Social democraţii fac legea

Senatul a suspendat plenul de luni deoarece nu a mai existat cvorumul necesar votării legilor organice și ordinare, după ce senatorii PSD au părăsit sala. Cu toate că ultimul proiect de lege fusese adoptat de 81 de senatori, după plecarea social-democraților, prezența a devenit de 43 de aleși.

„Propunerea este să constantăm că nu avem cvorum necesar pentru adoptarea legilor organice. Dar o să supun la vot verificarea cvorumului. Vă solicit un vot electronic privind prezența. Apoi să trecem eventual la votarea legilor ordinare. În condițiile în care nu mai avem cvorum de ședință declar închis ședința Senatului”, a anunțat Teodor Meleșcanu, luni în plen.

Senatorul PNL Alina Gorghiu a reproșat social-democraților că absentează intenționat ca să evite votul din plen.

„Cred că e a patra săptămână de când a început sesiunea parlamentară că PSD nu e în stare să strângă majoritate pentru a adoptat legi. Că au trecut prin adoptare tacită legi. Fac apel la dumneavoastră și vă spun un lucru cu tot respectul, conduceți Senatul României în fruntea unui grup care nu are capacitatea să strângă colegii ca să voteze legi organice”, a afirmat Alina Gorghiu, de la tribuna Senatului.

Președintele Senatului Teodor Meleșcanu a replicat că nu este rolul său să aducă senatorii la vot.

„Din păcate, nu stă în puterea mea să aduc oameni în sală sau nu”, a explicat Meleșcanu.

Nu este prima oară când PSD părăsește sala de plen, în această perioadă.

Pe 7 octombrie, plenul Senatului a mai fost suspendat, tot din lipsă de cvorum, deoarece PSD a ieșit din sala, după ce mai multe legi au fost respinse. Printre acestea se numără și proiectul de lege „Legea resurselor hidrominerale”, depus de către Guvern în procedură de urgență.

Încrederea Guvernului a fost retrasă prin adoptarea moțiunii de cenzură în plenul reunit de joia trecută al Parlamentului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

11 Comentarii

  1. Proasta de Ghorghiu nu realizeaza in ce rahat a adus Romania la ordinul strainului Johannis. Sa se spele pe cap cu Romania Johannis ca el a dat guvernul PSD jos. Prosti ar fi psd-istii daca ar asigura cvorum. Ce atata responsabilitate din moment ce liberalii nu au nicio responsabilitate pentru tara ci doar pentru ciolan. Sa asigure cvorul liberalii handicapati la care se aplica principiul: la placinte inainte, la razboi inapoi! Huuo strainilor de tara!

    • @puiuvopsit daca PSD nu asigura forumul si oastea de stransura nu e in stare sa stranga 233 de bile albe, in urna alba, ramane pana la alegerile parlamentare de la anul tot guvernul Dancila pe pozitie. Ceea ce inseamna ca M..EJohannis isi va lua o mare tesla in bilute.

  2. Nu este prima oara cand Iohanis calca constitutia tarii in picioare prin atitudine si implicarea in politica interna.Halal pres, halal efecte !

  3. D-na Gorghiu, cea care facea afaceri cu Said Baklini, care a devenit proprietar al ICPIL, ca urmare a neprezentarii casei de avocatura Gorghiu si Asociatii, avocati care reprezentau legal si prin contract interesele AVAS, l-au facut pe Baklini proprietar. Tot d-na Gorghiu si echipa sa in justitie boicoteza la CSM de cateva luni numirea Adinei Florea, care a castigat prin concurs dreptul de a fi procuror sef al SIIJ. Bun ati trecut motiunea de cenzura, altceva mai puteti… se pare ca nu. Si ce este mai trist „tovarasii din coalitie” au realizat ca sunt tradati si ca urmare vor trada si ei. Halal organizare, hala partide si halal presedinte.

  4. Vai ce deranj acum, dar nemernicii din haitele serviciilor(PNDL, USR, Propomânia și regaliștii lui Trăriceanu (cum se voia președinte el sugând dresurile „prințesei” Margareata?!) nu au zbierat când interlopii din secția de procurori ai CSM au boicotat de 6 ori sedintele CSM pentru a împiedica nominalizarea Adinei Florea la conducerea SÎIJ!

  5. Jocul de-a soarecele si pisica abia acum incepe. Pestisorul Jhonny a fost convins ca el e cel mai tare. Pana mai ieri alataieri Plostina era tot un zambet cand vorbea la TV. Aum doar era. Madam Ghorghiu cera cu isnsitenta desfiintarea SIIj si jubila la faptul ca sectia de procurori boicota alegerea Adinei Florea. Acum e revoltata. Jhonny ingtelegea prin de indat, cand vrea muschii mei. Acum de indata imi vreau guvernul meu, e cand vrea muschii PSD-eului. Mare om. Mare caracter. Mare vizionar. Marele mic om de stat ne-a demonstrat inca odat ce e un submediocru cu aere de pitipoanca.

    • ” Madam Ghorghiu cera cu isnsitenta desfiintarea SIIj si jubila la faptul ca sectia de procurori boicota alegerea Adinei Florea.” Pai are frica de o cercetare a afacerilor ei cu niste societati electrice! Oare or fi fost totul legal si ce spun altii sunt zvonuri?

  6. Asa pesedistilor, asa trebuie facut si la venirea pedelistilor in parlament la investirea guvernului! Plimbati acesti netrebnici pina dupa alegeri!

  7. PSD-ul ar putea sa le-o intoarca folosind tactica “deindata ” =”cind oi avea chef” . Asa cum face Johannis , cu revocarile , CSM-ul cu lipsa cvorumului la SIIJ , etc . Trebuie utilizate toate tertipurile pt a-i face pe PNL-isti si pe USR -isti a reverse in continuare “perle ” pt a-i revela cit mai bine in toata “splendoarea ” lor . Campania trebuie sa fie negativa , nu pozitiva . Nu altfel au reusit sa diabolizeze PSD-ul . Hitler : “nimic nu uneste mai tare ca ura “

  8. Haiducie pe bani mulți! Si senatorii și deputații chiulesc,vin vreo cateva zile la „muncă”,nu întră in sală să asigure cvorum,părăsesc oricând vor sala, adică bătaie de joc pe banii publici.
    Își fac singuri legi,regulamente pentru interese de partid,grup si haiducie. ESTE LIMPEDE CĂ AU COMPORTAMENT ABUZIV,IRESPONSABIL SI DISPREȚUITOR.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.