Lumea, către o nouă formă de logocrație și gândire captivă

Salvați Planeta sau salvați-o pe Greta?

Reactia Gretei Thunberg când l-a zărit pe Donald Trump la sediul ONU

A 74-a Adunare Generală a ONU ce are loc la New York va lăsa să se întrezărească noua ordine mondială ce stă să se formeze, scrie pentru The Independent un diplomat ONU, care a preferat să rămână anonim. Nu discursurile marilor lideri vor fi cele care anunță noua ordine mondială, ci evenimentele care au loc ”sub radar”. Care sunt acestea?

Discuțiile dintre diplomați privind dezvoltarea globală și eradicarea sărăciei (definită de ONU ca traiul cu mai puțin de 2 euro pe zi, fără acces la educație, servicii medicale și alimente de bază).

Urmează problemele create de schimbările climatice, care fac și mai complexe problemele dezvoltarii. Spre exemplu, statele puțin dezvoltate se opun planurilor ambițioase și costisitoare ale Germaniei sau Franței de combatere a schimbărilor climei. În plus, statele BRICS (Brazilia, Rusia, India, China) se văd obligate de națiunile dezvoltate, care și-au construit cu decenii în urmă marile industrii poluante, să-și încetinească dezvoltarea economică pentru a ”salva planeta”. Președintele Braziliei, atât de criticat în ultimele luni, nu este singurul care suspectează că în spatele acestui apel pentru Planetă stau ambiții neocolonialiste.

Urmează apoi foametea. În anii 1980, combaterea foametei era simpla, căci era provocată de războaie. Reglementarea conflictului garanta revenirea la normal. Acum, foametea este provocată și de fenomene climatice. ”Mai sunt doar câțiva ani până ca lumea să aibă primii refugiati nu de razboi, ci din calea stihiilor”, scrie diplomatul ONU amintit.

Greta Thunberg vs. Donald Trump

Iar apoi o avem pe Greta Thunberg, militantă ecologista de 16 ani din Suedia, care a vorbit la ONU despre spaimele ei și ale unei generații. Va putea viziunea ei apocaliptică să salveze Planeta? Trebuie să salvăm Planeta sau, înainte, ar trebui să o salvăm pe Greta?

„De peste 30 de ani, știința ne-a arătat negru pe alb. Cum îndrăzniți să ignorați avertismentele și să veniți aici să spuneți că faceți destul când politicile și soluțiile necesare nici măcar nu se întrevăd? Cum îndrăzniți? Mi-ați răpit visurile și copilăria cu vorbe goale. Și totuși, eu mă număr printre norocoși. Oamenii suferă. Oamenii mor, ecosisteme întregi se prăbușesc. Suntem la începutul unei distrugeri în masă și vorbim numai despre bani și fantezia unei eterne creșteri economice. Cum îndrăzniți?” și-a lansat diatriba către liderii lumii, de la tribuna ONU, Greta Thunberg, tânăra activistă pentru mediu.

Greta Thunberg avea lacrimi în ochi, era furioasă și speriată. Președintele Donald Trump a postat pe Twitter un mesaj considerat sarcastic:

”Pare o tânără foarte fericită care se uită către un viitor luminos și minunat. Foarte plăcut să văd asta”.

Către o gândire captivă și panicată

Mai toată presa lumii a lăudat-o pe Greta Thunberg și l-a criticat pe președintele SUA.

”Dacă doi inși se ceartă și unul are exact 55% dreptate, atunci e foarte bine și nu mai are rost să ne ciondănim. Dar ce putem spune de 75% dreptate? Oamenii înțelepți spun că acest lucru stârnește serioase bănuieli. Ei, dar despre 100%? Cel ce spune ca are 100% dreptate este un impulsiv oribil, un tâlhar îngrozitor, cel mai mare derbedeu”.

