inventau ungurii. Idem prostia, rautatea, impostura. Aduna-te deci cu qwe, Marele Urs, ics si jucati hora popilor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.