Studenţii voluntari, trimişi în prima linie

Aproape 2.000 de studenți sunt repartizați în spitalele suport Covid prin decizia Departamentului pentru Situații de Urgență.

Este vorba despre voluntari care vor ajuta cadrele medicale implicate în îngrijirea pacienților infectați cu virusul SARS CoV-2.

Autoritățile au anunțat că marți au fost semnate primele ordine de repartizare a studenților voluntari în diferite spitale din țară. Este vorba despre 720 de voluntari din totalul de 1.992 de studenți care s-au înscris până acum în cadrul programului.

Acțiunea se desfășoară cu sprijinul Consiliului Național al Rectorilor și al conducerii Universităților și Facultăților de Medicină, după intrarea în vigoare a Ordonanței de Urgență a Guvernului privind unele măsuri în domeniul asistenței medicale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Departamentul pentru Situații de Urgență a repartizat primul lot de voluntari în spitale din 25 de județe. În perioada următoare vor fi semnate alte ordine de repartizare a studenților voluntari în mai multe unități sanitare din țară.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Si tirularii aduna mita pe ascuns din examinari prin intermeduari?! Sau: isi vad de afacerile pets o nale si de familie cu orice dar in primul rand cu medicamente, ca deh, daca nu un doctor care le cam stie preturile, cine sa faca?

  2. Eșecul statului român „modern” în toată splenodarea sa: În curând vor pune liceeni să facă practică pe bolnavi, apoi școlarii și preșcolarii. Nici în timp de război nu se folosesc copiii pentru treburile murdare ale adulților. Asemenea acte de condamnare a generațiilor din ce în ce mai tinere se întâmplă doar în Africa, unde războaiele de gherilă sunt duse de copii de la 10 ani, care execută ordinele fără să clipească. Busola lor morală, rațiunea și emoțiile sunt încă în formare, dar în urma procesului aceștia se dezumanizează pentru totdeauna, reabilitarea lor psihică fiind practic imposibil de realizat în același mediu.
    La fel a adus și mandatul lui Iohanis România, în colaps demografic, administrativ și socio-cultural, fiind practic bomboana de pe coliva pregătită de 30 de ani de Soroș românilor, cu sprijinul și ingredientele tuturor trădătorilor care au masacrat acest popor, psihic, spiritual și fizic.
    Felicitări, români! Urmează limba, copii, asta trebuie să dispară. Dar nu e grabă, dacă obiceiurile se duc, limba nu mai are semnificație. Va deveni ca istroromâna…o curiozitate, un cuvânt într-o carte pe care nimeni n-o s-o mai deschidă niciodată. Nu de alta, dar cărțile nu mai sunt la modă, doar Netflix.

  3. Alta nebunie menita a coase sistemul sanitar care a plesnit la toate incheieturile pana la blestematele alea de alegeri. Studentii nu pot trata pacientii ca nu au diploma, pot fi si dati in judecata pentru malpraxis impreuna cu spitalul si ministerul sanatatii. E un ordin ilegal pentru ca nu poti emite asemena ordine decat in stare de urgenta (pe care Iohanis n-o decreteaza pt ca prefera alegerile in locul vietii romanilor). Deci numai starea de urgenta, de razboi iti da posibilitatea de a mobiliza resurse nepregatite legal (ca n-au terminat facultatea) pentru ingrijirea vietii oamenilor.

  4. Asta-i rezultatul gandirii medicale liberale marca Nelutzu’ Apendicita. Studentii la medicina in prima linie, in timp ce doctorii de la privat isi vad linistiti de treaba lor.
    Sufocarea spitalelor de stat, ca sa strige Iohannis Pesedeeeeeeeeee… In timp ce spitalele private si-au triplat profitul si nu au nici o treaba cu pandemia secolului.
    Asa-i in romania normala.

  5. Nu vedeti ca blufeaza ” in prima linie” care o fi aceea?! Medicii au timp sa stea la palavre in tv sindicalistii sa ceara drepturi in fata guvernului, de aia nu mai au timp de bolnavi inchipuiti cu covid, pt ca pe bolnavii adevarati nu-i mai primesc in spitale! Nu fac fata 25000 medici la 13600 bolnavi (inclusi ati) de covid? Doi medici la pacient?! Rusine! E praf in ochi asta cu studentii voluntari!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.