Cu aceste vorbe ale unui evreu bătrân din Galiția începe volumul ”Gândirea captivă” al lui Czeslaw Milosz. A fost scris în 1951, este un eseu despre ”logocrațiile populare” din Europa de Est. Cu acestea în minte, să vedem ce au de spus și cei care, fără a nega impactul schimbărilor climatice, o consideră pe tânăra suedeză suferind de o formă de autism drept ”un scut uman” pentru interesele politice ale adulților ce promovează o altă ”logocrație” și o nouă ”gândire captivă”.

Scuturi umane pentru potențatii vremii

”Ăsta este de-a dreptul abuz asupra unui copil. Sper că stânga este mândră de cum se folosește de toți și de toate ca de niște pioni în jocul lor pentru puterea politică”, spune strategul republican Chris Barron. ”Sunt oare un om rău dacă consider că acești copii nu trebuie folosiți în scopuri politice, precum Greta?”, spune ditorul Ian Miles Cheong. ”Nu-mi puteam imagina în 1981, când aveam 16 ani, că le pot da lecții părinților mei, profesorilor, administrației Reagan, majorității din Congres, Adunării Generale ONU, altor lideri străini sau oricărui adult. Iar asta dintr-un singur motiv – «Încă nu esti suficient de matur»”, a scris analistul CNN James Cagliano.

Este Greta Thunberg suficient de matură? ”«Mi-ați furat copilaria!», a spus Greta. Cum răspunzi la așa ceva. Adevărul este că nu poți răspunde, iar asta e toată ideea. Când folosești copii pentru a revendica puterea, copiii devin un scut uman. Te ascunzi în spatele lor. Cine ar face asa ceva? Oricine este dispus să facă orice pentru a obține controlul, iar asta este exact ceea ce fac”, spune jurnalistul FoxNews Tucker Carlson.

În numele căror copii și de unde vorbește Thunberg?

După discursul de la ONU, Greta Thunberg și alți 15 copii au semnat o plângere împotriva a 15 țări, despre care spun că nu şi-au respectat obligaţiile în temeiul Convenţiei privind Drepturile Copilului, un tratat privind drepturile omului vechi de 30 de ani, care este cel mai ratificat din istorie. Care sunt țările pârâte de copii: Germania, Franţa, Brazilia, Argentina şi Turcia. Nimic despre China, despre India, nimic despre SUA. În schimb Germania și Franța sunt vinovate, deși au printre cele mai avansate politice verzi și de îngrijire a copiilor. Ale cui interese sunt reprezentate de Thunberg?

Dacă tot trebuia să fie adus un copil al AG ONU, de ce nu a fost un copil din Africa, unul pentru care ”creșterea economică” nu este o fantezie, ca în cazul Gretei Thunberg din prospera Suedie, ci este un element esențial pentru eliberarea din sărăcie?

Eliberați-o pe Greta!

Adulților care au aplaudat-o pe Greta Thunberg la ONU ar trebui să le fie rușine. Discursul sau a fost un spectacol deranjant”, scrie Brendan O’Neill, pentru publicația Spiked. ”Nu există dovadă mai bună că ideologia verde distruge noua generație, pompând în ea spaimă și panică, alături de ideea că sfârșitul lumii e aproape. Nu planeta are nevoie să fie salvată, ci Greta. Trebuie să fie salvată de cultul eco-alarmismului”.

Cine a transformat o elevă de 16 ani într-un profet al ororii, într-o femeie care se simte terorizată și crede că Pământul e în flăcări. Adulții au transformat-o. Elitele politice și culturale. Oamenii care îi hrănesc pe copii cu spaimele ecologiste de ani de zile. (…) Toate astea au convins mulți tineri că viitorul este întunecat, că omenirea este condamnată, că nu mai are rost să meargă la școală, nici să-și facă planuri de viață, pentru că totul va dispărea în curând. Adulții i-au făcut asta Gretei și altora, iar asta este de neiertat”, scrie Spiked.

