STS vrea tabletele destinate votului

STS vrea tabletele destinate votului. Prim-adjunctul STS, Ionel-Sorin Bălan a afirmat, marți, că în prezent, tabletele destinate introducerii datelor votanților în secție sunt sigilate și nu pot fi folosite, fiind obiectul anchetei Comisiei parlamentare. Totuși, STS încearcă să facă disponibile sistemele informatice până la prezidențiale.

Întrebat dacă membrii comisiei parlamentare au verificat datele din tabletele ce vor fi folosite la vot, prim-adjunctul STS, generalul Ionel-Sorin Bălan a răspuns: „Exact așa am rugat și comisia să aibă amabilitatea să de a înțelege că timpul se scurge, noi nu am accesat terminalele, tabletele respective, pentru că avem o solicitare foarte clară din partea comisiei de anchetă, de asemenea și sistemele informatice sunt sigilate, ca atare în momentul de față nu putem să lucrăm pe aceste sisteme. Este necesar ca în perioada următoare să se ia o decizie și aceste sisteme să poată fi folosite”

Acesta a mai precizat că decizia de a da în folosință tabletele o poate lua doar Comisia de anchetă și că un termen rezonabil pentru acest lucru ar fi maxim trei luni.

„Un timp rezonabil este trei luni, dar nu mai sunt trei luni, o să încercăm și o să reușim să facem disponibile sistemele informatice și în perioada aceasta(…) Nu se pune problema de a nu le îndeplini pentru că eu cunosc foarte bine capabilitățile și capacitățile personalului pe care îl conduc”, a mai completat acesta, la finele Comisiei de anchetă din parlament pentru fraudarea alegerilor din 26 mai.

Înaintea conducerii STS a fost audiat în comisia de anchetă directorul Institutului Național de Statistică (INS) Tudorel Andrei. Acesta a declarat că au existat inadvertențe în centralizarea voturilor, însă acestea nu au afectat în niciun fel rezultatul final al alegerilor.

Înaintea vacanței parlamentare, Comisia de anchetă pentru posibile fraude la europarlamentare a audiat-o pe fostul ministru de Interne Carmen Dan. Ea a declarat că Serviciul de Telecomunicaii Speciale (STS) nu ar trebui să se mai ocupe de alegerile din România, iar sarcinile STS ar putea fi preluate de AEP.

Săptămâna viitoare ar urma să fie audiați de Comisie și fosta conducere a Autorității Electorale Permanente.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

7 Comentarii

  1. Io* zic că…

    … dacă tot ne anunță STS-ul, prin intermediul olăcarilor denumiți „analiști” și sondori de opinie, care sunt rezultatele din tabletele SIMPV ale turului II – între 56 și 65% pentru Klaus Adolf Plăvannis I cel Clăpăug și Rânjit, nu mai bine scutim timpul și interesul uitându-ne la filme bune?
    Părerea mea!
    Ș-a lui Mark Twain.

  2. Dati-le domne tabletele, nu vedeti ca saracii copii vor sa se joace ? De ce-i pedepsiti, odata ce si-au mincat si grisuletu’ cu lapte la masa de prinz ?! Acuma ce mai conteaza daca peste doua luni vor vota pentru Iohannis citeva mii de „Angry Birds” sau chiar SuperMario ?

  3. Iohannis vrea prin STS tabletele pentru a frauda, din nou alegerile. Pacat in pre-campania asta nu a avut loc nici o dezbatere electorala, sa-i vedem si noi ce pot candidatii. In afara de Iohannis, Dancila, Barna, Diaconu, Cumpanasu, londa lui Voiculesc, Ctarama, restul nu au avut acces pe sticla. Avram Iancu nimic. Marian Bataiosu nimic. Ninel Peia nimic. Funar nimic. Macar pe Funar si pe Bataiosu, care au mai candidat, ii puteau invita. Daca in 2009, Bataiosu era bodyguard-ul care se lua la tranta cu Basescu, acum numele lui e trecut sub tacere, ca nu cumva sa spuna niste adevaruri dureroase: https://www.bataiosu.ro/proiect-de-tara/ . De Funar nici nu mai zic!

  4. @părere
    Alea deja existente sunt folosite de niște Fantome ca să șteargă din memoria sistemului acele CNP-uri și scanările ID-urilor ”tinerilor frumoși și liberi” care s-au ostenit să iasă la vot încă de la primele ore ale dimineții !!!!

    Bineînțeles, ștergerea făcându-se motivat – lipsa spațiului de memorare necesar!
    Unde PLM să stochezi 1-1,5 milioane de botsi și crawlere turbate, toate cu drept constituțional de vot, care își exercită dreptul cu o furie superioară fantomelor din subsolul ambasadei de la Paris de acum 10 ani: un vot la 6 secunde.

  5. Domnule Sorin, cunoașteți și conexiunile și culpabitățile personalului pe care-l conduceți?

  6. Tablete pentru impiedicarea votului multiplu ? Doamne fereste ! Pai noi am pregatit deja autocarele cu enoriasi evlaviosi care sunt gata sa voteze in toate localitatile prin care trec pana la manastirea din fundu Romaniei.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.