România, din vacanță, în vacanță

Cu toate că România e încă în vacanța de Crăciun și mai urmează și cea de Anul Nou, există oameni care se gândesc deja la alte libere de la stat. Aceștia ar trebui să afle că următoarea minivacanță ar putea fi în mai puțin de o lună. Mai exact, la finalul lunii ianuarie 2019, pe 24 ianuarie. Adică de Ziua Principatelor Unite. Cum 24 ianuarie, declarată zi liberă de la Guvern, pică într-o  joi, nu este exclus ca autoritățile să ia decizia să facă din nou punte cu weekendul, iar Romania să aibă parte de patru zile libere la final de ianuarie, respectiv – joi, vineri, sâmbătă, duminică, adică 24, 25, 26 şi 27 ianuarie 2019.

Zile libere 2019

1 ianuarie (marti) Anul Nou

2 ianuarie (miercuri)

24 ianuarie (joi) Ziua Unirii Principatelor Romaniei

26 aprilie (vineri) Vinerea Mare

28 aprilie (duminica) Paste ortodox

29 aprilie (luni)  Paste ortodox

1 mai (miercuri) Ziua Muncii

1 iunie (sambata) Ziua Copilului

16 iunie (duminica) Rusalii

17 iunie (luni) A doua zi de Rusalii

15 august (joi)    Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie (sambata) Sfantul Andrei

1 decembrie (duminica) Ziua Marii Uniri

25 decembrie (miercuri)    Craciun

26 decembri (joi) Craciun

Legislația actuală prevede că dacă angajaţii sunt nevoiţi să lucreze inclusiv în zilele considerate libere vor primi în plus la salariu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.