Modul în care adulții i-au îndoctrinat pe copii transpare și din discursul secretarului general ONU, Antonio Guterres. „Natura este furioasă”, a spus el. ”Ce este cu aceasta superstiție? Este una premodernă. Personificarea naturii este un element central în ideologia eco-alarmistă. În vremurile biblice, vremea nemiloasă, molimele și lăcustele erau văzute ca o pedeapsa de la Dumnezeu pentru păcatele oamenilor; acum auzim despre ”distrugerile în masă cauzate de vreme”, despre fenomenele meteo ”furioase” prin care Gaia ne pedepsește pentru păcatul creșterii economice. Cuvintele s-au schimbat, însă isteria retrogradă este identică”.

A fost transformată într-o purtătoare de cuvânt a apocalispei, o portavoce a eco-mizantropiei. (…) Acești copii sunt folosiți ca scuturi umane de adulții care apără de orice întrebari sau critici tot mai bizara politică a ecologismului. Este cinic. Si distructiv. Distructiv pentru dezbaterea publică, pentru discuțiile critice, pentru copiii care sunt târâți în această viziune apocaliptică asupra lumii, pentru a juca rolul unei armate în fața pierderii încrederii adulților în creșterea economică și în omenire. Destul. Eliberați-o pe Greta!”.

Cum va arăta noua ”democrație”?

Spectacolul oferit de Greta Thunberg și adulții de la ONU arată că lumea devine un spectacol ”de operetă religioasă între negaționiștii schimbărilor climatice și anticapitaliștii apocaliptici. Unii sunt indiferenți sau fataliști în fața schimbărilor climei, văzute ca o pedeapsă de la Dumnezeu. Ceilalți spun pur și simplu nu inovației și progresului, spun nu trenurilor și avioanelor, nu plantelor rezistente la dăunători și ne propun în schimb o contracție economica ”fericită”, piste pentru biciclete si burgeri vegani”, scrie publicația italiană Linkiesta.

La un nivel ceva mai profund, spectacolul de la Adunarea Generală ONU din acest an ne relevă noul mod de a face politică atunci când democrația nu-i mai încape pe liderii actuali: este politica ce nu suportă critică, politica spaimei (a spaimei ecologiste, a spaimei de celălalt – rus, chinez, american, ”ciuma roșie”, corupt, ”penal”), politica care exclude prezumpția de nevinovăție, politica în alb și negru, fără nuanțe, politica demonizării și bazată pe ”character assassination”. Cine se arată critic față de această direcție (fie ea ecologistă, anticoruptie, neoliberală) va fi arătat cu degetul și pus la zid pentru că îndrăznește să contrazică și, mai rău, că ia în derâdere un copil de 16 ani. Lupta pentru putere bazată pe argumente și dezbatere tinde să dispară, iar în locul ei apare misionarismul (ecologist, anticorupție, liberal și antiliberal, european și antieuropean).

”Totul este pentru putere. Inventezi o criză și apoi ceri populației să se supună voinței tale. Dacă reușești, nu mai trebuie să lupți corect și să te supui regulii democratice, nici măcar nu trebuie să fii rațional. Faci orice. Folosești până și copii, dacă te ajută cu ceva”, spune jurnalistul FoxNews Tucker Carlson.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 9

24 de Comentarii

  1. Este o rusine pentru ONU ca a dat in mintea copiilor!O fata dintr-o familie suedeza de saltimbanci,dar bine proptita in protipendada Suediei,refuza intr-o buna zi sa mai mearga la scoala ,pe motiv ca si asa viata pe planeta se va sfarsi si devine un stindard al revolutiei nescolarizatilor!
    Pana la urma religia” schimbarilor climatice”va fi impusa cu forta,ca altadata crestinismul de catre imparatul Constantin!
    Ciudatul Macron joaca un rol care nu ii face cinste..

  2. Un copil prost care probabil nu știe nici ce-i aia o hidrocarbură. E folosită ca maimuțică de niște tipi fără scrupule gen Soros. Să folosești imaginea unor copii ca să-ți dezvolți afacerile, o mizerie caracteristică drogaților rezist care susțin globalizarea fără frontiere . Dacă mai exista presă independentă în SUA sau UE, poate lumea ar fi aflat cît ar avea de cîștigat în dolari și petrol din afacerile cu mediul, cei care împing în față acest copil suedez . Asta în condițiile în care nici nu se știe ce înțeleg ei prin schimbări climatice.

