S-a dat și Nobelul pentru fizică

S-a dat și Nobelul pentru fizică. Cercetătorii Pierre Agostini, Ferenc Krausz şi Anne L’Huillier au fost recompensaţi marţi cu râvnita distincție, potrivit unui anunţ făcut de Academia Regală Suedeză de Ştiinţe, informează site-ul nobelprize.org.

Cei trei cercetători au fost premiaţi pentru „metode experimentale care generează attosecunde de impulsuri luminoase pentru studierea dinamicii electronilor în cadrul materiei”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

13 Comentarii

  1. Una attosecunda este 10 la puterea Minus 18 dintr-o secunda ! Cred ca este mai Rapid decât Laserul !

  2. Se vorbea si de marele laser de la Magurele, ca oportunitate pt mari descoperiri.

  3. AL 2-lea ungur , Ferenc Krausz !!!
    Asta-i discriminare. Romanii de ce nu primesc Nobeluri?

  4. Depaseste cu mult Viteza Laserului ! Este vorba de câteva Catralioane Viteza !

  5. Sa dai 2200 de lei pe un Telefon care nici American nu este . Nu are rost sa cheltuiesti banii degeaba !

  6. Sint profund indignat pt. ca Ukraina a fost uitata ,m-as fi asteptat sa primeasca si ea un premiu .Cu siguranta ca Zelenski se va supara din nou si va critica occidentul.

  7. Si, plavanului de lux.ro nu i-a oferti macar sa stearga praful de pe umerii castigatorilor?

  8. @qwertz
    -vor veni si zilele mongolilor….ai vazut ca nu mai sint chinezi????

  9. @ Un premiu veștejit,
    Aveți și voi opt, pe ultimul din 2009 la chimie; Venkatraman Ramakrishnan. De ce atâta invidie?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.