Șocant: Ei sunt suspectați de vandalizarea Cimitirului evreiesc

Trei adolescenți din orașul Huşi, județul Vaslui, sunt cercetați pentru vandalizarea cimitirului evreiesc din localitate.

Potrivit unui comunicat transmis de IGPR, persoanele bănuite de comiterea faptelor sunt trei tineri cu vârste între 15 și 16 ani, din municipiul Huşi, judeţul Vaslui.

„Cu ocazia cercetărilor de până acum s-a mai stabilit că o parte din pietrele funerare din cimitirul vechi au fost afectate cu ocazia tăierii unor arbori. Autorii sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de profanarea de cadavre sau morminte şi distrugere”, arată IGPR.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

La sfârșitul lunii martie, peste 70 de monumente funerare din cimitirul evreiesc din Huși, județul Vaslui, au fost vandalizate, reprezentanții Federației Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic solicitând autorităților române să ia toate măsurile pentru a-i pedepsi pe cei vinovați.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

3 Comentarii

  1. Probabil ca tot cei trei adolescenti au vandalizat si celelalte cimitire evreiesti cu lovituri de karate!

  2. Bă care e minor are imunitate in Romania la orice -crima,viol,vandalizare,talharie,furt ! În Anglia NU! Acolo se duc la bulau de nu se vad! Englezoii au pedepse aspre cam cum avea Romania pina-n 89! Lor nu le-a schimbat nimeni codul penal noapte prin OUG cum a facut-o la noi ministresa Pruna!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.