    • DISCERNAMANTUL GANDIRII UMANE ESTE DESFIINTAT PE AICI DE CATRE PROSTI,DIN CE IN CE MAI MULTI…MANIPULAREA DE LA CAP INCEPE SI AJUNGE SA IMPUTA MINTEA UMANA ALE CELOR DE JOS… !VA PLACE PLANETA !? INTREBAREA SE PUNE UN SPETA CELOR CE AU TRAIT O MAREA PARTE A VIETII LOR SI AU CAPACITATEA COMPARATIEI VIA A VIS DE TRECUT ,30-40 DE ANI …! NU SIMTITI CA VA SUFOCATI,VA PLACE PUTOAREA GROPILOR DE GUNOI ,PRIVELISTILE APOCALIPTICE ALE RAURILOR ,FLUVIILOR,MARILOR,OCEANELOR INFESTATE PESTE ORICE LIMITA..!? PAMANTUL O IA LA VALE DE LA DEFRISARI MASIVE EFECTUATE DE CRETINI CE ”CONDUC” DESTINE ! GANDITI CA PADUREA AMOZONIANA TREBUIE SA DISPARA SI FARA CONSECINTE APOCALIPTICE PENTRU VOI, SPECIE DECLASATA..!? NU MAI ESTE MULT PANA CE TERRA SE VA SCUTURA CURAND DE MIZERIA SPECIEI UMANE CACI TERRA POATE FARA OM,OMUL FARA PLANETA DISPARE… GENERATIILE VIITOARE VOR MOSTENI UN MEDIU APROAPE INCOMPATIBIL CU VIATA !! DAR CE ROST ARE SA INCERCI A CONVINGE GENERAIILE ACTUALE EXTREM DE IGNORANTE SI FACIL MANIPULABILE…!? CINE VA MANIPULEAZA DECAT MAI MARII LUMII SI CINE SUNT MAI MARII LUMII DECAT BESTIILE APOCALIPSEI !!!!!

    • DAR TU AMETITULE ,MANIPULATULE CE VREI A INTELEGE PRIN ”SCHIMBARI CLIMATICE”?PARDON DAR FATUCA AIA A ARGUMENTAT ,TU-TI RAGAI NEURONUL CA GICA CONTRA PE-ACI…

  3. Găști de cretini Soros care se folosesc de copii ca să împlinească afacerile patronilor globaliști, cu afaceri legate de mediu. Suedia a ajuns o țară degenerată dacă permitea șa ceva. Copiii trebuie ăs stea la școală să învețe, să-și facăp o carieră, nu să umble aiurea în tramvai, după cai verzi de pereți. Cînd se vor sătura de copila asta, sortos și ai lui o vor arunca la gunoi, iar ea va fi o semi-analfabetă, fiindcă „activismul” nu ține loc de școală.

    • SUFERI DE SMECHERIE ROMANEASCA…! ”SEMI-ANALFABETA”!? DE UNDE AI TRAS CONCLUZIA, ROMANE !> ”Suedia a ajuns o țară degenerată dacă permitea șa ceva.” MAI DEGENERATA DECAT ROMANIA CA TARA UNDE PROSTII MAJORITARI CE TE INCLUD AU ”OPINII’.?!

  4. asta e nebuna oameni buna.
    nu e sub forma de jignire dar e folosita de soros pentru a propaga inselatoria cu „incalzirea globala’
    pacat de ea ca e un copil dar cu inconstienta ca sa nu zic cu dementa baga lumea in sperieti cu pericolul climateric.
    E un fel de dide sau muialin Bot care provoaca scandal circ si balamuc DOAR PENTRU CA I S-A URCAT DEMENTA SI SINELE DE SINE LA CAP.
    Sigur ca toata presa sionista ii tine isonul si il ataca pe Boss Trump,care e constienta de aceasta uriasa manipulare cu „schimbarile climaterice’
    Locul nebunei asteia e la balamuc nicidecum la sediul Onu pe porst de propagandista sorosista !!

    TUCKER CARLSON DE LA FOX ARE 1000 LA SUTA DREPTATE IN PRIVINTA EI.IATA LA CE POATE DUCE PARANOIA RASPINDITA DE BOLNAVA ASTA DIN SUEDIA, O TARA CAMPIOANA LA PEDOFILIE SI DEGENERARE SEXUALA
    https://www.thegatewaypundit.com/2019/09/sick-marxists-have-little-girl-so-terrified-about-climate-change-junk-science-she-cant-even-talk-without-crying-video/

  5. Ei se plang la vedere prin mamipulare dar uitati-va aici in tara ce porcarii se vor pube in practica! Minele se inchid din cauza poluarii, gazele se cara din tara tot din cauza poluarii(taxe pentru proprietari cu centrale proprii),tot ce functioneaza pe gaze sau carbuni,obligatoriu sa intre pe energie electrica! O mizerie de propaganda afacerista cum a fost si cu cartelele prey-pay model Arafat! Doar ca orice tara are dreptul de a alege ce utilizeaza intreband consumatorul prin referendum real nu ca in Romania!

  6. Sincer cred ca incalzirea globala nu e de gluma, dat tot sincer sper sa nu o credeti si sa dea ortu popii toata specia umana.

  7. Bre Greto, ia pofteste la Ruminia, ca ai un loc in fata langa cretinii de serviciu Ciausescu, Angi Sloboz si restul useristilor isterici.

  8. Planeta TERRA va fi in spatiul ei rezervat de milenii,la cam aceleasi coordonate,ea va exista si va dainui,in schimb creierele incinse nu,cred in puterea ei de regenerare si ca noi cand e „ranita”pune un plasture pe ici pe colo si se regleaza,dar isteria si nebunia umana e incomensurabila iar prostia asisderea!Ce sa faca Trump sa opreasca schimbarile climei,poate cineva s-o faca chiar de-am stinge toti lumina?NU!Ce putem face e s-o ajutam fiecare in spatiul in care traim,protectia speciilor pe cale de disparitie pe scurt constientizare si asumare!NEDREPTATEA SI MODUL IN CARE AM AJUNS SA INTERACTIONAM RANESTE!UN COPIL CARE CREDE IN CEVA,E BINE DAR SA DUCI O POLITICA IN CARE N-AI CE CAUTA NU DA CREDIBILITATE,IMPRESIONEAZA CATIVA LA PRIMUL IMPULS DAR CAND VOR GANDI RATIONAL,ALTELE VOR FI PRIORITATILE!!!!POATE CA SUFERA SI TERRA CAND VEDE „RAZBOAIELE”DUSE DE OMENIREA CARE NU_SI MAI GASESTE LOCUL SI ROSTUL!IN REST SUNTEM”PUDIBONZI”IN TOATE!!!

  9. In Germania soferii isi pun mesaje 0e masini pt Greta asta cu privirea aia satanica. Nu pot sa reproduc aici mesajul germanilor pt Greta pt ca nu mi-ar publica Cotidianul mesajul :))) cautati si voi pe google, da este o injuratura in engleza, aceea injuratura , pe care i-o adresez si eu :))
    Tre sa fi prost rau sa pui botu la ideologia asta noua ecologista de fatada, in spatele ei fiind cu totul si cu totul alte planuri

  10. Salvam Planeta,o salvam pe Greta ,salvam copiii si umanitatea din ghearele RAULUI.Ambele super-puteri, SUA și Rusia au în dotare arme meteorologice, HAARP o anexă a Iniţiativei de Apărare Strategică, “Star Wars”. Acționând din afara atmosferei, arma este considerată a fi de distrugere în masă, fiind capabilă să destabilizeze sistemele agricole şi ecologice din zonele vizate. Rușii la rândul lor posedă un sistem tehnic aproape similar cu cel american, dar se pare că mult mai puternic. SURA este numele armei meteo rusești șieste este folosit „cu succes” de peste 20 de ani.Sunt 3 locatii-în Alaska, la o distanţă de 400 de km de Anchorage, în baza militară Gakhona. Aici există „o pădure” de antene de 25 m înălţime. Baza militară este păzită de patrule înarmate a puşcaşilor marini, iar spaţiul aerian deasupra bazei este închis pentru toate tipurile de avioane civile şi militare.In Norvegia (la Tromso).SURA se află amplasată în orășelul Vasilsursk- la 100 de km de Nizhniy Novgorod ,Rusia.Ele emit frecvente joase daunatoare omului provoca uragane si cutremure distrug agricultura etc.Pe plaja de la Corbu pe malul MN este o „padure”de antene,oficialii nu au spus niciodata ce este acolo!Unii savanti spun ca este o „crima contra omenirii”.Incalzirea globala este contestata de multi,Claude Allègre sau Václav Klaus si se crede ca totul este doar un pretext al elitelor mondiale de a cere taxe împotriva poluării.Distrugerea padurilor,defrisarile,recentul incendiu din Brazilia cine le fac ?Nu Iohannis a permis taierea criminala a padurilor in Ro,deci ce „ecologism”? ONU dispune de sume fabuloase,este sageata globalista.globalistilor, a natiunilor.Greta este un copil ce merita compasiune,indiferent ce sustine ,ea este controlata.Se mizeaza pe ignoranta si lasitatea „sclavilor”de a inghiti noi si noi dezinformari si a se „solidariza”.Sa ne opuneam RAULUI.

  11. Greta spune sa ascultam stiinta. Nici mie nu mi-a placut tonul. Dar este un copil de 16 ani care e mai putin atent la detalii. De salvat sunt reporterii de tip Marchevici sau Carson Tucker care in loc sa se informeze de la surse citesc teorii conspirationiste si copie din altii. Sursele spun in proportie de 99% ca existe incalzire globala si ca suntem pe ultimii metri in care mai putem face ceva. Aceste surse sunt >500 de jurnale stiintifice de pe intreaga planeta. A allege sa nu le crezi te face sa te situezi in „societatea selecta” a unor indivizi gen Carson care a trebuit sa ia vacanta dupe niste idiotii pe care le-a spus. Dea’ lungul timpului si carson si marchevici au debitat stupizenii ca as dori sa-mi intitulez postarea „Salvati’l pe Marchevici”. Iar lui marchevici sa-i spun doar: „Schimba badie postul!”
    Cristian

  12. Salvati Romania de Calin Marchevici care citeste ca papagalul multe, nu intelege nimic si nu vede ce se intampla in jurul lui! Romania se confrunta din cauza poluarii, incalzirii globale si distrugerii padurilor si ecosistemelor cu fenomene extreme cu vieti pierdute, tornade, vijelii, inundatii in care au murit bebelusi, seceta din cauza careia nu s-a putut ara si planta si importa dacopatii la greu fructe, cereale si legume pline de chimicale, desertificare in sudul Olteniei, dar pe Marchevici il roade invidia ca o fata de 16 ani e mai inteligenta, mai puternica si mai empatica decat gibonii ultra-conservatorii din lumea intreaga care cu singurul lor neuron stiu doar sa isi bata si abuzeze femeile si copiii. 23 000 de romani mor anual in Romania din cauza poluarii aerului, degeaba, daca nu sunt rude cu Calin ,nu emaptizeaza!

  13. Incalzirea globala nu e o religie / zeu in care sa crezi sau nu. Eu nu inteleg cum in 2019 nu putem gandi in solutii in loc sa discreditam copii. Fiecare poate face mai mult. Din pacate exista oameni care doresc bani si faima inainte de aer si apa. Pare ridicol.Articolele de acest gen ma fac sa cred ca omenirea merita cataclismele pe care le va suferi. Nici atunci nu vor recunoaste domnii, ca domnul Calin, cu apa la genunchi si banii din casa stransi la piept va spune „e o conspiratie… Greta e de vina!” Toti barbatii incostienti avizi de putere impotriva unei fete de 16 ani care vrea sa reducem poluarea. Oh nu, nu poluarea, nu protectia speciilor. Ce blasfemie!

  14. De ce incercati sa-i puneti pumnul in gura ,unei fetite de 16 ani? Ce rau a facut ca si-a exprimat public ce simnte si gandeste? O acuzati toti de parca ar fi dat cu o bomba atomica! Greta nu face decat sa-si sustina dreptul la libera exprimare.In toata istoria Romaniei mincinosii , propagandistii , diversionistii , sarlatanii au pus pumnul in gura cetatenilor simpli. De ce credeti ca voi detineti adevarul absolut? De ce credeti ca voi sunteti de partea buna a istoriei?Poate nu are dreptate , poatele in spatele ei se ascund grupuri de interese meschine , dar aceasta nu va da voie sa-i anulati dreptul la libera exprimare. De unde stiu eu , ca in spatele vostru nu se acund grupuri de interese mai meschine?

  15. Cate probleme importante nu exista in lume? Foarte multe! Poate un copil de 14 ani sa sustina un cuvant la onu pe alta tema oricare sa vina el cu tema din propria initiativa, nesustinut de nimeni? Nu ! Totul e o propaganda gretoasa ipocrita vrednica de luat in bascalie pe cei care au pus la cale acest circ aceasta mascarada si pe cei care sustin asemenea circ gretos :
    https://youtu.be/pJYKyeNEPY4

  16. sper ca mai marii lumii vor tine cont de rezultatele cercetatorilor si vor lua decizia corecta Greta este un copil genial !! Bravo ei, restul la munca sa si castige fiecare painea muncind nu furand si distrugand planeta

  17. DOVADA CA SUBESTIMATI INCLUSIV CAPACITATILE INTELECTUALE ALE PROPRIILOR COPII SI COPIII ACESTEI TARI !!!!!!!!!!!!!!!!
    DOVADA CA PENTRU VOI COPIII NU SUNT FIINTE UMANE, CI NISTE PAPUSI LA SCARA REDUSA DUPA URMA CARORA PROFITATI FIE PENTRU UN DIVORT SANTAJANDU-VA FOSTUL SOT/IE, FIE PENTRU ALOCATIE CU TOATE CA ESTE DERIZORIE, SAU ALTE AVANTAJE/DEZAVANTAJE!!!!!!!!!!!!
    PENTRU INDIVIZI CARE GANDESC CA ” NIR” COPIII SUNT NISTE OBIECTE, PERMITAN-DU-SI SA CRITICE MANIERA DE A GANDI A UNEI COPILE, COPILA CARE CU CERTITUDINE ARE MAI MULTI NEURONI DECAT EL SI DECAT CEILALTI CARE VAD SITUATIA LA FEL!!!!!!! SALVATI-VA PE VOI INSI-VA, URCATI-VA NEURONII DIN SLIPI IN CUTIA CRANIANA PENTRU CA NATURA A INCEPUT SA-SI CEARA DREPTURILE – FIIND VORBA DE LEGILE UNIVERSALE, FIZICE, CHIMICE, GEOFIZICE, …!!!!!!!!
    PARADOXUL ESTE CA ACEASTA PLANETA CARE A AJUNS IN ACEST STADIU DE DISTRUGERE ESTE DOMINATA DE DEBILII MENTALI …

  18. Copila asta râzgăiata și prefăcut a început sa se simtă importanta. Pai cum salvează ea Planeta dacă se da cu avionul pana în America? De ce nu te plimbi cu barca cu pânze dacă vrei conferințe și discursuri peste ocean la ONU și îți pasa de încălzirea globala și reducerea emisiilor de gaze?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.